GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Aşa arată decalogul şpăgii! » GSP prezintă în 10 puncte modul în care Borcea și frații Becali au dat mită pentru a-şi asigura un verdict favorabil în prima instanţă

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2017 09:18

GSP vă prezintă în 10 puncte modul în care Ioan şi Victor Becali au dat mită pentru a-şi asigura un verdict favorabil în prima instanţă în celebrul Dosar al Transferurilor.

Dosarul " Mită pentru judecătoare", care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se apropie de final.

Ultimul termen şi depoziţiile celor care au vorbit în faţa judecătorilor dezvăluie modul incredibil în care 3 dintre inculpaţii din Dosarul Transferurilor au încercat să scape de închisoare oferind mită celei care a judecat acel caz în prima instanţă.

Ioan şi Victor Becali, dar şi Cristi Borcea sunt acuzaţi de dare de mită, iar fosta judecătoare Geanina Terceanu, de luare de mită. În acest dosar, la Curtea de Apel, Terceanu a primit 5 ani şi 6 luni de închisoare, iar celor 3 care au dat şpagă li s-a adăugat un spor de câte 1 an şi 6 luni la pedepsele pe care le au din Dosarul Transferurilor!

1. Denunţătorii sunt spărgători de case
Manole Teodoris şi Alexandru Roşu, doi spărgători de case, condamnaţi la câte 17 ani şi 6 luni de închisoare, au fost denunţătorii principali în acest caz.

2. Judecătoarea s-a oferit să ia mită
Manole Teodoris a explicat de ce a făcut denunţul: "pentru a beneficia de dispoziţiile legale ale unui denunţ", adică de reducerea pedepsei. Apoi, a dezvăluit că judecătoarea respectivă, Geanina Terceanu, a fost cea care s-a oferit să ia mită.

"Nu l-am cunoscut pe Borcea şi nici nu ştiam de implicarea sa în Dosarul Transferurilor. Pe judecătoarea respectivă am cunoscut-o la restaurantul meu, fiindu-mi prezentată de un avocat, Daniel Petre.

Aşa am aflat de la judecătoare că i-a fost repartizat Dosarul Transferurilor şi că ar putea să-i ajute pe inculpaţi, să dea o soluţie favorabilă. I-am spus că sunt machedon şi mi-a zis să iau legătura cu inculpaţii, să le cer bani. Să mă duc să vorbesc cu Ioan şi Victor Becali".

3. "Mi-a zis că Borcea i-a dat 10.000 de euro"
Tot Teodoris, care e machedon, a continuat să povestească modul în care Terceanu lua banii:

"M-am împrietenit cu judecătoarea. Ne întâlneam cam o dată la două săptămâni, când, la invitaţia mea, venea să mănânce la mine la restaurant.Ea mi-a spus că i-a dat Cristi Borcea, personal, 10.000 de euro. Nu ştiu dacă e adevărat sau nu. Ea mi-a povestit că s-a întâlnit cu Borcea la el acasă. Că a ajuns acolo cu un domn avocat, George Iorgovan".

4. Al doilea martor n-a jurat pe Biblie
Următorul martor interogat a fost Alexandru Roşu, "Locotenentul" lui Teodoris la spargeri şi nu numai. N-a jurat pe Biblie că va spune "adevărul şi numai adevărul", pe motiv că "sunt ateu". A promis însă că va spune ce ştie "pe conştiinţă şi pe onoare".

5. Alba-neagra cu declaraţiile în instanţă
Al doilea martor a spus că neagă toate declaraţiile pe care le dăduse la precedentul termen!

"Nu îmi mai menţin nicio declaraţie dintre cele date până acum.Eu nu ştiam nimic despre banii daţi de Borcea judecătoarei. Nu mai susţin declaraţiile pe care le-am dat în acest dosar", a spus Roşu.

Preşedinta completului de 3, judecătoarea Lavinia Valeria Lefterache, era stupefiată: "Vă daţi seama ce consecinţe va avea asupra dumneavoastră ceea ce declaraţi acum? Vă daţi seama că pe baza acelor declaraţii a fost dată o decizie judecătorească?!".

