GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GALA PREMIILOR OSCAR

FOTO Pe covorul roșu! Nume uriașe din sport, la Gala Premiilor Oscar! Kobe Bryant a primit o statuetă + Muguruza a impresionat

Foto: Reuters +3   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 05 martie 2018 12:27

La Gala Premiilor Oscar de duminică noaptea au fost sportivi  în sală, dar și pe scenă.

Sportul a fost prezent duminică noapte la Kodak Theater din Los Angeles. Mai întâi pe covorul roșu, mai mulți sportivi defilând pe sub ochii fotografilor. Jucătoare de tenis Garbine Muguruza, schioarea Lindsey Vonn, patinatorii Mirai Nagasu și Adam Ripon au fost invitați la decernarea premiilor Academiei de Film Americane.

Apoi sportul a urcat și pe scena laureaților. Kobe Bryant a primit statueta pentru "Dragă Baschet" la categoria cel mai bun scurt metraj animat. Filmul are șase minute și este bazat pe scrisoarea de adio a starului american care a apărut în Players Tribune în 2015. Bryant a primit ajutor de la animatorul Glen Keane.

"Am dovedit că putem facem mai mult decât să tăcem și să driblăm", a spus Kobe în discursul său. O referire la remarca prezentatoarei Fox News Laura Ingraham care a afirmat că jucătorii de baschet "ar trebui să tacă și să dribleze", nu să se ocupe de politică.

Nominalizarea lui Bryant la Oscaruri a adus și unele proteste, având în vedere că în trecut său există un episod tulbure. În 2003, Kobe a fost acuzat că a violat o angajată în vârstă de 19 ani a unui hotel din Colorado. Baschetbalistul a admis că a avut o întâlnire de natură sexuală cu fata, dar a susținut că nu a agresat-o.

Cazul a fost clasat, după ce victima a refuzat să depună mărturie, apoi ea i-a intentat un proces civil, care a ajuns la o înțelegere în afară sălii de judecată și care a inclus scuze publice de la Bryant, însă acesta nu și-a recunoscut vina niciodată.

"Icarus" și pericolul

Un alt moment legat de sport a avut loc la secțiunea cel mai bun documentar, acolo unde premiul cel mare a fost câștigat de producția Netflix "Icarus". Filmul pornește de la ideea nebunească a unu ciclist amator, Brian Fogel, de a documenta îmbunătățirea performanțelor sale cu ajutorul dopajului.

A făcut rost de substanțele interzise de la un medic american, dar nimeni nu a vrut să-l asiste în încercarea sa nemaivăzută. Singurul care s-a încumetat a fost Grigori Rodchenkov, directorul laboratorului anti-doping de la Moscova.

Documentarul oferă o privire profundă a sistemului instituționalizat de dopaj din Rusia. Filmul are 121 de minute și cuprinde și lupta lui Rodchenkov de a fugi din Rusia. Acum el este în SUA în programul de protecție al martorilor.

"Îi dedic acest premiu lui Grigori Rodchenkov, un om neînfricat care se află într-un mare pericol. Sper că acest film este ca un semnal de trezirea pentru ce înseamnă Rusia și o pledoarie pentru a spune adevărul, acum mai mult ca niciodată, a spus Fogel în discursul său de pe scenă. 

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
abeld1
abeld1  •  05 Martie 2018, 16:24

Laura Ingraham are o emisiune pa FOX News nu ESPN

Vezi toate comentariile (1)
Comentează