GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  EDIŢIA TIPĂRITĂ

În ediţia de Crăciun a Gazetei, un superinterviu cu vedeta TV Cătălin Ştefănescu: "Mă bucur mai mult pentru Halep decît pentru naţiune!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 25 decembrie 2014 10:23

În tradiţionalul dialog de Crăciun al Gazetei, realizatorul TVR Cătălin Ştefănescu răspunde provocării lui Cristian Geambaşu şi trage o linie fermă între miturile şi adevărurile lui 2014!

Mergi la chioşcuri astăzi pentru ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor care găzduieşte un superinterviu pe 4 pagini, acordat de Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii "Garantat 100%", lui Cristian Geambaşu. O discuţie amplă despre ceea ce reprezintă sportul în prezent, despre spectacolul pe care îl oferă.

În prima parte a interviului, cei doi jurnalişti discută despre Simona Halep, cea care a avut un an senzaţional şi a fost aleasă sportiva anului în cea mai importantă anchetă din sportul românesc, Superlativele GSP, ajunsă la cea de-a 49-a ediţie.


Cătălin Ştefănescu e gazda emisiunii culturale de la TVR 1 din 1999 şi iubeşte sportul. 

- Hai să trecem la tenis. De fapt, la Simona Halep.
- Speram să mă întrebi de ea. Nici nu ştii cît mă bucur.

- Simona Halep trebuie iubită sau respectată? Sau şi una şi alta?
- Trebuie respectată în primul rînd şi apoi iubită. Şi nu trebuie subordonată acestei iubiri.

- De ce, îi face rău dacă devine obiectul adoraţiei publice?
- Simona este un subiect românesc extrem de la ordinea zilei. Ea este o personalitate. Nu un subiect, nu un obiect. Este o fiinţă umană care îşi negociază propria devenire personală.

- Şi noi cum ar fi potrivit să ne comportăm cu ea?
- Să nu o învestim cu proiectarea propriilor aspiraţii. Identificarea excesivă cu Simona Halep, obsesia pentru imaginea ţării, a naţiunii, toate sînt condamnabile şi o încarcă cu o energie deloc pozitivă.

- S-a discutat mult despre faptul că a renunţat la Wim Fissette, antrenorul belgian.
- Cred că este treaba ei dacă îşi alege sau nu un antrenor, dacă face nu ştiu ce deal-uri. Sigur că putem dicuta la o bere în registrul: "A, uite ce româncă, se căciuleşte pentru un ban în plus", dar nu să o încărcăm cu îndoielile noastre.

- Simona reprezintă totuşi şi România, nu se reprezintă doar pe sine, vrînd, nevrînd.
- Mă bucur pentru Simona mai mult decît pentru naţiune. Şi fac mereu diferenţa asta. Nu o învestesc cu responsabilitatea de a mă reprezenta.

CĂTĂLIN ŞTEFĂNESCU
S-a născut pe 29 decembrie 1968 la Rîmnicu Vîlcea. A absolvit Facultateade Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj în 1995. Din 1999 realizează emisiunea culturală ”Garantat 100%», printre invitaţi numărîndu-se, de-a lungul anilor, Vanessa Redgrave, Nigel Kennedy, Ioan Holender, Andrei Şerban, Pascal Bruckner sau Jon Anderson.

Mergi acum la chioşcuri şi cumpără ziarul pentru a citi interviul integral acordat de Cătălin Ştefănescu Gazetei Sporturilor! Găseşti dialogul dintre Cristian Geambaşu şi jurnalistul TVR şi pe platforma digitală, pe care o poţi răsfoi online aici!

Iată ce alte articole mai poţi găsi azi, în ediţia de Crăciun a Gazetei Sporturilor:

» Povestea impresionantă de viaţă a lui Franck Ribery, campionul care nu uită de unde a plecat: "Trag pe teren ca pe şantier"

» Familia unei campioane vrea să revină în România pentru ca fiica lor să triumfe în tenis! Cît te costă să practici acest sport în ţara noastră!

» Încă doi pe lista neagră » Antrenorul îi vrea plecaţi cu orice preţ, Anghelache cere sume de transfer pe ei!

» Un antrenor clasic în fotbalul nostru avertizează: "E rău pentru Steaua, e rău pentru fotbalul românesc!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
lapusneanul
lapusneanul  •  24 Decembrie 2014, 08:51
Postat de bratia2003 pe 24 Decembrie 2014, 08:32

Te bucuri putin si p rost. Ce vrei tu sa zici, ca NATIUNEA ROMANA, se reduce la o ...persoana? Cred ca nu ai prea multe in cap. HANDI...capatule !!!

asta ai inteles din fraza respectiva ? e grav....

bratia2003
bratia2003  •  24 Decembrie 2014, 08:32

Te bucuri putin si p rost. Ce vrei tu sa zici, ca NATIUNEA ROMANA, se reduce la o ...persoana? Cred ca nu ai prea multe in cap. HANDI...capatule !!!

lapusneanul
lapusneanul  •  24 Decembrie 2014, 08:13
Postat de plischi pe 24 Decembrie 2014, 07:38

traim prea mult prin vedete si aproape deloc prin noi insine.

daca ai zis ...aproape deloc prin noi insine......inseamna ca te-ai bagat si pe tine.....app, cine nu te lasa sa traiesti cum vrei tu ?...inca ceva, trebuia sa spui cine a.... spus cugetarea respectiva...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează