Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

„Nu vreau să mă aşez pe canapeaua la capul căreia stă Răzvan”

Marina Constantinescu realizează „Nocturnele” de 9 ani şi e pasionată de sport de o viaţă. Colindă ţara la vînătoare de spectacole bune de teatru, dar îşi începe ziua citind Gazeta pe net. Îi iubeşte deopotrivă pe Shakespeare şi pe Lance […]

vineri, 22 octombrie 2010, 11:05

Marina Constantinescu realizează „Nocturnele” de 9 ani şi e pasionată de sport de o viaţă. Colindă ţara la vînătoare de spectacole bune de teatru, dar îşi începe ziua citind Gazeta pe net. Îi iubeşte deopotrivă pe Shakespeare şi pe Lance Armstrong. Şi ţine cu Dinamo pentru pacea familiei  

Vorbim de vreo jumătate de oră şi observ că reportofonul se blocase după 12 minute de înregistrare. „Memory full” e un mesaj. Tehnologia digitală trebuie compensată cu foaia de hîrtie şi pixul. Şterg cîteva foldere. „Asta sînt eu. Nu-mi iese niciodată din prima, fără efort. Am vrut să-ţi zic să nu facem interviul astăzi, e marţi”, îmi surîde Marina. Este zîmbetul pe care îl regăseşti la „Nocturne”, o emisiune aruncată dincolo de miezul nopţii. Un program adresat unei comunităţi suspecte, convinsă că răutatea, prostia, mitocănia, indolenţa, suficienţa şi indiferenţa se vindecă prin cultură. Noi încercăm deocamdată să ne tratăm prejudecata că femeile n-au treabă cu sportul ascultînd-o pe Marina Constantinescu.

interviu-3.JPG– Cînd ai citit ultima oară un articol de sport?
– Astăzi. Şi ieri, şi alaltăieri. Fratele meu mi-a setat în aşa fel calculatorul că se deschide pe gsp.ro.

– !?…
– Serios, nu e o glumă, aşa îmi încep ziua!

– De ce? De ce te interesează?
– Din sport am învăţat că are reguli care trebuie respectate. Nu le respecţi, nu poţi juca. Asta mă atrage, mai ales că viaţa noastră se petrece de prea multe ori în afara legii.

– Ai şi făcut sport?
– Handbal în şcoală, eram pivot. Tata mă antrena în spatele blocului, el apăra, iar eu îi trăgeam de sute de ori repetînd aceeaşi mişcare. Am practicat şi înotul. Am făcut şi polo.

– Polo parcă nu prea e un sport pentru domnişoare.
– Eram singura fată într-un grup de băieţi care m-au învăţat să fiu egala lor. Nici nu ştiu dacă asta a fost bine, fiindcă vulnerabilitatea mea a avut de suferit. Dau impresia unui om foarte puternic, numai că din cînd în cînd ţin şi la femeia din mine.

interviu-4.JPGTrădare cu ars de fanioane şi jambiere
– Ştiu că ai un cult pentru Turul Franţei.
– Căţărarea e dorinţa de a ajunge sus, puterea de a trudi. Coborîrea este o formă de bucurie şi de expansiune. Trebuie să ştii cum să cobori după ce ai ajuns în vîrf. Ciclismul e despre performanţa strictă a individului şi despre felul în care el ţine cont de ceilalţi.

– Am observat că o pleiadă de intelectuali care repudiază fotbalul prizează foarte tare rugbyul, ciclismul. E şi puţin snobism aici?
– Nu m-am gîndit, posibil. Şi eu iubesc rugbyul. Am fost pe stadion la rugby, mergeam cu profesorul nostru de literatură din liceu. E un sport dur, dar tocmai acolo se vede respectul pentru reguli. Cavalerismul.

– Ce te mai atrage din sport?
– Sumo, pentru ritual. Cum intră luptătorul ţanţoş în arenă şi cum dispare el cînd e învins. Ştiai că luptătorii de sumo sînt bărbaţii fatali ai Japoniei?

