GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROTESTE

FOTO și VIDEO Proteste în țară, împotriva Ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codului Penal » Peste 25.000 de manifestanți în București

Foto: Răzvan Luțac +17   FOTO
Foto: Răzvan Luțac

Articol de - Publicat duminica, 22 ianuarie 2017 19:30

Peste 25.000 de oameni au protestat astăzi în București  împotriva proiectelor de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codului penal.

Protestatarii s-au strâns în Piața Universității începând cu ora 17:00 și au pornit în marș către Piața Victoriei, unde se află sediul Guvernului. Înainte ca oamenii să plece către Guvern, în Piața Universității a venit și președintele Klaus Iohannis.

"Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite.

Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi", a declarat șeful statului, citat de Digi24.

Printre scandările protestatarilor se numără "Ieșiți din casă, dacă vă pasă", "PSD, ciuma roşie", "Jos Guvernul", "DNA să vină să vă ia" și "În democraţie, hoţii stau la puşcărie".

În paralel cu manifestațiile din Capitală, proteste se mai desfășoară și în alte orașe importante din țară: Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu sau Iași.

 Cele două proicte de Ordonanțe promovate de Ministerul Justiției, condus de Florin Iordache, prevăd, printre altele grațierea integrală a pedepselor de până la 5 ani, care se poate aplica și infracțiunilor de corupție, precum şi redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu, pentru care s-ar aplica răspunderea penală doar dacă prejudiciul este mai mare de 200.000 de lei.

Ministerul Justiției a motivat aceste motificări prin prisma faptului că închisorile din România sunt supra-aglomerate, însă opinia publică este revoltată din cauza faptului că aceste măsuri avantajează o mare parte din oamenii politici care se confruntă cu probleme cu justiția.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (145)
calinescu_
calinescu_  •  23 Ianuarie 2017, 09:00

SOLDATI NAIVI A UNEI CAUZE TICALOASE ....!!!

redshow
redshow  •  23 Ianuarie 2017, 08:56
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cine uraste o echipa de fotbal ...are probleme grave. Te compatimesc.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  23 Ianuarie 2017, 08:54
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Bietul de tine! Acum imi explic: presa aservita *** e cea care te-a adus in starea asta... Harshhhht!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (145)
Comentează