GALERIE FOTO Miss World 2017 în scaun cu rotile. Vezi ce fotomodel a câştigat competiţia

Miss World 2017 în scaun cu rotile (Miss World 2017 în scaun cu rotile)   Galerie foto (20)

Articol de GSP marti, 10 octombrie 10:03

Capitala Poloniei, Varșovia, a găzduit în acest weekend concursul Miss World 2017 în care au concurat doar tinere cu dizabilităţi, care sunt nevoite să trăiască într-un scaun cu rotile. Această competiţie inedită a avut loc sâmbătă şi au participat 24 de fete din 19 țări. Concursul a fost organizat la inițiativa fundației poloneze Jedyna Taka.



Câştigătoare a fost desemnată Aleksandra Chichikova din Belarus. Aceasta are 23 de ani şi este studentă la psihologie și pedagogie socială. Pe locul doi s-a clasat Lebohang Monyatsi din Africa de Sud, iar pe locul 3 reprezentanta gazdelor, Adrianna Zawadzińska din Polonia.

Reprezentanta statului Chile, María Díaz, a declarat că rezultatul nu contează prea mult, pentru că toate concurentele se consideră câștigătoare. "Toate suntem câștigătoare! Ne-am făcut prieteni noi, am trăit noi experiențe, am experimentat împreună această ambianță specială", a spus María.

María Díaz din Chile este o jucătoare profesionistă de tenis în scaun cu rotile, Nadjet Meskine din Franţa, jucătoare de fotbal și manechin, iar alte concurente sunt studente. Unele dintre ele au dizabilităţi foarte grave. De exemplu, poloneza Beata Jalocha a fost rănită în 2013 atunci când un bărbat s-a sinucis și a căzut peste ea aruncându-se de la etajul al șaptelea al unui imobil, olandeza Mirande Bakker a fost victima unei erori medicale, reprezentanta Finlandei, Kati van der Hoeven comunică cu soțul ei prin intermediul mișcărilor pleoapelor, Jennifer Lynn Adams din SUA nu are mâna dreaptă. "M-am născut aproape fără mâini și fără picioare. Trebuie să mă adaptez la muzică, la coregrafie, dar este ok. În viață, trebuie să mă adaptez", a spus reprezentanta Statelor Unite ale Americii.

Toate imaginile de la concursul Miss World 2017 în scaun cu rotile - în galeria foto de mai sus (CLICK AICI)

Aleksandra ChichikovaGALERIE FOTO Miss World 2017 în scaun cu rotile. Vezi ce fotomodel a câştigat competiţia