GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROTEST

UPDATE Cel mai mare protest din ultimii 25 de ani! Peste 150.000 de oameni au fost în fața Guvernului » Galeriile au declanșat violențele în centrul Bucureștiului!

Foto: Alex Nicodim +38   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 februarie 2017 20:14

Peste 150.000 de bucureșteni au ieșit să protesteze împotriva adoptării de către Guvern a proiectul de lege privind grațierea și ordonanța de urgență privind modificările la Codul Penal, anunță Digi24. 

 

00:48

Jandarmeria a reușit să îi îndepărteze pe ultrași din Piața Victoriei, unde au mai rămas doar forțele de ordine. Mai mulți protestatari au fost reținuți de Jandarmerie și duși la Secțiile 4 și 5 de Poliție. Aceștia ar putea fi reținuți pentru 24 de ore.

00:29

Reporterii GSP.RO prezențo la fața locului transmit că Jandarmeria a început deja să rețină protestatarii violenți din Piața Victoriei. Aceștia au confiscat mai multe arme albe, cocktail-uri Molotov, petarde și torțe.

00:02

Violențele continuă în Piața Victoriei! Conform Antena 3, ultrașii au dat foc unei stații RATB!

23:50 

Jandarmii se confruntă în continuare cu atacuri din partea ultrașilor, care refuză să părăsească Piața Victoriei. Forțele de ordine sunt lovite cu pietre și petarde. În apropierea Guvernului mai sunt numai câteva sute de protestatari. Ceilalți au răspuns pozitiv la îndemnul jandarmilor de a părăsi Piața Victoriei.

23:45

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, susține la Digi24 că în acest moment la spitalele din București au ajuns doi jandarmi și doi protestatari răniți după violențele izbucnite în Piața Victoriei. Cei patru nu se află în stare gravă.

23:30

Hotnews confirmă informațiile publicate în cursul zilei de GSP.RO. Inițiatorii violențelor ar fi membri ai galeriei lui Dinamo, veniți direct din ”Ștefan cel Mare”, unde miercuri seară a avut loc derby-ul Dinamo - Steaua la handbal. Ultrașii ”roș-albaștrilor” nu au fost prezenți la meci. Printre instigatori s-ar afla și un grup important de suporteri ai Rapidului.

Un colaborator Hotnews a surprins urmatorul dialog in interiorul unui grup de circa zece indivizi cu cagule:

"Hai, acum ne băgăm"
"Nu acum, mă, că ne filmează"
"Dă-i în p... mea, că de aia am venit"

Și-au ridicat cagulele de la gât pe față și au început să arunce cu petarde.

22:42

SCENE INCREDIBILE ÎN FAȚA GUVERNULUI: Cele mai importante galerii din București au venit în centrul Capitalei și au aruncat cu torțe și petarde! Jandarmeria face față cu greu situației. Lucrurile au degenerat!

***

Este cel mai mare prostest din ultimii 25 de ani. Nu doar în Capitală se protestează masiv. Alți în jur150.000 de oameni se află pe străzi în restul țării din același motiv. 

"Noaptea, ca hoții", "PSD, ciuma roșie", "Cine nu sare, nu vrea schimbare" și "Demisia" sunt cele mai întâlnite scandări. Mii de oameni au venit cu tot felul de mesaje. 

În Craiova printre cei peste 5000 de oameni se află și Adrian Mititelu. Îmbrăcat din cap până în picioare în echipamentul Universității Craiova, omul de afaceri a ieșit și el pe stradă. 

Mulțimea este pașnică. Metrorex funcționează la capacitate maximă, toate trenurile fiind pe traseu. 

16473333 1213606958736206 8470324932671322791 n

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (293)
stark
stark  •  02 Februarie 2017, 00:00

Gruesome Minciunas a ***. Nici nu mai pot sa citesc ce scrie acest ipocrit, am citit primele doua cuvinte si apoi mi-am dat seama ca urmeaza o insiruire de scremete din intunericul cutiei sale cranieie, dar mai urat decat pisica mea cand o las sa doarma pe tastatura si ramane apasata tastatura pe ....... .....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  02 Februarie 2017, 09:00

Am mers la sute de meciuri in ultimii 10-15 ani, aproape fara exceptie am stat in galerie, dar dupa ce s-a intamplat aseara concluzia este una singura: galeriile bucurestene trebuie exterminate!!! In Anglia ar fi fost deja majoritatea in inchisoare, condamnari de 5 ani.... la noi nu sunt niciodata indentificati, pedepsiti cei cu torte, de ce??? Uite de-asta!!! Pentru ca sunt masa de manevra a politicienilor din sistem!!!

martinpen
martinpen  •  02 Februarie 2017, 08:57

Poate ne arata reporterii gsp o poza de ansamblu, sa ne facem si noi o idee asupra ce inseamna 150.000 de oameni... Ca de la mineriada s-au facut astfel de poze, la revolutie la fel...

Vezi toate comentariile (293)
Comentează