GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GALA LUI BUTE CREEAZĂ AGITAŢIE ÎN SPORT

Gala lui Bute îi contrariază şi pe cititori: "Cum să sponsorizeze statul o competiţie privată?"

Don King va încasa 200.000 de euro pentru prezenţa la Gala lui Lucian Bute
Don King va încasa 200.000 de euro pentru prezenţa la Gala lui Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 10:05

Cinci milioane de euro reprezintă bugetul galei "Campion pentru România" în cadrul căreia Lucian Bute îşi va pune la bătaie pentru a 8-a oară centura de campion mondial. O competiţie profesionistă care peste tot în lume reprezintă o afacere privată este susţinută în România în mare parte cu bani publici, proveniţi fie din fondurile europene ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, fie din sponsorizările companiilor de stat.

Atît preşedintele COR, Octavian Morariu, cît şi preşedinţii federaţiilor olimpice susţin că nu este în regulă ca statul să finanţeze o gală profesionistă în timp ce sportul e subfinanţat.

Nici cititorii nu au rămas impasibili. Iată cîteva opinii exprimate de aceştia pe blogul lui Cătălin Tolontan:

"Cred ca se comite una din cele mai mari greseli din sport. Cum puteti pune campionii olimpici dupa Bute?…si ce rezonanta are o medalie olimpica fata de una a lui Bute. Este una sa spui Bute si alta este sa spui: Nadia,Patzaichin sau Lipa. NU va bateti joc de ei dlor." (salaaurel)

"Octavian Morariu are dreptate! ce cauta pirnaiasul ala la Bucuresti. si mai ia si bani pentru prezenta! si rudel ? prietenii stiu. DNA-ul unde este?"  (mdg)

"Dl Tolontan,problema nu este ca ii dam 200000E unui individ de aiurea,pt nustiuce motiv,ci ca este posibil asa ceva fara ca cineva sa dea socoteala!!…probabil gasim tot felul de jmecherii,de portite.Este singurul lucru la care ne pricepem cuadevarat!…Cine ii permite acestui individ Rudel Obreja,sa se cocoate in fruntea federatiei de atata vreme,cu asa ”performante” dezafilierea FRB?…Toata stima pentru sportivul L.Bute,sunt mandru de el,dar,nu suntem capabili sa-i organizam asemenea gale costisitoare, pur si simplu nu avem bani!…asta cred eu.Sumele uriase alocate acestui eveniment,trebuiau cheltuite pt cu totul alte proiecte din sport. Sa plateasca firma acestui individ dubios Obreja,tot ce vrea,daca tot se ocupa de asemenea proiecte." (Tostao)

"Senzational articol. Morariu are dreptate … dam 5 milioane pentru o gala unde se bate un roman cu un francez de mana a 4-a. Am ajuns sa platim milioane pentru balturile din BOX. Chiar nu stiu daca isi are rost comparatia uni meci de box (aranjat) cu COSR . Medalia olimpica este cea mai mportanta medalie din sport. Cand canta imnul la olimpiada esti sigur ca este auzit de peste 800-900 milioane de oameni (minim) jocurile olimpice din China au fost urmarite de peste 4,5 miliarde de oameni)

Ce sport / actiune reprezinta mai bine romania ca COSR (prin federatile sale) de ce Alina Dumitru nu lupta pe o bursa de 2 milioane? are Bute un palmares mai bun? Alina Dumitru: campioana olimpica la Beijing, 7 medalii de aur la campionatele europene + 2 de bronz si 3 medalii de bronz la campionatele mondiale

Sper sa se rezolve aceasta problema cum sper ca Bute sa boxeze cu un adversar de calibru (nu meciuri aranjate pentru bursa) si sa demonstreze ca este un campion adevarat nu unul facut in (spatele ringului).Ne-am saturat de campioni de hartie care vin in fata noastra si ne prezinta “performantele” lor care de fapt sunt facute din pix." (Alex)

"Mai oameni buni de ce nu va cunoasteti voi lungul nasului? Indiferent de cine e si cit de controversat ar fi, prezenta lui Don King ar atrage atentia lumii intregi asupra galei din Bucuresti. Nu se stie cind va mai avea loc un asemenea eveniment sportiv in Romania, pt. ca daca n-ar fi fost acest copil mare, Bute, cu patriotismul lui infantil, ar fi boxat in Canada si 1% dintre romani ar fi putut vedea lupta pt ca televiziunile n-ar fi avut 50.000$. Fiti realisti si acceptati ca traiti in fundul lumii si incercati sa schimbati situatia dar nu cu declaratii sforaitoare demne de Catavencu!" (Mos Ene)

"Meciul lui Bute este unul de box profesionist. Nu are nicio treaba cu CIO sau cu bugetul statului. Daca s-au dat bani publici, cineva trebuie sa raspunda pt asta." (gilos)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
stinta
stinta  •  30 Iunie 2011, 13:21

am votat pt. 300 de prlamentari si nu sa intamplat nimic , fac astia ce vreau in tara asta nu conteaza ce vrem noi .trebuie pus mana pe bate ca de batut din gura bat toti sunt cozi de lopeti ieftine la practicar daca nu aveti si ce sa mai zic....pe ei !!!!

sirehd
sirehd  •  30 Iunie 2011, 12:59

foarte bine ca s-a implicat, Bute e campion mondial si sunt putini cei care aduc o imagine mai buna Romaniei decat el!

forza1rapid
forza1rapid  •  30 Iunie 2011, 12:51

Pe toti astia care comentati in articol , cu cat va platit Tolontan ???????

Vezi toate comentariile (15)
Comentează