GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  HOCHEI PE GHEAȚĂ

Jocurile Olimpice de Iarnă // Miracol american! Echipa feminină a SUA a luat aurul la hochei pe gheață

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2018 12:36

Echipa feminină a SUA s-a impus în finala pentru aur, punând capăt dominanței Canadei, formație care câștigase ultimele patru titluri olimpice.

Înainte de meciul din Coreea de Sud, SUA și Canada se ciocniseră în lupta pentru aur în patru din cele cinci finale olimpice. Reprezentantele Țării frunzei de arțar au câștigat trei dintre ele. Americancele au visat mult la momentul care s-a petrecut azi pe patinoarul din Gangneung.

A fost un meci echilibrat care a avut nevoie de prelungiri și de lovituri de departajare. Până la urmă hocheistele din SUA au fost cele care s-au bucurat.

"Nu pot simți decât mândrie pură, emoție și onoare pentru echipa mea. Multe dintre noi ne-am dorit să câștigăm de când am văzut la televizor victoria fetelor la Nagano 1998. E una dintre cele mai minunate zile din viața noastră", a spus Meghan Duggan, căpitanul american.

Singurul titlul olimpic al SUA la hochei feminin data din 1998, în rest jucătoarele din Canada reușiseră să se impună.

"Mă trec fiorii. Multe dintre noi suntem aici datorită echipei din 1998. Am fost inspirate de victoria lor. Sper că sunt o mulțime de fete care se vor apuca de hochei în SUA și în întreaga lume. A fost o victorie imensă și sper că viitoarele generații să se inspire din succesul nostru", a subliniat Kendall Coyne.

În tabăra Canadei s-au vărsat multe lacrimi, după ce Jocelyne Lamoureux a strecurat pucul în poartă la a șasea lovitură de departajare, iar Meghan Agosta nu a reușit să egaleze la trei.

"Nu am venit aici pentru argint, așa că toată lumea își poate imagina cum se simte durerea înfrângerii. Nu e plăcut deloc", a spus Blayre Turnbull.

Atât de neplăcut încât Jocelyne Larocque și-a dat medalia jos de la gât la o secundă după ce o primise și a ținut-o în mâini. Pe locul al treilea s-a clasat Finlanda, care marți a trecut de Sportivele Olimpice din Rusia cu 3-2. 

Finalele olimpice feminine
1998 Nagano SUA-Canada 3-1
2002 Salt Lake City Canada-SUA 3-2
2006 Torino Canada-Suedia 4-1
2010 Vancouver Canada-SUA 2-0
2014 Soci Canada-SUA 3-2
2018 PyeongChang SUA-Canada 3-2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează