GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOPAJ

Pastele mamei, friptură și fulgere » Top 10 scuze penibile invocate de-a lungul timpului de sportivii depistați pozitiv

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 08 august 2017 18:07

Sara Errani a fost depistată pozitiv cu letrozol, însă a primit o suspendare de doar două luni după ce a convins tribunalul Federației Internaționale că substanța i-a pătruns în corp accidental.

Explicațiile jucătoarei din Italia au fost incluse de publicația The Telegraph într-un top 10 al celor mai ciudate scuze invocate pentru dopaj.

Sara Errani: a spus în fața tribunalului că a luat substanța prin intermediul mâncării gătite de mama sa, care urma un tratament cu letrozol.

Richard Gasquet: a fost depistat pozitiv cu cocaină în 2009, însă a afirmat că substanța i-a pătruns în corp după ce a sărutat o femeie într-un club de noapte. Scuza invocată de francez a dus la anularea unei suspendări de 12 luni.

Alberto Contador: a fost suspendat timp de doi ani pentru că a fost depistat pozitiv cu clenbuterol, în 2010, după ce a câștigat Turul Franței. A afirmat că a consumat friptură contaminată.

Justin Gatlin: atletul american a fost depistat pozitiv cu testosteron și a afirmat că a fost victima unui maseur, care i-a fi administrat o cremă prin care substanța interzisă i-a pătruns în corp.

Petr Korda: a fost depistat pozitiv cu nandrolon, în timpul turneului de la Wimbledon, din 1998 și a primit o suspedare de un an. Jucătorul ceh a spus că totul s-a datorat faptului că a consumat multă carne de vițel, dar experții au demontat această scuză, specificând că ar fi trebuit să mănânce 40 de animale pe zi pentru a acumula atât de multă substanță în corp.

Coreea de Nord: cinci dintre jucătoarele de fotbal ale echipei de fete au fost depistate pozitiv cu steroizi după Cupa Mondială din 2011. Oficialii au susținut că fetele au folosit un leac tradițional după ce ar fi fost lovite de fulger.

Alain Baxter: schiorul depistat pozitiv cu metamfetamină în 2002 a declarat că substanța i-a ajuns în corp după ce a folosit un inhalator. Federația Internațională a acceptat explicația lui Baxter, care a primit o suspendare de trei luni.

Mark Bosnich: fostul portar australian al lui Chelsea a fost suspendat pentru nouă luni după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină în 2002. Fotbalistul a povestit în acel moment că încerca doar să-i dea o lecție soției și că la fiecare linie de cocaină luată de ea, el ar fi luat două.

Tyler Hamilton: a fost suspendat în 2005 după ce i-au fost găsite în sânge celule roșii străine, pe care acesta și le-a injectat înaintea unei curse. Explicația sa pentru aceast fapt a fost halucinantă: celulele ar fi aparținut fratelui geamăn care a murit înainte de naștere.

LaShawn Merritt: atletul, dublu campion la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost suspendat pentru doi ani după ce a fost depistat pozitiv în 2009 și 2010. Scuza acestuia? Că nu ar fi citit prospectul unui medicament ce conținea o substanță interzisă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
atentu
atentu  •  08 August 2017, 20:02

,, Pastele mamei " ... ! Depinde cum citesti ,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close