GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OINĂ

Cupa Regelui e la Bucureşti! Cele mai bune echipe de oină din România vor juca sâmbătă și duminică pe stadionul Arcul de Triumf

Foto: Daniel Angelescu
Foto: Daniel Angelescu

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2017 21:16

Patru echipe îşi vor disputa, sâmbătă şi duminică, unul dintre cele mai importante trofee din oină, pe Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf”

Revenită spectaculos în actualitate, după ce a fost declarată în mod oficial sportul naţional al României, oina propune sâmbătă şi duminică un adevărat spectacol, într-un eveniment de marcă al sezonului.

Cele mai bune patru echipe din ţară, Frontiera Tomis Constanţa, ACS Straja Bucureşti, CS Brigada Gherăeşti şi CS Politehnica Cluj, îşi vor disputa, pe Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf” din Bucureşti, un trofeu de tradiţie, Cupa Regelui.

Show-ul va începe sâmbătă, de la ora 16.00, când se vor disputa cele două semifinale. Ziua de duminică va fi şi mai palpitantă, organizatorii pregătind numeroase surprize pentru spectatori.

În deschidere, de la ora 9.00, va avea loc meciul pentru medaliile de bronz, apoi vor intra în scenă vedete din viaţa mondenă autohtonă, care vor participa la un meci demonstrativ de oină, curprins în campania demarată în acest an, “Iubesc oina”.

Vor fi aduse în prin plan şi alte sporturi tradiţionale, printre care ţurca şi popicul, iar cei mai curajoşi dintre spectatori vor avea parte de lecţii de iniţiere în oină şi vor fi răsplătiţi cu premii. De la ora 11.00, se va juca marea finală, în urma căreia va fi desemnată câştigătoarea trofeului.

“Este sportul nostru naţional şi ne-am bucura să vină cât mai mulţi spectatori, mai ales copii, pentru că vor avea ocazia să vadă pe viu oină la cel mai înalt nivel. În plus, le-am pregătit multe premii şi surprize”, a spus Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei de Oină.

Pe lângă vedete, la meci sunt aşteptate numeroase personalităţi din viaţa politico-socială, printre care ambasadori ai ţărilor care au sporturi înrudite cu oina. Festivitatea de premiere va fi oficiată chiar de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.

Ediţia din acest an este a cincea din era modernă, precedentele fiind câştigate de Frontiera Tomis Constanţa şi Straja Bucureşti, fiecare cu câte două trofee.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează