GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

Înjurat şi umilit » Decăderea unui campion: Năstase este pus în situaţii jenante de logodnica sa

Ilie Năstase a muncit pînă a făcut răni la degete la curăţirea bazei Voinţa, unde doreşte să construiască Academia de Tenis Foto: Libertatea +4   FOTO
Ilie Năstase a muncit pînă a făcut răni la degete la curăţirea bazei Voinţa, unde doreşte să construiască Academia de Tenis Foto: Libertatea

Articol de - Publicat vineri, 21 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 21 septembrie 2012 13:07

Foşti şi actuali angajaţi şi colaboratori ai clubului Voinţa descriu situaţiile jenante în care Ilie Năstase este pus de către logodnica sa, Brigitte Sfăt.

Ilie Năstase dă cu grebla. Brigitte Sfăt stă cu mîinile în sîn şi se uită la el. Nimic anormal în cele două fotografii. Fostul jucător de tenis ajută la igienizarea bazei sportive Voinţa, bază pe care a primit-o, cu titlu gratuit, de la Guvernul României pentru construirea unei Academii de Tenis ce-i va purta numele. Iar logodnica lui îi este alături.

Dacă cele două imagini sînt însă completate cu declaraţiile oamenilor care vin zilnic pe Voinţa, de la angajaţi, colaboratori, antrenori şi pînă la cele ale unor părinţi de sportivi, rezultă o realitate umilitoare şi jenantă pentru imaginea celui mai mare tenisman al României. Şi care scoate la iveală comportamentul Brigittei Sfăt faţă de partenerul său de viaţă.

Primul semn că Sfăt a preluat comanda a apărut în primăvara acestui an. Pe 19 martie, cînd Ilie Năstase a preluat gestiunea bazei după zece ani de procese cu Clubul Sportiv Voinţa, cea care a dat primele declaraţii a fost ea, vorbind la persoana a doua plural. "În fine, ni s-a făcut dreptate! Zece ani am plătit impozite la stat pentru aceste terenuri şi nu am putut beneficia de ele. E baza noastră", a spus atunci Sfăt.

De atunci, lucrurile au evoluat. De la rolul de purtătoare de cuvînt a lui Ilie Năstase, Sfăt a trecut la cea de stăpînă. "Tot ce se întîmplă aici, în bază, reprezintă deciziile Brigittei Sfăt. Năstase nu are nici un cuvînt de spus în faţa ei!", a declarat Vlad Mocanu, antrenorul uneia din cele două grupe de copii ale secţiei de fotbal, singura care a mai rămas activă din Clubul Sportiv Voinţa.

Acesta este completat de părintele unui sportiv: "Vin la toate antrenamentele fiului meu şi, fără să vreau, o văd şi o aud pe această Brigitte Sfăt. O aud pentru că atunci cînd vorbeşte, ea de fapt urlă. Îmi este dificil să redau cuvintele pe care i le adresează lui Ilie. Vorbeşte cu el mai rău ca la uşa cortului. Îl înjură, pur şi simplu, şi îl mai face şi cîrpă", a mărturisit Viorel Popescu.

Aceleaşi lucruri le-a spus şi un alt tătic, Florentin Nedelcu. "Nu-mi vine să cred că e real cînd o văd pe Brigitte Sfăt cum urlă la Ilie Năstase! La Ilie Năstase!!! Şi cît de urît îi vorbeşte! Nici un om nu trebuie să accepte o asemenea situaţie", a povestit Nedelcu.

Despre comportamentul lui Brigitte Sfăt a vorbit şi Florin Pelmuş, preşedintele Şcolii de Fotbal Florin Halagian, şcoală care nu a putut fi evacuată de Ilie Năstase din bază datorită contractului de asociere semnat cu clubul Voinţa şi care expiră abia în 2018: "În urmă cu două luni ne-am trezit în incintă cu Brigitte Sfăt, care avea într-o mînă o ţeavă. Lîngă mine erau contabila şi doi angajaţi. Dintr-o dată, o vedem pe aceasta cum începe să dea cu picioarele şi cu ţeava în uşi şi în geamuri pînă le sparge. După ce am chemat poliţia am întrebat-o cine e. «Eu sînt Brigitte!», a spus ea".

După acest incident, Pelmuş a dat-o în judecată pe Sfăt pentru distrugere. "Este o scandalagioaică penală. Din cauză că nu plecăm din bază, Sfăt a ordonat să ne taie utilităţile, apa şi curentul. Ultima dată cînd am vorbit mi-a spus să încerc să o abordez altfel! Nu ştiu ce a vrut să spună! Să o abordez intim?!", a adăugat Pelmuş. Acesta crede că dacă ar vorbi cu Năstase ar exista o cale de înţelegere.

"Cu Ilie sigur am găsi o cale de mijloc. Cu ea, imposibil! Dar situaţia e depăşită deoarece Năstase nu are nici un cuvînt de spus aici. Şi îl mai şi umileşte de faţă cu toată lumea. Eu am auzit-o cum l-a înjurat. «Du-te-n mă-ta şi în morţii mă-tii, prostule!» Aşa i-a spus", a afirmat Florin Pelmuş.

Lacăt pe terenul de fotbal
De trei săptămîni, Ilie Năstase a închis terenul de fotbal din baza Voinţa, teren pe care se antrenau grupe de copii. Motivul invocat: atacul căpuşelor. "De ani de zile, copiii noştri se antrenează aici şi nu am auzit niciodată că ar fi fost înţepaţi de căpuşe sau de alte insecte. Şi acum, la sfîrşitul verii!", a declarat Florentin Nedelcu, tatăl unui sportiv.

Cele două grupe de copii, de 10 şi 12 ani, sînt ultimele active din Clubul Sportiv Voinţa. "De cînd baza a fost preluată de Ilie Năstase, încet-încet s-au închis toate secţiile, deşi el este obligat să menţină activitatea sportivă", a mai declarat părintele.

Se pregăteşte terenul de la Lac!
În cele 6 luni de cînd Ilie Năstase a preluat baza sportivă Voinţa, s-au făcut lucrări de curăţare şi nivelare pe suprafaţa de teren care dă la Lacul Floreasca. Au fost doborîţi copacii, a fost tăiată vegetaţia, dar a fost pregătită şi groapa pentru o piscină. "Toate lucrările făcute pînă acum pregătesc construirea unui club de fiţe pe malul lacului", a declarat un angajat al bazei.

Ilie Năstase a suferit un puseu de tensiune
În vîrstă de 66 de ani, Ilie Năstase a solicitat în ziua de 4 septembrie intervenţia unei ambulanţe. Medicii sosiţi acasă au constatat că acesta a avut un puseu de hipertensiune. După ce a fost stabilizat, Năstase a refuzat internarea.

Brigitte Sfăt: vedetă Playboy, milionară şi fostă puşcăriaşă
Logodnica lui Ilie Năstase are un trecut tumultuos, cu bune, dar şi cu rele. Fostă favorită a concursurilor de Miss şi actuală proprietară a unor restaurante şi cluburi din Timişoara, Brigitte Sfăt a făcut închisoare. Ea a primit o condamnare de trei ani şi jumătate, din care a efectuat doar doi. A fost acuzată că a sechestrat şi a bătut doi bărbaţi care îi datorau suma de 5.000 de euro. Sfăt a fost căsătorită şi are un copil. Relaţia cu Ilie Năstase a început în 2010, cei doi logodindu-se un an mai tîrziu.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (62)
danburcea2009
danburcea2009  •  23 Septembrie 2012, 12:06

parca brigitte e pocaita! cum de injura?

teilandezu
teilandezu  •  22 Septembrie 2012, 16:25

Pe NASTE , n-aveti voie sa-l vorbiti de rau . Treceti-i cu vederea toate defectele . Nu este vina lui . El vine dintr-o fanilie saraca , din marginea Bucurestilor . Eu sint rapidist (dusman de moarte a-l stelistilor si dinamovistilor ) si m-a turbat , cind a vindut Cupa Devis in `72 , dar lipsa de educacie a sa , a fost compensata de uriasul talent si rezultatele pe care le-a avut .A fost unicat in tenisul mondial .Asta au confirmat-o :Level , Nwcombe , ... , asii tenisului mondial din perioada de inceput a lui Nasty , asi pe care i-a ridiculizat in meciuri directe .Intelege-ti , n-aveti de unde cere , dar nici nu-l acuzati , cel putin pentru uriasul sportiv care a f.o Si Dumnezeu a zis asta

ciucaionut
ciucaionut  •  22 Septembrie 2012, 08:58

atat poate el sa gandeasca...

Vezi toate comentariile (62)
Comentează