GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROMO

INTERVIU Tudor Giurgiu: "Veniţi la filmul meu ca să vedeţi că se schimbă ceva!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 28 februarie 2015 11:52

În acest weekend a apărut pe ecrane filmul "De ce eu?", care a pornit de la cazul real al procurorului Cristian Panait, cel care s-a sinucis încercînd să facă dreptate de unul singur cu peste un deceniu în urmă.


Gazeta Sporturilor publică astăzi un interviu cu Tudor Giurgiu în care acesta vorbeşte despre sport, justiţie, marii sportivi cu care a lucrat şi despre experienţa ca director al TVR.

"În toate domeniile, sînt oameni care au principii. Asta m-aş bucura să le transmită filmul, că nu sînt singuri şi că merită să lupte" - Tudor Giurgiu

"Presa are un impact doar cu anchetele serioase, nu dacă măcăne întruna. Presa adevărată îşi asumă riscuri, ca să ducă o chestie pînă la capăt" - Tudor Giurgiu

- De ce să vină oamenii la filmul “ De ce eu?
- Aş vrea ca românii să vină să-l vadă pentru a înţelege că se schimbă ceva. Eu sînt un optimist incorigibil. Sigur, tot se fac jocuri, dar acum zece ani nu vedeai miniştri arestaţi. Aş vrea ca, mai ales, tinerii să-l vadă, să înţeleagă că trebuie să lupte pentru valorile lor şi că nu sînt singuri. Cred că omul ăsta a fost prea singur, abandonat de toţi. Filmul meu asta spune: că nu trebuie să cedezi! Iar pentru că România s-a schimbat, ai o şansă şi nu vei ajunge cum a ajuns Panait.

- De unde a pornit schimbarea?
- Cred că DNA-ul e de bază. Cu toată nebunia din ultimele săptămîni, cu Udrea, cu Microsoft, glumeam că ar trebui să-i mulţumim DNA-ului pentru marketing. Face filmul să fie foarte actual.

CV
TUDOR GIURGIU
■ DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 20 iunie 1972, Cluj
■ OCUPAŢIE: regizor, scenarist, producător, preşedinteleTVR (2005 - 2007), fondator şi preşedinte al TIFF, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (2002 - prezent)
■ FILMOGRAFIE (REGIZOR): “Legături bolnăvicioase”(2006), “Nunţi, muzici şi casetevideo” (2008), “Superman, Spiderman sau Batman” (2011 - Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj), “Despre oameni şi melci” (2012- Premiul Publicului la GalaGopo), “De ce eu?” (2015 - selectat în secţiunea Panorama a Festivalului de la Berlin)

Mergi la chioşcuri pentru a cumpăra Gazeta în care ai un interviu special cu regizorul Tudor Giurgiu! Poţi răsfoi ziarul şi online, pe platforma digitală, aici!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
helioglobalus
helioglobalus  •  28 Februarie 2015, 19:22

...la secţiunea Panarama...

vladutz13
vladutz13  •  28 Februarie 2015, 17:18

Cititi editorialul lui Cristian Tudor Popescu legat de filmul asta si nu mai mergeti la filmul asta!!!

jovio
jovio  •  28 Februarie 2015, 15:16

Dedicat lui Basescu!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close