Până la urmă, Roşu a recunoscut şi el că a dat acele declaraţii şi ca să beneficieze de prevederile legale pentru un denunţ, "dar până acum nu ne-a fost cu nimic redusă pedeapsa. Dar nu din cauza asta am schimbat declaraţiile acum".

6. Giovanni: "Cum să dea Borcea doar 10.000 de euro?"
La cererea sa, Ioan Becali a fost audiat în privinţa şpăgii de 10.000 de euro pe care Cristi Borcea a dat-o judecătoarei Geanina Terceanu: "Îl cunosc pe Borcea de 25 de ani.

În 2009, când zice doamna Terceanu că a fost la el, Cristi locuia la Cernica, împreună cu una dintre soţiile lui. Prima dată am auzit la Tribunal, în acest proces, că el ar fi dat 10.000 de euro şpagă judecătoarei. Eu și cu fratele meu, recunosc, am dat 220.000 de euro, prin intermediul lui Teodoris şi al soţiei lui.

Dar de Borcea nu ştiam nimic. Păi, cum, noi am dat câte 110.000 de euro şi Borcea numai 10.000 de euro? Dacă ştiam, îl puneam şi pe el să cotizeze mai mult!".

7. Care a fost "ghinionul" lui Giovanni
Fostul impresar a continuat şi a dezvăluit din ce motiv a fost descoperit:

"Am recunoscut că am dat 220.000 de euro pentru că aşa a fost şi ca să beneficiem de reducerea pedepsei. Am avut ghinion, noi şi doamna judecătoare Terceanu, că Teodoris era machedon, altfel nu intra el cu ea la mine în curte niciodată. Atunci, prima dată, când am şi cunoscut-o, i-am şi dat primii 10.000 de euro".

8. Unde dădea Victor Becali şpaga: "La 30 de kilometri distanță"
Ioan Becali a fost extrem de calm în faţa judecătorilor şi a povestit cu lux de amănunte inclusiv cum fratele său îi dădea şpaga Geaninei Terceanu:

"În afară de acea zi în care a venit la mine în curte, cu Teodoris, eu n-am mai văzut-o niciodată. Fratele meu, Victor, se ducea pe câmpuri, la 30 de kilometri distanţă, pentru a se întâlni cu ea şi cu Teodoris, să-i dea banii, în mai multe tranşe".

9. Giovanni zice că n-ar fi vrut să dea şpagă
"Judecătoarea Terceanu mi-a zis că a citit dosarul şi că fapta nu exista, că ar fi dat acelaşi verdict, de achitare, chiar dacă nu-i dădeam bani. Dar am plătit, că tot insista Teodoris!" a fost o altă declaraţie făcută de Ioan Becali.

10. Cine a "trădat" traseul şpăgii
Cristi Borcea a fost apărat de Ioan Becali în depoziţia pe care fostul impresar a avut-o la ultimul termen. "Nu i-am spus niciodată lui Borcea sau altui inculpat din Dosarul Transferurilor că eu şi cu fratele meu am dat judecătoarei 220.000 de euro", a afirmat Giovanni, după care a spus şi cum s-a aflat de infracţiunea pe care a comis-o: "Noi avem un obicei la machedoni, dacă promitem că ştim numai noi, aşa rămâne. Numai Teodoris nu a respectat asta!". 

10 octombriee data următorului termen în acest dosar, când va trebui să dea declaraţii şi Geanina Terceanu

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
rinist
rinist  •  30 Iunie 2017, 13:26
Postat de Petre Radulescu pe 30 Iunie 2017, 10:16

Acest decalog al șpăgii este valabil și la actuala conducere a clubului de fotbal dinamo, unde Gelu Eftimie este responsabilul cu sampaniile la arbitri.

Un club nascut din furt si care a realizat minusculele lui performante numai prin furt.

haideusicfr
haideusicfr  •  30 Iunie 2017, 12:45

Ala din mijloc cred ca este smecherul acela care a distrus-o pe U ! Este ?

ando89
ando89  •  30 Iunie 2017, 11:18

Borcea a scăpat mai ieftin pentru că el a dat șpagă și în natură:))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează