GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MTS ȘI COSR

Contre între Elisabeta Lipă și Alin Petrache: "Legea sportului nu trebuie schimbată"

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2016 15:09

MTS nu va mai finanța o parte din federațiile de sport. Decizia și inițiativa îi aparține Elisabetei Lipă, care dorește să schimbe legea sportului.

Se cere și desființarea secțiilor neolimpice, însă președintele COSR, Alin Petrache, este total împotriva acestui lucru.

"Ar trebui să începem cu nişte principii fundamentale ale Olimpismului în care se spune că participarea şi practicarea sportului este un drept al omului.

Eu cred că educaţia fizică şi sportul constituie o activite de interes naţional si trebuie să fie sprijinită de stat. În primul rând ar trebui să discute cu COSR, împreună cu Federaţiile naţionale si cu cele mai importante cluburi din România pentru a detalia ce înseamnă această nouă lege a sportului.

O lege a sportului a fost făcută în 2000. Nu ar trebui schimbată rapid o lege fără a discuta cu societatea civilă, fără a discuta cu colegii noştri - cu preşedinţii de federaţii - cu toţi oamenii implicaţi în sportul de masă şi sportul de performanţă

În primul rând al trebui să discute cu COSR, împreună cu Federaţiile naţionale si cu cele mai importante cluburi din România pentru a detalia ce înseamnă această nouă lege a sportului.

O lege a sportului a fost făcută în 2000. Nu ar trebui schimbată rapid o lege fără a discuta cu societatea civilă, fără a discuta cu colegii noştri - cu preşedinţii de federaţii - cu toţi oamenii implicaţi în sportul de masă şi sportul de performanţă", a spus Alin Petrache.

...despre finanțare: "Mă gândesc că bani sunt în România şi totalitatea ministerelor cheltuie mai mult de jumătate din PIB-ul României. Mă gândesc, că se poate găsi o sumă modică care să meargă către sport şi către educaţia fizică.

Până când sportul nu va deveni o activitate de interes naţional, vom discuta din ce în ce mai puţin despre marii noştri campioni, despre ce vom face la Rio, Tokyo şi următoarele Jocuri Olimpice.

Important e ca toţi factorii decidenţi, marile cluburi şi COSR să fie puşi la o masă, lucru care s-a mai întâmplat, dar toate discuţiile au rămas discuţii. Ar trebui să ne punem la o masă comună şi să discutăm mai clar; ar trebui implicat şi ministerul sănătăţii, ministerul Educaţiei şi chiar ministerul de Externe."

 

 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  01 Iulie 2016, 17:16

...as vrea sa vad si eu aceste ...contre ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  01 Iulie 2016, 15:53

...imi plac aceste contre ...sunt de vis...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  01 Iulie 2016, 15:42

...acest titlu are un caracter sexual ...sa va fie rusine ...cum sa spui asa ceva ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează