GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

FOTO&VIDEO Imagini senzaţionale » Elicopter vs. maşină: cel mai nou proiect marca Felix Baumgartner

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 august 2015 12:48

După ce a sărit de la altitudinea de 38 de kilometri şi a atins peste 1.280 km/h în cădere liberă, Felix Baumgartner şi-a început cu succes cariera în cursele de anduranţă.

O altă pasiune la care a lucrat a fost pilotarea elicopterelor, iar aceste aptitudini şi le-a pus la bătaie în timpul proiectului Heli Drifting, desfăşurat în Polonia.

Felix a stat la manşa unui elicopter acrobatic Bolkov BO105 şi a făcut echipa cu asul polonez la drifturi Jakub Przygoński, aflat la volanul unei Toyota GT 86 cu 1000 CP. Scopul jocului era să vadă cît de aproape putea elicopterul să urmarească mişcările maşinii de curse.

Fosta bază militară Debrzno a fost o locaţie perfectă pentru proiectul care a necesitat o planificare cu precizie militară. Baumgartner a explicat de ce au ales acest loc, înainte să decoleze. "Eu şi coechipierul meu am ajuns aici sa lucram pentru Red Bull Heli Drifting. Este un lucru care nu a mai fost făcut, deci ne-am adus «jucăriile» pe Aerodromul Debrzno, care este, din punctul meu de vedere, cel mai mare teren de joacă din lume" a spus Felix.

 

Drift racing vs acrobatic flying. Watch full video: http://win.gs/1MMLS67

Posted by Red Bull on 5 August 2015

 

“Urmărirea unei maşini de drifturi cu elicopterul este ca şi cînd ai jongla cu cinci cuţite în timp ce stai pe un slackline”
Felix Baumgartner

Spaţiul generos pentru desfăşurare a fost un lucru esenţial, deci piloţii au lucrat cu echipa de filmare pentru a pune la punct un plan de atac. Dacă Jakub Przyhonski urma să-şi pună viaţa la bătaie, atunci trebuia să ştie că totul era pregătit să surprindă întreaga acţiune. "Nu aveam nevoie doar ca maşina şi elicopterul să fie în armonie completă. Aveam nevoie ca şi echipa de filmare să se mişte odată cu noi pentru imaginile perfecte", a spus drifter-ul.

Filmarea acţiunii incredibile din videoclip nu a fost o misiune uşoara, iar un anumit moment i-a ţinut pe toţi cu sufletul la gură: cînd Baumgartner a doborît o ţintă de pe plafonul maşinii. "A fost atît de aproape încît a lovit camera GoPro ataşată de maşină. Elicpterul avea 160 km/h şi se afla la 30cm deasupra capului meu... Momentul a fost înfricoşător", a spus Jakub.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează