GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PREȚURI

După un an de procese, un clujean a reușit să afle suma pe care a plătit-o Untold pentru închirierea Sălii Polivalente: "Cifrele arată o adevărată jignire"

Sala Polivalentă din Cluj +2   FOTO
Sala Polivalentă din Cluj

Articol de GSP - Publicat joi, 17 mai 2018 19:06

Un clujean a dorit să afle cât e chiria la Sala Polivalentă din Cluj, însă a reușit acest lucru abia după ce s-a judecat timp de un an cu firma care administrează Sala.

Lucian Todoran (30 de ani) e cetățeanul care a dorit să știe cât plătește celebrul festival Untold pentru a închiria Sala Polivalentă, bun aflat în proprietatea municipalității, anunță Adevărul.ro. Untold a închiriat atât Sala Polivalentă, cât și stadionul Cluj Arena și jumătate din Parcul Central.

După ce nu i-a răspuns nimeni solicitării, clujeanul a dat în judecată firma care administrează Sala Polivalentă, a câștigat procesul și a aflat despre ce sumă este vorba: 2.545 de euro a fost chiria pentru o zi a Sălii Polivalente din Cluj în 2017.

Astfel, pentru cele 10 zile cât s-a închiriat Sala Polivalentă de către Untold în 2017 s-au plătit 25.450 de euro. Festivalul Untold a avut loc între 3 şi 6 august, dar a fost nevoie de mai multe zile pentru pregătirea sălii, explică sursa citată.

În acești bani au intrat și serviciile adiționale - asistență electrică (5000 de euro), curățenie, demontare și montare parchet, servicii de publicitate cub, instructaj ISU.

„Mult-ascunsele contracte ale Sălii Polivalente din Cluj (firmă de stat a Primăriei Cluj-Napoca) cu Federaţia Share şi cu Untold S.R.L. au fost comunicate, la hotărârea judecătorilor, după o perioadă de pasivitate administrativă şi de proteste judiciare ale angajaţilor statului de la Sala Polivalentă ce s-au soldat cu orgolii rănite de adevărurile dureroase reprezentate de elefanţii din cameră, direct sau prin ricoşeu, adică cu empatie faţă de partenerii de afaceri pe bani publici. Cifrele arată o adevărată jignire la adresa interesului clujenilor şi risipire a resurselor municipalităţii”, a scris Lucian Todoran pe Facebook.

646x528
Lucian Todoran // FOTO: Remus Florescu

330.000 de oameniau participat anul trecut la cele 4 zile ale festivalului Untold, care a înregistrat un buget de 10 milioane de euro

„Resursele publice ale clujenilor sunt ieftine ca braga şi sunt folosite în dispreţ faţă de interesul proprietarilor de drept, adică clujenii. În schimb, afaceri cu girul imaginii primarului reuşesc ca, în centrul unui oraş vestit în ţară pentru chirii mari, să plătească nici 0.5% din încasări pe închirierea unei megastructuri locale!” Lucian Todoran

Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, a declarat pentru Adevărul: "Este exact acelaşi preţ de care beneficiază toată lumea. Dacă luaţi hotărârea de Consiliu local veţi vedea că respectă tarifele stabilite de Consiliul local la data respectivă".

30.000 €costă închirierea pe eveniment a Arenei Naționale, în timp ce pentru a închiria stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova trebuie să plătești 8.200 de euro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
whiteredarad
whiteredarad  •  18 Mai 2018, 09:13

Pampalaul asta nu pune la socoteala ca prin aducerea a zeci de mii de oameni sint castiguri imense pentru Cluj. Vorba aia : "Doamne ocroteste-i pe romani"...de prostia lor !

maistor_kokir
maistor_kokir  •  18 Mai 2018, 03:13

25mii euro vi se pare prea putin ? , mie unul nu mi se pare deloc..., o astfel de sala nu produce bani multi in mod constant, asa ca...

matheus9999
matheus9999  •  17 Mai 2018, 23:31
Postat de randomm pe 17 Mai 2018, 22:17

cred ca oficial,capitala hotiei si furtisagurilor este cluj. acolo toti sunt mana in mana,dna cu politia si politicienii. toti. daca ar fi ce este acolo in bucuresti,cred ca 80% din politicenii clujeni erau de mult la parnaie.

Asa o fi prietene, dar astia macar *** cu stil, nu ne trateaza ca pe ultimii ***, cu iepuri si oua de Pasti, cu statui de milioane de euro, cu secureni, CSM-uri si alte jenibilitati...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează