GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROIECTE EȘUATE

FOTO » Au visat proiecte, au rămas machete! 5 baze sportive, o investiție totală de 135 de milioane de euro, au rămas doar vorbe

Articol de - Publicat duminica, 18 martie 2018 09:11

Cinci baze sportive, o investiție totală de 135 de milioane de euro! Toate au rămas doar vorbe, iar sportul bucureștean se bucură doar de Arena Națională, aflată și ea în degradare.

Sorin Oprescu organiza o conferință de presă în urmă cu 5 ani în care anunța cele mai mari investiții pentru sportul bucureștean! "Până în vara lui 2017 vom construi o sală de sport, un patinoar, o academie de tenis, o sală de atletism și un complex de natație. Toate vor fi în zona Arenei Naționale", spunea fostul primar, care a citit 73 de pagini despre toate proiectele sale pentru următorii ani. Costul estimat de Primăria București pentru toate aceste baze SF era de 135 de milioane de euro, ceva mai mult de jumătate decât a constat Arena Națională.

Din momentul în care a avut loc discursul lui Oprescu în aula Bibliotecii Centrale Universitare, în fața membrilor Guvernului României, a parlamentarilor, a primarilor de sector, a consilierilor locali și generali nu s-a întâmplat nimic! În mandatul său, nu a fost deschis niciun șantier! Între timp, Oprescu nu mai e primar general, după ce, în noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat! Din cele cinci mari proiecte pentru București a început lucrul la unul singur și ăsta în mandatul noului primar, Gabriela Firea.

Construcția noului patinoar "Mihai Flamaropol" a început în luna martie a anului trecut, după ce vechea structură a fost demolată la finele lui 2016. Lucrările sunt în toi, se lucrează în fiecare zi, iar în acest moment doar 30% din proiect a fost ridicat.

"În mai puţin de doi ani, loturile naţionale de hochei şi de patinaj ale României trebuie să se poată pregăti şi antrena în condiţii optime, pe un patinoar nou, dotat şi echipat corespunzător şi implicit să poată reprezenta România pe plan internaţional", spunea Firea în urmă cu un an. De atunci, aceasta n-a mai spus un cuvânt despre această lucrare, iar presa n-are acces în interiorul șantierului de pe Bulevardul Basarabiei. 

Totul despre proiectele din mandatul lui Oprescu

1. Patinoar
patinoar

Cost construcție: 20-25 milioane de euro
Capacitate: 6.100 de locuri
Ce promitea: lucrările încep la începutul anului 2014 și se finalizează în ianuarie 2016
Stadiu: 30% DIN PROIECT

2. Sală de sport
sala de sport

Cost construcție: 65 milioane de euro
Capacitate: 12.000 de locuri
Ce promitea: lucrările încep în toamna lui 2013 și se finalizează la sfârșitul anului 2015
Stadiu: NU AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE

3. Sala de atletism
sala de atletism

Cost construcție: 20 milioane de euro
Capacitate: 4.000 de locuri
Ce promitea: lucrările încep în toamna lui 2015 și se finalizează la sfârșitul anului 2016
Stadiu: NU AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE

4. Academia de tenis
academia de tenis

Cost construcție: 2 milioane de euro
Capacitate: 6 terenuri cu câte 1.300 de locuri
Ce promitea: lucrările încep la mijlocul lui 2015 și se finalizează în 2016
Stadiu: NU AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE

5. Complex de natație
complex natatie

Cost construcție: 18-25 milioane de euro
Capacitate: 4.000 de locuri
Ce promitea: lucrările vor începe la finalul anului 2015 cu termen de finalizare la mijlocul anului 2017
Stadiu: NU AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
onduku
onduku  •  18 Martie 2018, 12:31

Craitoiu este dezinformat, Patinoarul Flamaropol este reconstruit si se lucreaza de zor. Se vede ca nu iesi in Bucuresti. Cat despre complexul de natatie, bine ca macar se face la Otopeni. Poate de ala era vorba in proiectul lui Oprescu. Polivalenta nu se face din alte cauze. Gata, Craitoiule, ai facut un articol!

daweroirl
daweroirl  •  18 Martie 2018, 11:54

Au scos ei bani si din machete !

deva1
deva1  •  18 Martie 2018, 09:50

Tipic bucuresteano-dambovitean.Nu este tipic Romanesc!tipic pt .cei din capitala....pacat, si-au batut joc de toti,sportul romanesc,copiii ,sportivi, toti oamenii sufera.Sanatatea lor sufera.psd e comunism

Vezi toate comentariile (3)
Comentează