FOTO & VIDEO Eveniment la Moscova. Kalashnikov a ajuns în centrul oraşului

Articol de GSP joi, 21 septembrie 09:51

Mikhail Kalashnikov s-a născut pe 10 noiembrie 1919 în satul Kurya din Siberia şi a fost inventatorul legendarei arme de asalt care îi poartă numele. Fără niciun dubiu, Kalashnikov este cea mai cunoscută armă din lume, care a fost folosită în anul 1947 şi este comercializată şi în prezent. Arma Kalashnikov a devenit un simbol al luptei armate pentru independență și decorează numeroase steaguri, inclusiv cel al Mozambicului sau al al mișcării șiite libaneze Hezbollah.



Inventatorul acestei arme de temut nu a primit niciodată bani de la autorităţile din URSS, deşi a vândut peste 100 de milioane de exemplare care îi poartă numele și care au fost şi sunt folosite de armatele din peste 80 de țări. Mikhail Kalashnikov a murit pe 23 decembrie 2013 la vârsta de 94 de ani, în urma unei maladii îndelungate, însă abia acum autorităţile de la Moscova au decis să-i aducă un omagiu inginerului sovietic, care a fabricat o veritabilă marcă culturală a Rusiei.

Astfel, a fost inaugurată marți la Moscova, în cadrul unei ceremonii oficiale, o statuie impunătoare a legendarului Mikhail Kalashnikov. Statuia a fost amplasată în centrul Moscovei, a fost realizată din metal și are o înălțime de peste șapte metri, reprezentându-l pe Mikhail Kalashnikov, care ține cu ambele mâini un AK-47.

"Mikhail Kalashnikov întruchipa cele mai bune trăsături ale omului rus, un talent natural extraordinar, simplitate, integritate și organizare. Kalashnikov este o veritabilă marcă culturală a Rusiei", a declarat Vladimir Medinski, ministrul culturii din Rusia.