GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARENA NAȚIONALĂ

DNA investighează Arena Națională » Procurorii au început urmărirea penală

Articol de GSP - Publicat joi, 28 ianuarie 2016 15:20

DNA s-a autosesizat cu privire la problemele de la Arena Națională și va ancheta construirea celui mai mare stadion din România și există suspiciuni de abuz în serviciu.

Într-un comunicat emis azi, DNA a precizat că a început o anchetă, pentru a vedea modul în care s-a construit stadionul și membrana din care este confencționat acoperișul, din cauza căreia stadionul nu are aviz ISU.

 

Comunicatul DNA:

"Ca urmare a solicitărilor formulate de reprezentanți ai mass media, în vederea corectei informări a opiniei publice, Biroul de informare și relații publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 18 ianuarie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie s-au sesizat din oficiu şi efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele :

La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arenei Naţionale” din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.).

Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U.

La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor.  Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei.

Raportat la actele procedurale ce urmează a fi efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare" comunicat al DNA

În ultimele zile, Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale și documente în premieră, cu privire la neregulile de la Arena Națională. 

Citește și: DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ Gazeta publică noi documente! Șanse ca România - Spania să se joace pe Național Arena: "Membrana nu reprezintă, chiar în caz de aprindere, riscuri pentru utilizatori"

Citește și: Fals în acte la "Sectorul 2" » Primarul Onţanu a semnat două aprobări de construire diferite pentru Stadionul Naţional, dar cu același număr de înregistrare, una antedatată! Diferenţă de 60 de milioane de euro, vezi documentele

Citește și: Nu trageţi în acoperiș! Are test de foc făcut în laboratorul IGSU

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
995071420560448
Stroie Mihai  •  28 Ianuarie 2016, 19:30

Sa darame *** Tolontan areana asta si sa faca o arena pe gustul lui 100000 de locuri pentru masa presei si un loc pentru spectatori Arhitect sa fie *** Kovesi cu *** de la ISU ca astia sunt desteptii tarii.De ce nu investigheaza motivele pentru care nu se construieste polivalenta si patinoarul in Bucuresti?Si inca o intrbare.Daca *** de la ISU nu le place acoperisul de la Arena Nationala ,nu se pote folosii stadionul cu acoperisul deschis?Nu probabil ca nu si-au primit dreptul,sunteti niste ***.Va place sa distrugeti atunci cind se mai construieste ceva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eugen76_pan
eugen76_pan  •  28 Ianuarie 2016, 18:58

in orice tara civilizata din Europa cu banii astia se faceau doua stadioane identice si de calitate..exemplu e Germania.din pacate nimeni n-a intrat la puscarie..

vasglo
vasglo  •  28 Ianuarie 2016, 17:53

In sfarsit!.....

Vezi toate comentariile (12)
Comentează