GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ȘCOALĂ DE FOTBAL

FOTO Parteneriat între Corona Brașov și Marcel Răducanu

Articol de - Publicat miercuri, 04 aprilie 2018 16:56

Marcel Răducanu (63 de ani) antrenează micuţii fotbalişti ai Coronei, într-un turneu care are loc în aceste zile la Brașov.

Din dorinţa de perfecţionare, clubul Corona Braşov a reuşit să îl aducă la Braşov în aceste zile pe fostul mare fotbalist Marcel Răducanu. Fosta glorie a Stelei conduce un campus pentru peste 100 de micuţi fotbalişti ai Coronei, născuţi între anii 2004 şi 2008. Acțiunea reprezintă un prim pas din cadrul unei colaborări între clubul brașovean și școala de fotbal pe care Răducanu o conduce în orașul german Dortmund.

"Secția de fotbal este una mai nouă în cadrul clubului nostru. Încercăm să ne găsim o identitate, un drum pe care să o apuce micuții noștri fotbaliști. Se știe experiența lui Marcel Răducanu în creșterea micilor fotbaliști. Nu trebuie să omitem faptul că vine dintr-o zonă în care fotbalul este la un nivel foarte ridicat și sunt convins că antrenorii noștri pot să învețe metode de lucru, iar copiii pot deprinde tainele dezvoltării unui fotbal modern la Corona.

Sperăm într-o colaborare de lungă durată. În timp, sperăm să putem da fotbaliști din pepiniera proprie unor echipe de Liga I și de ce nu să înființăm și noi o echipă de seniori, dar toate acestea pe o creștere sănătoasă", a spus președintele clubului Corona Brașov, Liviu Dragomir.

Marcel Răducanu a declarat într-o conferinţă de presă că este plăcut impresionat de ce a găsit la Corona Braşov, atât în ceea ce priveşte sportivii cât şi condiţiile în care aceştia se pregătesc.

"Mă simt foarte bine la Braşov. Am găsit aici condiții foarte bune de antrenament şi mulţi copii dornici de a învăța. E o plăcere să lucrez cu ei și cu antrenorii lor. Este foarte important şi pentru antrenori să înveţe tehnici şi metode noi de antrenament", a spus Răducanu.

Antrenorul român care locuieşte de aproape 40 de ani în Germania a mai adăugat că este posibil ca, în viitor, antrenorii şi fotbaliştii braşoveni să îi întoarcă vizita. „Ne gândim să ne viziteze și ei în Germania, să vadă cum lucrăm acolo. Sunt deschis la astfel de lucruri și mă bucur să împărtășesc din experiența mea. Vrem să creștem copiii Brașovului, pentru că este păcat de un asemenea oraș să nu aibă fotbal de nivel înalt. Îmi amintesc cu drag de ce meciuri aveam parte în tinerețe la Brașov. Îmi doresc să dezvoltăm acest proiect”, a precizat Marcel Răducanu, care este însoţit la Braşov de colaboratorii săi, Constantin Neagu şi Ekic Hasan.

Desemnat „Fotbalistul Anului” în 1980 în România, Răducanu a jucat 21 de meciuri pentru echipa naţională de fotbal a României și a evoluat în cariera sa de fotbalist pentru Steaua București, Borussia Dortmund și FC Zurich. De 24 de ani conduce o școală de fotbal în orașul Dortmund, unde este stabilit.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează