GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  ARBITRII

Ai spate, ai parte! » Tata are funcţie, fiul are culoar!

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2011 21:18

Toţi copiii-arbitri ai membrilor CCA şi ai observatorilor din lotul Ligii 1 au devenit piese importante în eşaloanele din care fac parte.

Comisia Centrală a Arbitrilor a retrogradat, a promovat, a împărţit lotul Ligii 1 de arbitri în două grupe valorice şi a anunţat cine e propus pentru a fi retras de pe lista FIFA. GSP a analizat tot planul de reorganizare a arbitrajului românesc, iar una dintre concluzii este următoarea: toţi copiii de foşti arbitri, care acum se află în structura de conducere sau colaborează cu CCA sau sînt observatori, au un statut extrem de important în arbitrajul românesc.

Exemplul vine chiar de la cel mai înalt nivel. Preşedintele şi vicepreşedintele CCA, Vasile Avram şi Constantin Gheorghe, au copii în prima grupă valorică a Ligii 1. Mai mult, după Marius Avram şi Sebastian Gheorghe, care au promovat pe lista FIFA atunci cînd taţii lor au venit în structura de conducere a CCA, şi celălalt fiu al lui Avram, Valentin, va fi aproape sigur promovat la toamnă pe lista asistenţilor cu ecuson internaţional.

Chiar dacă n-au funcţii importante în CCA, fiind doar colaboratori, sînt însă observatori de arbitri la nivelul Ligii 1, Tudor Constantinescu, Florin Chivulete şi Nicolae Marodin se pot mîndri şi ei că fiii lor au fost promovaţi. Cel mai privilegiat e Constantinescu junior, care a urcat în prima grupă valorică a asistenţilor de Liga 1 şi va face saltul şi către lista FIFA.

Au primit şi premii

Nu numai că actuali oameni cu funcţie în arbitrajul românesc îşi au copiii bine plasaţi, dar fiii lor au fost şi printre premianţi la finalul anului 2010. Marius Avram a ocupat locul 2 în topul "centralilor", iar fratele său primul loc la secţiunea "Arbitri care au confirmat în Liga 1", categorie la care pe locul 2 a fost plasat băiatul lui Tudor Constantinescu.

Nici fiul lui Constantin Gheorghe "Suceavă", Sebastian, nu a fost ocolit, fiind clasat al doilea în topul celor mai buni asistenţi de pe prima scenă, după Mikloş Nagy.

Prima dezvăluire: arbitru bun doar cu tata şef

Gazeta Sporturilor a publicat în ediţia de luni o primă dovadă că în arbitrajul românesc motto-ul e "Ai spate, ai parte!". Argumentul? Traseul de arbitri în cazul a doi arbitri care i-au avut pe taţii lor în fruntea CCA. Marius Avram şi Augustus Constantin au fost arbitri mediocri atunci cînd în fruntea comisiei era altcineva decît părintele lor şi au devenit brusc "centrali" de top cînd şefia CCA a fost în mîinile tatălui lor.

AXA TATĂ-FUNCŢIE-FIU ÎN ARBITRAJUL ROMÂNESC

Tatăl: Vasile Avram, preşedinte CCA şi supervizor Liga 1
Fiul: Marius Avram
- face parte din prima grupă valorică a arbitrilor de Liga 1
- la toamnă, cînd se va trimite lista FIFA, va urca pe locul 3 în tabelul pe care CCA îl va trimite forului mondial
Fiul: Valentin Avram
- a fost promovat în prima grupă valorică a asistenţilor de Liga 1 în 2011-2012
- va fi aproape sigur promovat pe lista FIFA în septembrie

Tatăl: Constantin Gheorghe "Suceavă", vicepreşedinte al CCA
Fiul: Sebastian Gheorghe
- face parte din prima grupă valorică a asistenţilor de Liga 1
- este şi va fi păstrat în continuare pe lista FIFA

Tatăl: Tudor Constantinescu, observator de Liga 1 şi colaborator al CCA
Fiul: Andrei Constantinescu
- a fost promovat în prima grupă valorică a asistenţilor de Liga 1 în 2011-2012
- va fi promovat aproape sigur pe lista FIFA în septembrie

Tatăl: Florin Chivulete, observator de Liga 1 şi colaborator al CCA
Fiul: Andrei Chivulete
- a fost menţinut în lotul de arbitri pentru Liga 1 în 2011-2012
- în sezonul trecut a arbitrat nu mai puţin de 9 partide

Tatăl: Nicolae Marodin, observator de Liga 1 şi colaborator al CCA
Fiul: Marius Marodin
- a debutat în finalul campionatului trecut la nivelul Ligii a II-a
- e proaspăt promovat în lotul asistenţilor de Liga a II-a în 2011-2012

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
ligax
ligax  •  24 Iunie 2011, 00:13

Toate-s noi si toate-s vechi.

riccardo1966
riccardo1966  •  16 Iunie 2011, 14:05

Unu mai urat, ca altu...!

britishoi
britishoi  •  16 Iunie 2011, 13:53
Postat de pressaltf4 pe 16 Iunie 2011, 13:24

Asa tupeu n-am mai vazut nicaieri. Extraordinar ... nu va mirati ca fac "greseli" numai intr-o singura directie ... vezi cazul Otelul

Adevarat graiesti

Vezi toate comentariile (15)
Comentează