– Îţi închipui că nu putem evita fotbalul.
– A devenit ceva supralicitat. S-a pierdut tocmai forma lui originală de spectacol. Miza a ucis spectacolul, iar pe mine mă interesa exact pentru această dimensiune a lui. Şi cred că e ceva nociv în fotbal dacă în tribune se întîmplă ce se întîmplă.

  – Hai să stabilim cu cine ţii. Pe microbişti nu-i bine să-i duci cu vorba.
– Cînd eram copii, fratele meu ţinea cu Steaua, aşa că eu, din spirit de contradicţie, am început să ţin cu Dinamo. Apoi am trădat.

– Cum aşa?
– Steaua cîştigase Cupa campionilor din ’86. Atunci am trădat, am dat foc la fanioane, jambiere, la toate însemnele roş-albe.

interviu-5.JPG– Bun, şi acum?
– Soţul meu (actorul Mircea Rusu) ţine cu Dinamo, fiul nostru la fel. Pentru liniştea şi pacea familiei, hai să spunem că ţin şi eu cu Dinamo.

– Îndeajuns încît să mergeţi la meciuri?
– Păi am şi fost, şi în Ştefan cel Mare, şi în Ghencea, costumaţi de nu ne recunoştea nimeni. S-a întîmplat odată că pe cer era o lună plină. Superbă. Sinceră să fiu, din acel moment nu prea m-am mai uitat la meci.

Răzvan psihanaliza poporul român
– Te-ai fi văzut ultras, precum celebrul violonist Nigel Kennedy?
– Nigel Kennedy e un rebel, mie îmi place că face ce face. E forma lui de libertate, el e debordant. Excesele sînt bune din cînd în cînd. Uneori e bine să evadezi din măsură. Să iubeşti fără măsură, să te dăruieşti fără măsură, să citeşti fără măsură.

– Tu ai citit fără măsură. Ştii ce a spus Răzvan Lucescu despre poporul român? Că e labil psihic. Tupeu de suprafaţă.

– Parcă eram pe canapea, noi, poporul român. Şi ne psihanaliza Răzvan. Eu nu vreau să mă aşez pe canapeaua la capătul căreia stă Răzvan Lucescu.

– Jignesc fotbaliştii limba română atunci cînd vorbesc?
– Nu mi se pare, în general sînt mai prudenţi. Nu înnoadă vorbe după vorbe, aşa cum procedează majoritatea.

– Se uită femeile la sport şi pentru că găsesc acolo exemplare masculine demne de atenţie? Muşchi, adrenalină, chestii de genul ăsta?

– Se poate, de ce nu? Dacă se uită la stripperi, înseamnă că admiră această anatomie a corpului uman. Mie nu-mi plac muşchii fabricaţi la sală. Forţa unui bărbat nu e în muşchi.

– Dar bărbaţii care preferă sporturile de graţie, patinajul artistic, de exemplu, ce speră să găsească acolo? Eternul feminin?
– Cred că graţia ţine de exemplaritatea unui gest. La balet, sînt la fel de frumoase şi zborul lui Nureev, şi al Alinei Cojocaru.

„Ce-i aia, <joacă teatru>?”
– De ce nu prea fac românii sport?
– Sîntem leneşi. Nu-i mai comod să bei la cîrciumă decît să alergi în jurul blocului? Şi mai e ceva. Sportul te învaţă să devii lider. Iar asta e complicat. E o idee periculoasă. Mai bine rămîi în urmă, te amesteci în mulţime.

– Cu cine seamănă sportivii?
– Cu muzicienii şi cu balerinii. Sînt învăţaţi cu munca de mici, de foarte mici. Cu disciplina. Cu un program, pe care dacă nu-l respectă nu ajung la performanţă.

– Nu şi cu actorii?
– Tinerii actori sînt bombardaţi de prejudecăţi şi şabloane, majoritatea habar n-au ce muncă e în spatele unui rol. Văd partea boemă a vieţii de actor. Or, dacă nu lucrezi cu vocea, cu diafragma, dacă nu îţi întreţii forma fizică, îţi trădezi personajul. Şi ar mai fi ceva!

interviu-7.JPG– Aşa…
–  Mă revolt atunci cînd aud comentatorii cum spun despre un jucător de fotbal la pămînt: „Joacă teatru”. Asta e o jignire pentru meseria de actor. Cum adică, joacă teatru? Nu domnule, se preface, nu joacă teatru, asta e altceva!

– La ce spectacole de teatru ai duce o echipă de fotbal?
– I-aş lua ca pe o grupă de studenţi. Mi-ar plăcea să stau o perioadă cu ei. Să mănînc cu ei, să-i cunosc. I-aş duce o lună la nişte spectacole, iar asta s-ar vedea în felul în care s-ar mişca şi ar gîndi pe teren.

Selecţioner unic
– Citeşti presa? Mă rog, presa sportivă.
– Am încetat să citesc ziare, citesc nume. Îmi place ce scrie Radu Cosaşu, ce scrie Radu Naum, ce scrie Tolontan. Am citit cărţile lui Chirilă, îmi plac discuţiile despre hipism cu Ţopescu. Vă citesc pentru că prin voi înţeleg mai mult. În textele voastre văd lumea în care trăim, nu doar lumea sportului.

– Pentru cine faci „Nocturnele”?
– Şi eu mă întreb pentru cine, pentru că unu noaptea e o oră care mă anulează. Am o echipă extraordinară, nu facem rabat de la calitate. Sînt infinit de tristă, uneori simt că am obosit.

– Ai fost în mai multe rînduri directorul Festivalului Naţional de Teatru. Cum e?

– Eşti un fel de selecţioner unic. Un dictator.

interviu-2.JPG„Dictatorul” are o răbdare îngerească, aşa că reluăm cele cîteva răspunsuri pierdute din cauza limitelor reportofonului minuscul, ca un gadget de spion MI6. Apoi fuge spre Piaţa romană şi se urcă într-un 331. Încerc să îmi dau seama cît de tare şuta eleva Marina la poarta de handbal, dar văd mai mult o femeie frumoasă care vîsleşte în amonte, de unde vin în cascadă tot felul de mizerii. Bugetare şi private.

Mozart, Bellu şi Bitang
„Nu aparţin categoriei celor care îi judecă. Pentru mine, Bellu şi Bitang sînt două personalităţi fascinante. Au scos diamantul din cărbune. Complementari, au ştiut să-şi joace asul din mînecă. Au creat mari gimnaste şi au dus gimnastica undeva foarte sus. Dacă sînt prea duri? Să nu confundăm duritatea şi severitatea cu violenţa. Sînt două componente ale ieşirii din turmă. Apropo, Mozart tatăl îşi bătea fiul ca să facă performanţă. E greu de trasat o linie de demarcaţie. Dar să ştii, nimeni nu munceşte de plăcere. Nu se poate face nimic pe lumea asta lenevind, lăsîndu-te pradă trădărilor minţii şi corpului!”

„Nadia? Zbor! Hagi? Val. Patzaichin? Cehovian. Năstase? Zorba. Zorba Grecul”

„Nu ştiu ce înseamnă <om de fotbal>. Nu ştiu ce se găseşte în acest borcan căruia i-am desfăcut capacul”

„Jumătate din mine îl iubeşte pe Federer, cealaltă jumătate îl iubeşte pe Nadal, e groaznic!”

„Pe stadion ca la teatru, da! Dar nu aş vrea să apuc ziua cînd aş merge la teatru şi m-aş simţi ca la stadion”

„Înotul îţi dă o idee precisă depre ce poţi face cu corpul tău”

„Aş vrea să trăiesc şi eu în ţara în care să am un bazin la colţul străzii”

„Nu îi invidiez pe fotbalişti pentru banii pe care-i cîştigă. Caprei mele i-a plăcut cartea şi a murit, asta e!”

„Nu mai suport să mă uit la ştiri. Cînd dau drumul televizorului, am impresia că deschid o fereastră şi brusc la mine în casă intră numai rahat. Acolo unde tocmai am făcut curat!”

Comentarii (38)Adaugă comentariu

DAN (1 comentarii)  •  22 octombrie 2010, 23:23

REMARCABIL, DE FAPT CRISTI, CRED CA E UN CASTIG SI PENTRU TINE SI PENTRU NOI S-O INTERVIEVEZI PE MARINA DECAT PE GIGI BECALI…AJUNGEM SA SPUNEM REMARCABIL DESPRE UN MOD DE GANDIRE DECENT, NORMAL, DE BUN SIMT….IN CE LUME AM AJUNS SA TRAIM…

makro (31 comentarii)  •  22 octombrie 2010, 23:33

Cristi, ma vad nevoit inca o data, dar nu-mi pare rau, sa te felicit pentru munca pe care o faci! Chiar daca trebuie sa recunosc faptul ca-n ultima perioada nu prea am mai putut sa-i urmaresc emisiunile, doamna Marina Constantinescu va fi intotdeauna un „personaj” special in aceasta lume bulversata a mediei romanesti. Felicitari amandurora!
PS: Anathema revine-n Romania.

Boca (1 comentarii)  •  22 octombrie 2010, 23:45

Senzational.

lucian (1 comentarii)  •  22 octombrie 2010, 23:53

cand zice Razvan ca suntem labili psihici si ca avem tupeu de suprafata nu e bine, dar cand ne explica madama culta de ce nu face poporul sport e ok, nu? adica e de bon ton „să bei la cîrciumă”, sa nu fii lider, sa ramai eternul anonim? cand o spune cucoana asta e normal si ne recunoastem mai usor in vorbele ei, cand o spune Razvan ne rusinam ca niste fete mari. sa-mi fie cu iertare dar Razvan nu a remarcat calitatea principala si anume IPOCRIZIA.

Teodor (36 comentarii)  •  22 octombrie 2010, 23:55

Intr-adevar un model de maretie in sport. Asa cum ar trebui sa fie si sa reactioneze o femeie la sport. Atitudinea corecta. M-am saturat de dizgratie si repulsie fata de fotbal, rugby, ciclism sau box. Trebuie sa le privim ca pe oricare alta activitate umana, nu ca niste chestii vulgare ce tin de barbarismul ramas in oameni.

kko (2 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 0:15

Misto interviu

Just (2 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 0:31

Felicitari! Inteligenta doamna cu pricina!

distrat (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 0:42

Surprinzator post d-le Geambasu… in mod placut desigur.
Nu sunt de acord totusi cu titlul >am citit afirmatii mult mai interesante in interviu.
In orice caz: felicitari!

Dan_te (3 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 0:58

lucian cred ca doamna intervievata nu a cautat sa generalizeze pentru ca asta ar insemna ca nu a inteles nimic din teatru si din viata! Oricum un popor are trasaturi caracteristice, dar, ca si in cazul unui om, tin de perioadele lui de crestere: specificul adolescentei, adultului, batranetii… Poporul roman a fost tinut in perioada totalitarismului, timp de cateva decenii , intr-o cutie care a anulat timpul… abia dupa 20 de ani, incepem sa ne cunoastem, poate ca suntem la nivelul adolescentei, pe cand altii sunt deja maturi si, chiar batrani si, de aici, pleaca si nevoia de schimbare a mentalitatii, a regimului la nivel european, pentru ca au imbatranit… dar noi nu ne putem racorda, noi ne comportam acum ca niste adolescenti scapati de parinti in lumea cruda si rea, ne luam tepe, punem botul la vrajeli, suntem dezamagiti in dragoste, mai ales cand iubim golani si fosti/viitori puscariasi etc. Cand s-a referit la lenea omului da rand, cred ca s-a referit la tendinta generala a omului sec 21, care prefera comoditatea masinii, a canapelei, saltei, decat un efort sustinut in natura rece, calda, umeda, plina de bacterii… in occident sunt programe care isi propun sa scoata omul din cotidian si sa-l readuca in mijlocul naturii; iar faza cu preferinta romanului sa se piarda in multime, cred ca iar se refera la calitatile omului, mai ales cand poti constata ca omenirea, in momentul de fata, duce lipsa de lideri, dar nu si de papusari! Restul afirmatiilor tin de opinia dansei, practic este o opinie a unui om implicat in media, cu pretentii de a fi un om de cultura, dar totusi departe de a fi o valoare la care sa te raportezi ca etalon. Nu incercati sa generalizati opiniile unor oameni simpli…numai geniile sunt in stare sa vada ansamblul, dar geniile sunt foarte rare si ascunse vederii si intelegerii noastre! Sfatul meu este sa ganditi cu propriile voastre minti, sa trageti concluzii in functie de experienta personala, sa furati ce este mai bun de la oamenii valorosi si sa va traiti viata negociind cu prejudecatile si nu cazand prada lor! Carpe Diem!

radu (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 2:56

Absolut remarcabila aceasta convorbire cu o distinsa doamna. Reactiile cititorilor, exceptand una ratacita, o dovedesc. Ce pacat ca doar dansa este o oaza de bun simt in aceasta lume a fundamentalistilor, fie ca vorbim despre sport, si mai ales despre fotbal, fie ca vorbim despre politica ori probleme sociale,economice si culturale.Doamna Marina ne atrage si ne fura fascinant si spre extraordinarele sale „Nocturne TV”, chiar daca pare ca a obosit. Felicitari, Marina, pentru gusturi si opinii!

tavi (14 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 3:36

Frumos ; ar fi nemaipomenit sa continui asa pentru ca mai sunt destui oameni care gusta genul.

ionut (2 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 8:37

bravo, frumos, pacat si eu as vrea sa vad nocturnele dar sunt prea tarziu
nu inteleg cum atata violenta si vulgaritate se da pe posturi la ore normale iar aceasta emisiune se da la ore tarzi
de aici si dovada ca suntem un popor incult, indobitocit in frunte cu politicienii
rusine
bravo cristian, eu as propune marinei sa scrie si ea in gsp

sandmann (52 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 9:45

incep sa ma enerveze discutiile astea despre cum suntem si cum nu suntem noi ca popor,,,,
cand o sa intelegem ca nu exista popor bun si popor mai putin bun?
poporul e format din oameni , indivizi .si asa cum la noi exista labili psihic si ipocriti, tot asa exista si la alte popoare , doar ca la altii poate astia labilii nu ajung in echipa nationala.
Nu mai continuati cu acest complex de inferioritate , NU SUNTEM NICI MAI BUNI , NICI MAI RAI CA ALTII , am fost condusi foarte prost , de aia suntem acum asa., educatia e cea care ne lipseste , nu materialul genetic

man_on_ice (10 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 9:45

Dan_te…Totusi un popor are niste trasaturi caracteristice.Iar una din caracteristicile romanilor este tupeul de suprafata.Imi pare rau ca are dreptate RazvaN.Nu imi convine..dar are dreptate.De cate ori nu ne-am dat viteji in vorbe si cand sa trecem la fapte a dat-o dupa colt.Stii reclama aia cu ..,,ne bagam?”…doar in reclama ne bagam efectiv ca in realitate nici vorba.Ati sarit vreodata sa luati apararea cuiva cand o incasa pe strada…sau cand vedeai ca il fura pe unu in tramvai?Pun pariu ca 90% din romani nu s-ar baga…noi ne vedem de viata noastra…nu ne bagam..nu? E aceeasi ,,gena” care ne impiedica si in alte domenii sa ne ridicam.Cam asta e diferenta domnilor.Din pacate trebuie sa fiu de acord cu Lucian.Doamna asta ne face lenesi ..si e in regula …( trec peste faptul ca are dreptate ) ..dar cand zice Razvan ca suntem labil psihic sau avem tupeu de suprafata..nu ne convine ptr ca ne-o tranteste in fata si nou adevarurile nu ne plac.Poate eu ..poate tu care citesti ..poate x..poate y ..nu ne regasim in descrierea doamnei sau a lui Razvan…dar suma semenilor nostri duce la aceasta caracterizare…Faptul ca o data la 10 ani ies la suprafata oameni care contrazic regula nu schimba datele problemei.Hagi s-a suparat ..dar daca nu eram labili psihic (ca echipa) atunci…treceam de Suedia.Uitati-va la popoarele nordice…lor nu le lipseste taria de caracter…sunt constanti au o directie si o urmeaza…lor le lipseste talentul sau mai bine zis au talent mai putin decat neamurile astea de prin jurul Mediteranei.QED.

miki (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 9:52

fain

ciupi (376 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 10:23

mi-a ramas intr-un neuron chestia cu „joaca teatru” si „se preface”. si actorul se preface, insa o face cu arta, cu pasiune, fara ca in adancul sau sa nu ramana el insusi. despre asta se poate discuta la infinit, dar sunt prea mic pentru a ma incumeta. referitor la acea emisiune, chiar ca am devenit curios. in definitiv, o viata si o pensie avem, iar postasul nu suna niciodata dupa miezul noptii. ps cand ma gandesc ca a fost cat pe-aci sa nu observ acest interviu…

Claudiu (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 11:34

Superb interviu….

andrei (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 12:07

Buna ziua
Grandios interviu. Ii ca o picatura de noblete in acest ocean sumbru. Imi pare rau ca emisiunea deruleaza la ora 1. Nu resusesc sa rezist pana la 1. Urmaream de la 23 Nocturnele pline de vivacitate.

dimitris (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 12:08

bravo cristian….asemenea persoane trebuiesc promovate…incepi sa-mi devi simpatic ..
a ,aseara spuneai despre toate virtutile timisoarei si enumerai si lucruri pozitive si lucruri negative…virtutiiile nu pot fii negative,,,

alb-rosu_in_VN (116 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 12:36

Acuma sincer, n-ar mai fi Nocturne daca ar fi la 7 seara… Cred ca d-na Marina Constantinescu tine prea mult la acest titlu ca sa-l schimbe doar de dragul de a muta emisiunea mai devreme. E bine asa, cine vrea sa se uite, se uita, mai sunt si reluari. Mi-a placut mult emisiunea domniei sale cu Cristian Tudor Popescu.
Excelent interviu, e bine ca GSP are asemenea initiative. Iar doamna Constantinescu este o finuta…

G (2 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 12:36

Domnule Geamnbasu,m-am indragostit!!!

Pacuiul lui Soare (38 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 12:52

am scos in evidenta inconsitenta logica a celor afirmate de ac. doamna: il critica pe Razvan pt ca-i numeste pe romani labili psihic dar ea isi permite sa-i faca pe aceeasi romani lenesi. De ce mi-ati sters comentariul?

Marian Mungiu (12 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 12:53

Si cata dreptate are Marina cand spune ca romanul mai bine sta in carciuma si bea decat sa alerge in jurul blocului sa faca sport, pentru ca sportul ne invata sa devenim lideri, ori noi nu vrem asta, nu? De aia am fost condusi de imbecili precum Ceausescu si al lui p.c.r., de aia suntem condusi de oameni ca basescu si democratii (mai bine spus ipocritii)lui. De aceea sportul romanesc se scufunda incet dar sigur. Pentru ca noua nu ne place sportul, pentru ca noi ii invatam si pe copiii nostri sa nu faca sport, nici macar la scoala. Mai spune Marina un mare adevar ,,am incetat sa citesc ziare, citesc nume”, din nefericire si numele astea au devenit pasari tot mai rare.

alb-rosu_in_VN (116 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 12:57

G, spune-ne si noua totusi de cine te-ai indragostit: de d-na Constantinescu, de dl. Geambasu sau…

Gyerko Szabolcs- Laszlo (39 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 14:11

Interesant ca o parte din ea tine cu Federer si o parte cu Nadal…..Inseamna asta a vedea la fiecare ce este mai bun ?

tiby (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 14:25

Eu am o propunere. Sa punem talciocurile politicienilor, care vorba aia bat apa in piua si se cearta la infinit, la ora 1 noaptea, ca cine vrea sa vada circ sa stea pana la ora aia si Nocturnele sa le mutam la ora 21. Sau atunci se zice ca nu e audienta, rating, etc etc. Atunci cine e de vina ? Tot televiziunea care doresc sa ne indobitoceasca cu idioteniile politicienilor

BILU (34 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 14:33

bun de predat articolul la ora de dirigentie.

ManoNegra (3 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 15:32

off…ce mare nevoie e si de interviuri d’astea …la mai multe domnu’ geambasu, ca destul ne impiedicam in mocirla asta cotidiana!

Adi (56 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 15:37

sa fiti iubiti! fiecare de cine vrea Dumnezeu! 😀

ManoNegra (3 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 15:40

p.s . doamna Mrina…eu sunt unul dintre aceia pentru care faceti “Nocturnele” …multumim si saru’ mana!

Dani (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 15:59

„- Steaua cîştigase Cupa campionilor din ‘86. Atunci am trădat, am dat foc la fanioane, jambiere, la toate însemnele roş-albe.”
Asta spune totul despre caracterul doamnei! Mai mult conteaza caracterul unei persoane , decat numarul de carti citite..parerea mea.

rapi (1 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 20:32

excelent…

Nocturne (9 comentarii)  •  23 octombrie 2010, 23:54

cine doreste sa vada emisiunea „Nocturne”, o poate vedea pe site-ul TVR-ului ,la sectiunea „emisuni inregistrate”..Insa postarea ultimei emisuni se face cam la 6-7 zile..oricum, o s-o gasiti sigur acolo in cateva zile.
Mai sunt si alte editi ale emisiunii.

BIHORELU (2 comentarii)  •  24 octombrie 2010, 4:49

BUNICEL ARTICOLUL, dar… O mica problema de logica. „Eu nu vreau să mă aşez pe canapeaua la capătul căreia stă Răzvan Lucescu” vs ” Sîntem leneşi. Nu-i mai comod să bei la cîrciumă decît să alergi în jurul blocului?”. O PSIHANALIZA MAI BUNA DECAT ALTA. (prefer sa am tupeu de suprafata decat sa fiu facut lenes)

ciupi (376 comentarii)  •  24 octombrie 2010, 7:20

„canapele cu cap”. hmm…

engelmaschine (7 comentarii)  •  24 octombrie 2010, 17:12

D-le Geambasu va multumesc pentru astfel de experiente jurnalistice. Continuati, incet se va aduna si masa critica de cititori, pentru a contrabalansa si a aduce continutul gsp intr-o zona respirabila din punct de vedere intelectual.
@Dani – daca ai fi citit si tu ceva mai multe carti ai fi in stare sa ghicesti ghilimelele, chiar daca nu sunt puse. Ca un footix ce esti, imi permiti o intrebare? de cate ori ti-ai schimbat echipa preferata in anii adolescentei? dar raspunde cu sinceritate, e vorba de carater nu-i asa? … raspunsul poti sa ti-l pastrezi.

dragos (1 comentarii)  •  24 octombrie 2010, 19:49

Doamna e o scumpa, o boema, o literata si o fiinta culta. Numai judecati dupa aparente! Nu mai judecati prin prisma limitelor voastre! Fiti mai deschisi! Lasti constipatia si nu mai comentati aiurea! De aia avem o mentalitate de rahat

cosmin (1 comentarii)  •  25 octombrie 2010, 0:13

Bravo Geambasu, te felicit pt ceea ce faci, ma bucur ca spui lucrurilor pe nume (ex. Marius Niculae e un judoca esuat in fotbal) continua………………..

Comentează