Galerie FOTO Cele mai spectaculoase cimitire din lume: aici nu se odihnesc oamenii!

Cimitirul de statui din America (Cimitirul de statui din America)   Galerie foto (7)

Articol de GSP marti, 07 februarie 19:40

Nu doar oamenii își găsesc sfârșitul în cimitire, ci și unele obiecte care, din lipsă de spațiu sunt depozitate împreună într-un anumit loc.



Dacă cimitirele de mașini sunt deja cunoscute, vă prezentăm acum alte șase tipuri, mai puțin știute:

  • În Anglia există un cimitir pentru celebrele cutii telefonice roșii care au reprezentant un adevărat brand pentru orașele britanice până acum câțiva ani. O dată cu evoluția telefoanelor mobile, ele nu au mai fost folositoare și au fost mutate într-un cimitir de fiare vechi.
  • În SUA se află cimitirul de vapoare din Staten Island Graveyard. Aici se găsesc mai multe epave și vase care nu vor mai fi utilizate niciodată.
  • În Ucraina poate fi găsit un cimitir impresionant de tancuri și alte vehicule militare. El se află în Cernobîl, locul în care s-a întâmplat un accident nuclear de proporții.
  • În Bangladesh, ricșa e cel mai popular mijloc de transport așa că e inevitabil să nu existe un cimitir de ricșe.
  • Rusia are un cimitir de submarine sovietice abandonate în Peninsula Kola.
  • În Virginia, SUA, pe terenul unei ferme abandonate pot fi găsite busturile enorme ale 40 de președinți din istoria Americii. Ele au fost opera sculptorului David Adickes și au fost făcute pentru un parc tematic, însă din cauza vizitelor reduse proiectul a fost abandonat, iar statuile au fost mutate în câmp liber.