GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  

Brădățan a plecat, două autosesizări! Reacții în lanț după scandalul nou-născuților decedați cu infecție la Suceava

Articol de , - Publicat sambata, 10 septembrie 2016 00:00

Medicul Tiberius Brădățan, directorul medical al Spitalului Județean Suceava și purtător de cuvânt al instituției în această primăvară, și-a dat demisia din funcție imediat după dezvăluirile din Gazeta Sporturilor și de pe tolo.ro.

El a fost acuzat de conducere că nu a gestionat bine cazul nou-născuților decedați la Spitalul Județean Suceava din cauza infecțiilor cu piocianic. Gazeta a scris săptămâna trecută că bebelușii familiilor Haidamac, Manea și Paparuș au decedat după ce s-au născut sănătoși, însă au contractat bacteriile în spital.

Se implică Parchetul și Avocatul Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat și el din oficiu și va face o anchetă în legătură cu același caz. "Ancheta, efectuată de către Biroul Teritorial Suceava al Avocatului Poporului, vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituție privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății", se arată în comunicatul publicat de Agerpres.

În plus, sursele Gazetei indică și o autosesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Acesta ar fi început propria anchetă în acest caz.

Citește și:

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează