GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARENA NAȚIONALĂ

Ministerul Dezvoltării oferă lămuriri referitoare la situația Arenei Naționale "Nu prezintă risc!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 martie 2016 15:28

Ministerul Dezvoltării a publicat astăzi un comunicat prin care răspunde solicitării făcute de primarul interimar al capitalei, Răzvan Sava, care i-a cerut săptămâna trecută minstrului Vasile Dîncu să grăbească procedurile și să elibereze agrementul necesar redeschiderii Arenei Naționale.

Conform comunicatului publicat pe site-ul oficial al instituției, materialul din care este construită copertina stadionului a fost analizat, iar agrementul a fost elaborat de către Institutul de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcţii. La data de 16 februarie, Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii a eliberat documentul care avizează favorabil agrementul.

În urma ședințelor comune din perioada ianuarie-februarie 2016, s-a ajuns la concluzia că Stadionul Naţional nu prezintă, chiar în caz de aprindere a membranei, risc pentru utilizatorii acestuia, deși copertina Arenei a obţinut clasa C de certificare. De altfel, expertul care a certificat membrana din care e alcătuit acoperișul propune măsuri compensatorii imediate și măsuri ulterioare, în cazul în care nu sunt îndeplinite unele prevederi privind normele de siguranță la foc.

"Îl solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister și să elibereze agrementul necesar.
Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul."

Răzvan Sava, 4 martie 2016

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
alenb
alenb  •  06 Martie 2016, 20:42

deci pana la urma e categoria de risc "C" si conform legislatiei din romania nu poate primi avizul de incendiu..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează