GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADION

Cel mai sărac județ din România va avea stadion de 12 milioane de euro, deși echipa evoluează în liga a treia!

Foto: frf.ro
Foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iulie 2017 09:10

Ministerul Dezvoltării a publicat în dezbatere publică două hotărâri guvernamentale pentru aprobarea construirii unui stadion de fotbal în Alexandria, în cadrul unei investiții care poate depăși la 12 milioane de euro (55 de milioane de lei).

Lucrările ar urma să dureze timp de 18 luni, iar arena ar trebui să aibă o capacitate de 5.500 de locuri. În documentul citat de economica.net se arată motivele pentru care este nevoie de un nou stadion în Alexandria:

  • numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;
  • stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;
  • stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;
  • spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;
  • nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

Investiția este caracterizată ca fiind una de "primă necesitate", având în vedere performațele cluburilor locale de sport. FCM Alexandria, echipa orașului, evoluează în Liga a III-a, unde a încheiat sezonul trecut pe locul 4 al seriei a treia. 

Județul Teleorman este cel mai sărac din țară dacă ținem cont de numărul de beneficiari ai ajutorului social raportat la numărul de locuitori. 2,9% din populația județului este dependentă de acest ajutor, cel mai mare procent din țară.

1.000 de faniare, în medie, FCM Alexandria în tribune la fiecare meci, conform FRF

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
romulus65
romulus65  •  13 Iulie 2017, 19:32

Acum daca Dragnea este din Teleorman acolo nu ar trebui sa se mai construiasca nimic? Probabil ca daca Dragnea nu era de acolo constructia acestui stadion trecea neobservata,

brandremist
brandremist  •  13 Iulie 2017, 14:29

2.9% asistați social e un număr surprinzător de mic. Chiar mă așteptam la mai mult. Când vrei să declari un județ sărac te referi la altceva, dar ați încercat și voi să faceți trimitere la un anume personaj cum ați putut. :) În fine încep să apară stadioanele, dar nu mai avem echipe: Brașov nu mai joacă, Ceahlăul e prin liga 5 cu stadion de liga-1, ăia de la Cluj Arena se plângeau de cheltuielile mari, Pandurii vor păți la fel probabil. E păcat.

1875098472706534
Alexandru Firan  •  13 Iulie 2017, 14:09
Postat de Stelian Bejan pe 13 Iulie 2017, 11:35

Sa traiti sefu, e ca si facut. Sa moara aia din judetu' Vaslui de ciuda. Tot oltenii e mai tari.

In ce clasa ai invatat ca Teleorman e in Oltenia? Mi-as dori sa il cunosc pe acel profesor. Vai de oamenii intregi la cap care traiesc in aceasta tara.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează