GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GEST CARITABIL

GALERIE FOTO Gest impresionant » Junioara care a adus apă în curtea unei familii greu încercată de soartă din Brașov

Articol de - Publicat duminica, 11 martie 2018 17:40

O adolescentă din Brașov a iniţiat un eveniment caritabil, pentru o familie greu încercată de soartă: șase copii fără mamă şi cu tatăl având un picior amputat.

La Patinoarul Olimpic din Braşov, Laura Constantin, o handbalistă junioară din Braşov, a organizat împreună cu colegii ei evenimentul caritabil " The Ice Wolves", în cadrul căruia spectatorii au putut vedea un meci demonstrativ între hocheiştii seniori de la Corona şi micuţii de la centrul de copii şi juniori ai secţiei. Intrarea s-a făcut în baza unui bilet de 10 lei, iar banii strânşi, 5.641 lei şi 50 de euro din donaţii, 1.000 lei sponsorizare și numeroase pungi cu cadouri au ajuns la familia Racoţea, din Făgăraş.

Este vorba despre un tată cu un picior amputat, care îşi creşte singur cei patru copilaşi, după ce mama lor a murit din cauza unei boli incurabile.

"Am ajuns la familia Racoţea pentru că mama unui coleg implicat în acest proiect le cunoştea cazul, lucrând în domeniul medical. Este vorba despre o familie formată dintr-un tată, care a avut nişte probleme de sănătate şi are un picior amputat, care îşi creste singur copiii după ce mama lor a murit din cauza unei boli incurabile. Micuţii de 5, 6, 7 şi 8 ani cresc sub tutela tatălui, în vreme ce alţi doi cu vârsta de 13 şi 14 sunt la centrul de plasament din Ghimbav.

Condiţiile în care tatăl împreună cu cei mici, cresc, nu sunt deloc bune şi am simţit dorinţa de a-i ajuta să ducă o viaţă puţin mai bună şi datorită nouă. Chiar cred că dacă ne-am uni mai des în astfel de acţiuni am putea face măcar lumea din jurul nostru mai bună", a spus Laura .

Cu banii strânși, casa familiei Racoțea va fi racordată la rețeaua de apă, dar va fi amenajată și o baie. "Aceasta a fost principala dorinţă a tatălui, să poată să îi spele pe copilaşi în casă. Ei până acum nu aveau apă curentă şi le era foarte greu, tatăl lor cărând de la distanţă apa de care aveau nevoie. Acest lucru era foarte dificil pentru el, pentru că, aşa cum am mai spus, tatăl are un picior amputat", mai spune Laura, și ea sportivă, handbalistă la centrul de copii și juniori de la Corona.

Popas la locul de joacă din parc

Nicoleta, Ion, Marian şi Ştefan, copiii lui Cornel Racoţea, au fost prezenţi la evenimentul organizat la Brașov, însă au intrat în patinoar doar după ce s-au distrat la locul de joacă din faţa intrării. Întrebaţi ce îşi doresc cel mai mult să aibă şi nu au, micuţii au spus aproape la unison: "O bicicletă!". Ceea ce s-a şi întâmplat, un părinte inimos din Braşov, care a aflat de caz după mediatizarea lui, le-a adus în dar o bicicletă şi o trotinetă. 

Susţinută de colegele de echipă

Chiar dacă aveau meci în aceeași zi, junioarele III de la clubul Corona, împreună cu antrenoarea Mihaela Seifer Ciobotaru, au fost prezente la patinoar pentru a o susţine pe Laura. "Nu puteam lipsi. Suntem o echipă şi ne susţinem unii pe alţii nu doar în sport ci în tot ceea ce facem. Această echipă este extrem de unită şi sunt mândră că şi Laura face parte din ea", a spus antrenoarea junioarelor. 

Evenimentul caritabil "The Ice Wolves" a fost organizat prin programul GROW, care este un program de educaţie nonformală organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC. Grow se concetrează asupra tinerilor liceeni, programul desfaşurându-se în sesiuni ţinute de traineri internaţionali ce urmăresc să îndrume adolescenţii înspre tainele dezvoltării personale, teamwork-ului şi ale leadership-ului. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
niuc011
niuc011  •  11 Martie 2018, 22:07

Bravo Laura Constantin si felicitari pentru initiativa!

niuc011
niuc011  •  11 Martie 2018, 22:06

*** e prea decar ca sa doneze! Prea bun, prea stangaci si prea dreptaci. N-are el timp de caritabile.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

831959706877275
Cristian Baltaru  •  11 Martie 2018, 21:58

Felicitări,ați făcut un lucru minunat pentru acea familie greu încercată.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează