Articol de GSP - Publicat luni, 04 septembrie 2017 09:00

Un quiz online, realizat de Median Research Centre (MRC), s-a inspirat din comentariile reale de pe site-urile Gazetei pentru a da tuturor posibilitatea să își testeze abilitățile de moderator și să înțeleagă mai bine regulile comunității.

Vezi ce scor faci aprobând sau moderând cele 7 comentarii din quiz!

Vreme de 3 ani, site-urile Gazetei au fost partenere în cadrul proiectului de cercetare Less Hate, More Speech, inițiat de MRC, în care a fost realizat actual sistem de moderare a comentariilor online, au fost dezvoltate regulile comunității și s-a format echipa de moderatori. Scopul a fost să păstrăm o dezbatere liberă despre sport cu pasiunea implicită, dar fără să lăsăm discursul urii să se propage.

Iar cercetarea a arătat că doar într-un an de moderare sistematică pe GSP.ro, din cele aproape 446.000 de comentarii generate de utilizatori, numai 21% au avut nevoie de moderare și nevoia de moderare a scăzut în timp.

bubbles lhms cu logo

 

Save

Save

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion