GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  EVENIMENT

Medalie de bronz pentru echipa de copii, la Balcaniada de sărituri peste obstacole

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 13:56

România a câștigat, astăzi, încă o medalie la Balcaniada Ecvestră. Lotul de copii a adăugat medalia de bronz în palmaresul competiției pentru România.

Toți sportivii români care vor fi medaliați la Balcaniadă sunt așteptați, luni, în Parlament. "Felicitări, copii. Sunteți o mândrie pentru România. Vă mulțumim pentru performanța realizată astăzi", a spus președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.  După trei zile de competiție, țara noastră are trei medalii pe Echipe: la Seniori, Tineret  și Copii.

Pentru echipa României, au evoluat în competiție Ștefana Maria Ilas (cu Quickborn), Anne-Marie Bontea (cu For Future), Ștefania Stoica-Schuman (Cu Colany), Sara Mușetescu (cu Daylight).

Medalia de aur a fost câștigată de echipa Turciei (cu 4 puncte penalizare). Lotul Turciei este format din Emre Gur (cu Casandra), Taha Yedikardes (cu Andorra), Ipek Demirci (cu Concelda), CanYaran (cu Dordy).Medalia de argint a revenit echipei Greciei (cu 12 puncte penalizare). Au evoluat în competiție Stavros Theofanopoulo (cu Taquine Du Viviver), Eleni-Melina Peimanidis (cu Acapulka), Athina Manou (cu Cascajo), Vasiliki Maria Zachariou (cu Cartagena).

“Sunt foarte bucuros pentru reușita de astăzi. Lotul de copii este foarte valoros, ei sunt viitorul echitației pentru România. Toată atenția noastră este îndreptată către acești copii talentați"
Vlad Bontea, președintele Federației Ecvestre Române

După 24 de ani, Seniorii au reușit, ieri, performanța de a câștiga medalia de aur. Sportivii noștri au surclasat echipa Greciei și Turciei.
Și echipa de Tineret a avut ieri o evoluție foarte bună. Damian Cojocariu cu La Grande Z, Lisa Candin cu Lara Croft, Alexandra Mladin Brădișteanu cu Coopers Creek 5, Claudiu Floriștean cu Capable, Ștefan Leonte cu Bolandro au câștigat medalia de argint, cu 34 de puncte penalizare.

La Tineret, aurul a fost adjudecat de echipa Greciei, cu 22 de puncte penalizare. Medalia de bronz a revenit sportivilor din, cu 52 de puncte penalizare. La Balcaniada de Sărituri peste Obstacole, cea mai mare competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România, participă 250 sportivi, din 8 țări balcanice. Dintre care 40 de sportivi români şi 50 de cai participă la toate cele şase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe. Competiția are loc până duminică, la Clubul Regatul Cailor din Adunații Copăceni, aflat la 15 minute de București.

La Balcaniada organizată anul trecut în Grecia, la Porto Carras, sportivii români au obținut 8 medalii, dintre care una de aur, două de argint și cinci de bronz.

Programul Balcaniadei de Sărituri peste Obstacole

Joi s-au desfășurat probele de calificări la Amazoane, Tineret, Seniori, Copii și Juniori. Vineri au avut loc Finalele pe Echipe la Seniori, Tineret și Amazoane și calificări la Cai Tineri. Sâmbătă au avut loc finalele la Cai Tineri și pe Echipe, la Copii și Juniori. Duminică, când se vor desfășura Grand Prix-urile, vor fi stabiliți Campionii Balcanici la probele individuale.

Duminică
9:00 Grand Prix Amazoane
Grand Prix Copii
Grand Prix Junior
Grand Prix Tineret
Grand Prix Seniori
18:00 Festivitatea de premiere și ceremonia de închidere

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează