GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  UEFA

Michel Platini și-a dat demisia de la UEFA! Forul european nu va numi un interimar

Sursa foto: Guliver/GettyImages
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2016 15:47

După ce a fost suspendat pentru șase ani de la orice activitate fotbalistică, Michel Platini a obținut reducerea sancțiunii la patru ani, dar va demisiona de la conducerea UEFA.

Platini a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a obține anularea suspendării, însă în urma deciziei de astăzi, acesta a decis să renunțe la președinția UEFA, după nouă ani la conducere.

Forul european nu a comentat decizia și nu va numi un președinte interimar. O întâlnire a Comitetului Executiv va avea loc săptămâna viitoare, la Basel, cu ocazia finalei Europa League, însă în cadrul ședinței se va discuta și despre înlocuirea lui Platini. Alegerile vor avea loc, cel mai probabil, în septembrie, cu ocazia întâlnirii liderilor din fotbalul european, în Atena.

"Am aflat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dar o văd ca pe o mare nedreptate. După cum am convenit cu asociațiile naționale, demisionez din funcția de președinte UEFA pentru a mă dedica bătăliei din fața tribunalelor elvețiene pentru a-mi dovedi nevinovăția", a spus Michel Platini în cadrul unui comunicat citat de The Guardian.

Platini a fost găsit vinovat pentru conflict de interese după ce acceptat o plată de peste un milion și jumătate de euro din partea FIFA, aprobată de fostul președinte al forului mondial, Sepp Blatter.

Inițial, cei doi au fost suspendați temporar de Comitetul de Etică al FIFA, iar mai apoi au primit o interdicție de la activitățile fotbalistice pentru o perioadă de opt ani. Pedeapsa le-a fost redusă cu doi ani, ca recompensă pentru serviciile aduse sportului.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează