GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MODERNIZARE EURO 2020

Ultimele noutăți despre stadiul celor 4 stadioane pentru EURO 2020 » Lucrările sunt în urmă, iar cel mai rău stă arena lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 20:20

România a dat startul modernizărilor celor 4 stadioane din București pe care se vor antrena naționalele prezente peste 3 ani la EURO 2020.

Dinamo a primit aprobarea pentru modernizare abia vineri, după ce litigiul dintre Nicolae Badea și Ionuț Negoiță a întârziat demararea lucrărilor.

Compania Națională de Investiții (CNI) a explicat pentru realitatea.net în ce stadiu se află cele 4 arene: Stadionul Dinamo, Stadionul Steaua, Stadionul Rapid și Stadionul Arcul de Triumf.

1. Stadionul Dinamo

Vineri s-a dat Hotărârea de Guvern prin care anumite părți ale stadionului Ștefan cel Mare au trecut din patrimoniul lui Nicolae Badea în cel al statului. CNI susține că "până acum pentru acest stadion nu a fost predat amplasamentul către CNI". Arena va trebui predată până la mijlocul lunii septembrie pentru a fi refăcută integral. 31 de luni durează execuția.

2. Stadionul Steaua

Demolarea va începe în primăvara lui 2018 și va fi reconstruit în totalitate. CNI susține că "a fost finalizată documentația necesară demarării procedurii de achiziție publică privind realizarea studiului de fezabilitate". Astfel, în următoarea perioadă urmează licitația pentru studiul de fezabilitate.

3. Stadionul Rapid

Acum se obțin avizele necesare studiului de prefezabilitate. Stadionul nu va fi reconstruit în totalitate: "Asupra stadionului Rapid se vor realiza lucrări de consolidare asupra Corpului A si a Peluzei Nord, se vor reconstrui Tribuna I, Tribuna a II-a, precum si Peluza Sud si se va acoperi integral, astfel incat obiectivul sa indeplineasca standardele de calitate impuse de UEFA".

4. Stadionul Arcul de Triumf

Această arenă este în stadiul cel mai avansat, conform CNI. "În acest moment se lucrează la realizarea studiului de fezabilitate. Ulterior, acesta va fi avizat, iar indicatorii tehnico-economici ai investiției vor fi aprobați prin hotărâre de Guvern. Abia după această etapă va fi demarată procedura de achiziție publică pentru întocmirea proiectului tehnic și execuția de lucrări".

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
1037920312894118
Popescu Viorel  •  04 Septembrie 2017, 08:35

In urma sau avansat nu mai conteaza!Dinamo va avea stadion si cu asta basta,nu o sa mai aveti ocazia sa ironizati clubul Dinamo.Apropos,gsp:fcsb,unde are stadion?

sharpe
sharpe  •  04 Septembrie 2017, 02:54

Sa te ții,sa vezi ce vrea Romanul sa muncească....cand toti Romanii vor sa câștige bani din tastatura sau din "combinații" ,CNI-ul vrea 4 stadioane in 2 ani...

kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  03 Septembrie 2017, 22:22
Postat de claudiu.h12 pe 03 Septembrie 2017, 21:18

vrajeală ! niciun stadion nu va fi gata la timp bai miticilor. poate doar prin 2022 cu dublarea pretului initial !!!

Daca se construiește ca in vest vor fi gata inainte de termen si cu protectia mediului! Daca se va construi ca la noi, niciunul nu va fi gata la termen! Plus costuri inutile suplimentare..

Vezi toate comentariile (15)
Comentează