GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  #NUABUZ

Agresorul e comisar-șef » Antrenorul care l-a umplut de sânge pe sportivul Iulian Pîtea este angajat la Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2018 09:00

Antrenorul Florin Spulber, acuzat de Iulian Pîtea că l-a umplut de sânge acum 2 ani, e angajat la Dinamo.

Ieri, Gazeta Sporturilor a prezentat, în cadrul unui interviu cu săritorul cu schiurile Iulian Pîtea, o imagine cu sportivul desfigurat. "Am fost bătut de antrenorul Florin Spulber", a punctat omul calificat la JO 2014, care a detaliat: "m-a lovit cu pumnii, apoi m-a dat cu capul de o margine".

Momentul a fost confirmat de colegi. Agresorul, Florin Spulber, coordonatorul lotului național de săritori cu schiurile, este văzut drept un tip impulsiv de oamenii din sport. "E coleric, se înfierbântă repede", îl descrie, sub protecția anonimatului, o sursă din schi.

E polițist la Brașov

Spulber este comisar-șef în cadrul MAI, fiind angajat al clubului Dinamo Brașov, care aparține de clubul-mamă Dinamo.

Gazeta a contactat ieri conducerea brașovenilor. Președintele Florica Bîrlădeanu, împuternicită de la 1 noiembrie 2017, spune că urmărește situația încă de la primele dezvăluiri, cele de săptămâna trecută. "Încă de atunci am urmărit ce se scrie în acest caz. I-am sunat pe domnii Spulber și domnul secretar general al Federației, Puiu Gașpar, care au avut același răspuns: «nu sunt pregătiți tehnico-tactic»".

"Mi-a dat un tabel în loc de răspuns"

Apoi, spune șefa de la Dinamo Brașov, a avut o convorbire cu Eduard Torok și o întâlnire cu Iulian Pîtea. "Mi-au spus, verbal, ce a apărut și la dumneavoastră. Le-am cerut să o facă și în scris. Domnul Pîtea mi-a povestit și mie ceea ce v-a zis despre ce s-ar fi întâmplat în 2015. Așa că i-am mai trimis un e-mail domnului Spulber, care e plecat din țară. Am vrut să aflu dacă a fost informat cineva despre incident și ce măsuri s-au luat. Mi-a trimis un tabel cu rezultatele sportivilor în loc de ce îl rugasem. I-am spus că nu sunt mulțumită de răspuns. De trei zile nu am primit altceva. A rămas să vorbim luni, când vine în țară", conchide conducătoarea clubului de sub Tâmpa.

A sărit 76 de metri sub locul 1!

Înainte de a ajunge antrenor, Florin Spulber a fost sportiv. Un săritor cu schiurile mai degrabă modest, cu rezultate minore. De exemplu, rezultat descoperit de o parte din elevii săi: în Turneul celor 4 Trambuline ediția 1996/'97, acesta a ieșit ultimul din 89 de competitori la Bischofshofen, pe 5 ianuarie 1997. A sărit doar 50 de metri, cu 76 de metri mai puțin decât locul 1, japonezul Kazuyoshi Funaki (126m). Punctajul? -39 p săritura, 39 p la stil. În total, 0!

"Eu nu mă pot pronunța, pentru că nu cunosc încă situația din 2015. Vă dați seama că este foarte grav dacă s-a întâmplat așa ceva"
Florica Bîrlădeanu, comandant Dinamo Brașov

"Nu vreau să intru în bălăcăreală"

Deși nu a răspuns apelurilor repetate ale Gazetei și mesajului trimis pe WhatsApp, Florin Spulber a dat, ieri, o declarație în ediția online a cotidianului brașovean Transilvania Express, mytex.ro. "Nu vreau să spun prea multe. Voi da explicații la Federația Română de Schi Biatlon, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Este o bălăcăreală în care nu vreau să intru, este total eronat tot ceea ce s-a spus. Nici nu mă mai interesează, nici nu mai citesc pe acest subiect, vreau doar să mă concentrez pe ceea ce am de făcut la lotul național. Nu fug de răspundere, am spus că este eronat totul și pot detalia situația și într-o întâlnire cu reprezentanții presei".

Timeline-ul dezvăluirilor GSP

6 ianuarie: Gazeta publică mărturia lui Eduard Torok, care vorbește despre retragerea de la Turneul celor 4 Trambuline, și răspunsul secretarului general Florin Gașpar
7 ianuarie: În ziar apare lista tuturor săritorilor care începuseră proiectul la Râșnov: în afară de 5 juniori, restul s-au retras ori au fost trași pe linie moartă într-un sport în care s-au investit milioane
11 ianuarie: Iulian Pîtea vorbește despre bătaia primită de la antrenorul Florin Spulber, împreună cu o imagine dură cu sportivul plin de sânge

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
claudiu.h12
claudiu.h12  •  13 Ianuarie 2018, 08:57
Postat de Daniel Irimescu pe 13 Ianuarie 2018, 08:21

Un politis adevarat sta in lift .

Ai mintea cat gaina

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  13 Ianuarie 2018, 08:21
Postat de claudiu.h12 pe 12 Ianuarie 2018, 18:53

Ala nu e politist. Un politist adevarat sta in strada si isi face datoria!! Atat

Un politis adevarat sta in lift .

108992139590592
DM Bob  •  12 Ianuarie 2018, 23:16

BINE CA N-A CHEMAT MINERII !!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează