GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPANIA

FOTO O refugiată siriană cu paralizie cerebrală și-a împlinit un vis: a ajuns la Barcelona și l-a întâlnit pe Messi

Nujeen Mustafa, fata cara vorbește, în afara arabei, engleză, germană și franceză, a pozat pe Camp Nou din Barcelona. +5   FOTO
Nujeen Mustafa, fata cara vorbește, în afara arabei, engleză, germană și franceză, a pozat pe Camp Nou din Barcelona. "E un fan adevărat al echipei noastre", spune Bartomeu

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2018 11:56

Nujeen Mustafa, 18 ani, a străbătut 5.600 km într-un cărucior cu rotile, ajungând în Germania. Departe de Siria devastată de război. Și clubul catalan i-a făcut o frumoasă surpriză în decembrie.

Povestea lui Nujeen Mustafa, surprinsă în emoționanta carte scrisă de jurnalista Christina Lamb (Sunday Times), este cunoscută în lumea întreagă. O adolescentă cu paralizie cerebrală, condamnată să trăiască într-un cărucior cu rotile, a părăsit Alepul și Siria când războiul dintre dictatorul Bashar al-Assad și Armata Siriană Liberă, simultan cu apariția devastatoare a teroriștilor ISIS, transformaseră în praf și pulbere o țară întreagă.

A străbătut 9 țări de la război la pace, a făcut peste 5.600 km alături de sora sa Nasrine. O călătorie terifiantă spre libertate într-o lună (august - septembrie 2015) de suferință, durere, teamă și umilință, marea dramă a refugiaților, ajungând în cele din urmă în Germania.

"Te-ai schimbat, arăți ca un adult acum"

Nujeen, în vârstă de 18 ani, pasionată de fotbal, Barcelona și Messi, și-a văzut un vis împlinit la sfârșit de 2017. În decembrie, clubul catalan a invitat-o pe Camp Nou. Gerard Piqué a insistat ca șoferul echipei să o aducă de la Köln cu autocarul blaugrana, tânăra siriană văzând un meci și întâlnindu-se cu favoriții săi.
Când Messi a îmbrățișat-o, Nujeen i-a spus: "Te-ai schimbat, arăți ca un adult acum". S-a amuzat apoi într-un interviu pentru Reuters: "Îl cunosc pe Messi din 2007. Era ca un bebeluș atunci. A rămas la fel de timid, nu va fi niciodată altfel".
Pentru Josep Bartomeu, președintele Barcelonei, "Nujeen Mustafa este imaginea unei supraviețuitoare. O fată care a trăit prin multe clipe dificile și care merită să-și vadă visele împlinite".

"Uneori, dorul de casă mă face să sufăr. În acele moment, mă întreb ce caut aici și vreau să mă întorc unde am trăit și am iubit. Dar îmi revin și merg înainte, pentru că nu-mi place să fiu o victimă. Sunt o supraviețuitoare"
Nujeen Mustafa

"Visez să devin doctor. Când eram mică, visam să fiu astronaut și să o întâlnesc într-o zi pe Regina Marii Britanii"
Nujeen Mustafa

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează