GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

Ministrul Educației a anunțat că va introduce și manualul de Sport în programa școlară » Ce lecții va avea noul manual + Reacții vehemente ale părinților

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 iulie 2017 17:22

Liviu Pop, ministrul educației, a anunțat pe contul său de facebook că elevii de clasa a V-a vor avea manuale și la disciplina Educație fizică și sport.

"Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. (...) În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situați", a scris Liviu Pop pe Facebook.

Autorii acestui manual ar urma să fie Laurențiu Oprea, Vera Ana Pîslaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican și Vicol Eduard Nicușor Șuță, anunță Agerpres.

Ministrul a postat și un link unde poate fi găsit manualul, iar acolo se arată și care sunt capitolele acestuia. Astfel, capitolul unu se numește "Organizarea activității motrice" și cuprinde următoarele lecții: "Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri", "Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia", "Alinieri în linie și în coloană", "Întoarceri de pe loc", "Formarea coloanei de gimnastică", "Pornire și oprire din mers", "Treceri dintr-o formație în alta".

Capitolul doi poartă numele "Dezvoltare fizică armonioasă", capitolul trei se numește "Capacitate motrică", în capitolul patru găsim "Discipline sportive", în penultimul capitol învățăm despre "Igienă și protecție individuală", iar în ultimul capitol găsim "Comportamente și atitudini".

Reacțiile părinților la postarea ministrului Pop n-au fost însă cele așteptate de acesta: "Copiii au nevoie de mișcare! Învață destul la 10-12 materii (lb . română , istorie, geografie,etc). În majoritatea țărilor, elevii au câte 5-6 ore de ed. fizica (de aici și performanțele sportive la jocurile olimpicie, campionate europene și mondiale etc)! Faceți terenuri și săli de sport! Introduceți mai multe ore de educație fizică!”.

"Sunt școli cu toalete în curte iar voi cheltuiți banii pe manuale de sport....super inteligent ministru!" Reacția unui alt părinte 

Directorul Centrului Național de Evaluare și Examinare, Marian Suta, explică modul în care s-a ajuns la realizarea acestui manual.

"Ele sunt făcute după programa școalară, care este publică. Când am organizat licitația, aceasta a fost organizată în baza ordinului 3393 privind aprobarea programelor. Printre cele 108 programe pentru clasa a V-a era și cea de educație fizică, ca și cele de pregătire sportivă practica pentru cele 40 de sporturi. Nu putea cineva să scoată o programă. Chiar nu se putea. Odata încărcat caietul de sarcini chiar nu se mai putea face ceva", a declarat pentru Hotnews directorul CNEE, Marian Suta.

AICI poate fi găsit noul manual de Sport!

coperta manualului de sport

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
616416588555234
Mircea-Mihai Brancoveanu  •  29 Iulie 2017, 06:20

Foarte important este sa se dea si teza!

141102562954591
Alex Trufin  •  29 Iulie 2017, 00:08

SUNTETI SUPARATI PENTRU CA NU ARE POZE ?

provincialul56
provincialul56  •  28 Iulie 2017, 18:01

BRAVO D-le " MINISTRU" ! URAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Cind copii vor sari la trambulina, vor tine manualul intr-o mina, si cu cealalta se vor sprijini de trambulina ! BRAVOOOOOOOOOOO ! Vor fi campioni mondiali la sarituri ! Sau, scrimerii, vor citi in cartea din mina stinga si cu dreapta vor puncta ! TOUCHE ! D-le "ministru" (nu mai are rost sa schimb tastatura, sa scriu cu majuscule) nu ne faceti o demonstratie ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează