GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CARȚI

EXCLUSIV Vrei să reuşeşti în fotbal? Tot ce trebuie să ştii » Sfaturile lui Giovanni Becali pentru investitori!

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2016 14:42

Aflat în închisoare, după ce a fost condamnat în "Dosarul Transferurilor", Ioan Becali a scris trei cărți, pentru a mai reduce din pedeaspa de șase ani și patru luni, primită în martie 2014.

Gazeta Sporturilor prezintă un material amplu cu pasaje din cartea "Manualului investitorului în fotbal", iar printre subiectele abordate de Becali sînt Steaua,  Cristiano Ronaldo sau Hagi.

Una dintre cele mai importante părți ale lucrării este capitolul în care Becali prezintă cei mai importanți pași pentru a reuși în fotbal.

15 pași necesari pentru a reuși în fotbal:

1. Dacă ai bani şi îţi doreşti cu adevărat, fă-ţi o echipă de fotbal! La început nu vei cîştiga bani, însă cu un plan de afaceri bine construit poţi ajunge să îţi recuperezi investiţia. Fotbalul te va face celebru şi trebuie să ştii cum să gestionezi celebritatea. Vei deveni o ţintă pentru impostori.

2. Fă-ţi o firmă şi înconjoară-te de oameni care ştiu ce fac sau cumpără o echipă care există! Ai bani, ai bani albi şi asta îţi dă avantaje imense în faţa oricărui alt concurent din fotbalul de la noi.

3. La început nimeni nu te va lua în seamă, însă asta îţi aduce avantajul de a te putea plimba prin lumea fotbalului şi a studia. Poţi să dai una sau cîteva lovituri pe piaţa transferurilor.

4. Alege-ţi un impresar sau un consilier! Fii foarte atent cînd o faci. În acest moment, este omul alături de care vei petrece începutul tău în fotbal. Stabileşte-ţi împreună cu acesta scopuri.

5. Vrei să te impui, găseşte un antrenor care să creadă în proiectul tău, care să fie alături de construcţia unei echipe, a visului tău. Găseşte un antrenor care a confirmat, despre care ştii că se poate impune, care îţi poate ţine vestiarul.

6. Lasă-l pe antrenor să îşi aleagă staff-ul.

7. Fii întotdeauna informat despre ce se întîmplă în lumea mare a fotbalului în materie de terenuri de antrenament, echipamente, sală de mese, diete. E mai bine să ştii decît să descoperi cîndva că ai avut nişte angajaţi încremeniţi în timp.

8. Investeşte în medic şi medicină, în psiholog. Urmează exemplele marilor echipe. Te vor ajuta să îţi conservi investiţia şi îţi vor aduce profit.

9. Fotbaliştii tăi trebuie să mănînce după un program conceput, nu după unul inventat! Fotbaliştii mănîncă ce trebuie, nu ce îşi doresc.

10. Găseşte un stadion pentru meciurile de acasă. Ai grijă să începi să construieşti ideea de "acasă"! Fără suporteri, echipa ta nu există. Află detalii despre ce le place fotbaliştilor tăi. Este atît de simplu să le obţii respectul şi reţeta e simplă: respectă-i!

11. Participă la pregătirea cantonamentelor ca şi cum ai pleca tu în concediu. În felul acesta vei şti exact cît ai investit.

12. Fii moderat atunci cînd apari la televizor. Vorbeşte despre echipa ta şi nu critica alte echipe.

13. Pe măsură ce ajungi să visezi mai sus, investeşte!

14. Ai răbdare! Vei fi răsplătit. Este posibil să fii parte la naşterea unei mari generaţii de fotbalişti.

15. Nimic nu se poate cîştiga întîmplător în fotbal.

Citește în varianta digitală despre cine spune Becali că este singurul care bagă bani albi în Liga 1 și care este motto-ul pentru salvarea fotbalului românesc.

Alte subiecte exclusiv print:

✓Interviu cu dinamovistul Batin: "Dinamo e mai sus în clasament decît Steaua. Așa va fi și la sfîrșitul campionatului!"
✓Arbitrul Tudor a uitat unde e punctul cu var! Cifre inedite în Liga 1
Atacantul Petrolului, Pakar, la ora marilor promisiuni: "Nu retrogradăm niciodată!"
✓Superreportaj din Stoke-on-Trent, de la meciul cu Arsenal » Cum se trăiește un meci pe Britannia Stadium
✓Cele mai tari ponturi sînt doar în ziar! Mizează pe noi și cîștigă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  07 Februarie 2016, 20:31

Sunt curios dacă i-a sfătuit să nu fure bani de la stat că ajung ca el, ca Borcea, ca Gică Popescu, ca Victor Becali, ca Gheorhe Copos, sau ca văru'Gigi Becali! :)

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  07 Februarie 2016, 19:25
Postat de randoom_._ pe 07 Februarie 2016, 18:01

din cauza astuia dinamo aka rusinea romaniei exista si acuma. fara asta,dinamop aka rusinea romaniei nici nu mai exista astazi. pai practic,ultimul titlu luat de dinamop,fara giovanni,era cel castigat in 1993.

Si matale cu ce echipa simpatizezi, ca dupa sigla se pare ca esti simpatizant al unei echipe care nu mai exista.

portardelegenda
portardelegenda  •  07 Februarie 2016, 18:12

mafiotu a facut doar ceea ce i s-a permis

Vezi toate comentariile (9)
Comentează