GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JUSTIȚIE

Președintele Iohannis a respins cererea de grațiere a Monicăi Iacob Ridzi

Articol de GSP - Publicat joi, 03 decembrie 2015 16:20

Președintele Klaus Iohannis a respins astăzi cererea de grațiere a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Aceasta a fost condamnată în luna februarie definitiv de ÎCCJ la cinci ani de închisoare, fiind acuzată de abuz în serviciu în organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Motivele pentru care Ridzi a cerut grațierea sînt de natură medicală: "Motivele principale sînt cele umanitare și cele medicale legate de starea ei de sănătate. Am depus toate documentele medicale pe care le-am avut la dispoziție și documentele medicale ale copiilor. Starea de sănătate a soției mele s-a înrăutățit. Are afecțiuni pe care nu le-a avut înainte”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi la Antena 3, pe 28 mai cînd a depus actele pentru grațiere.

Cercetarea în cazul Monicăi Iacob Ridzi a fost declanşată în urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor în iunie 2009.

Atunci, festivităţile organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Zilei Tineretului, care au avut un buget de circa 660.000 de euro, au fost încredinţate unor companii private, fără licitaţie.

Episoadele anchetei publicate de Gazeta Sporturilor:

Ridzi: “Din nefericire există presă sportivă”

De la MTS fără număr » Scenă închiriată pe plajă. Cost 75.000 €!

Prin developarea cazului Ridzi, sportul românesc a reuşit să producă prima fotogramă de necontestat a felului în care dispar banii publici. E doar o parte a peisajului. Alături, plutesc alte personaje, iar sub apă se găsesc greii sistemului

Monica Iacob-Ridzi, cinism fără precedent în sportul românesc: “Nu mă interesează costurile!”

Cum a plătit MTS false ştiri pentru Monica Ridzi şi Elena Băsescu » Dovezi

CNA a decis: Ridzi a cumpărat publicitate electorală!

Ancheta, ziua II – Presedintele Comisiei: “Ati achizitionat stiri. E ilegal”. MTS: “Ce am facut e legal”

Ziua III: Surpriza de proportii. Mocanu, ProTV: “Concertul de la Costinesti a fost platit de Media Pro Pictures”

CUM SE ARD BANII PUBLICI: Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori!

Ziua 4. Dupa verificarea a 30% din suma, rezulta ca MTS a platit de cinci ori mai mult decit a costat real!

Ziua 5 Deputatii sint socati de declaratiile angajatilor MTS

Ziua 6: Ridzi neclara. Gorghiu: “Licitatie trucata!”. Lakatos a sesizat modificari in contracte!

Ziua 7 Raportul final: “Cerem urmarirea penala pentru delapidare si abuz in serviciu”

I-AM GASIT! Bani pentru imaginea Ridzi+EBA via Voiculescu

Monica Ridzi si-a dat demisia

Ridzi capătă încă un DOSAR PENAL

INVESTIGAŢIE GSP » Curtea de Conturi cere al treilea dosar penal pentru Ridzi!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
147289768966511
Gheorghe Milovan  •  04 Decembrie 2015, 11:34

Am constatat de mai multă vreme vocaţia de Javert a d-lui Tolontan. De data asta însă, amestecul său în treburile medicilor mă intrigă. Medicina în general şi microbiologia şi imunologia mai ales, nu sunt la îndemâna oricui. Nu se învaţă nici de pe internet şi nici din enciclopedii sau dicţionare. Dovadă, d-le Tolontan, denumirea vulgară a bacilului puroiului albastru (Pseudomonas aeruginosa), corect, se scrie bacil piocianic. Verificaţi-vă textul. Sunt tentat să vă trimit la înţelepciunea antică şi să vă spun: ne sutor.... Nu vreau să vă jignesc, ci să vă fac să înţelegeţi că nu aveţi cum să faceţi o analiză în domeniu medical, nici măcar la nivelul de cunoaştere al unei infirmiere, bazându-vă pe cultura generală. Nu pot purta cu dumneavoastră o polemică despre microbi în general, cu atât mai puţin despre microbismul din ecosistemele medicale. Asta pentru că, deşi de mai bine de 40 de ani citesc despre microbi, lucrez cu ei şi mă străduiesc să-i învăţ şi pe alţii, consider că nu ştiu mai nimic despre această lume nesfârşită . Cum atunci aţi putea şti dumneavoastră atâtea, încât să acuzaţi medicii că nu au făcut ce trebuia în lupta cu microbii ? Deocamdată, lumea lor, a organismelor infinitezimale, nu poate fi stăpânită deplin. Este mult mai numeroasă, mai bine înarmată să reziste, mai adaptabilă, în consecinţă mai versatilă decât cea a macroorganismelor. Aş vrea să cred că greşiţi doar din necunoaştere, nu din alte motive. Nu uitaţi însă " Errare humanum......."

alex91ro
alex91ro  •  03 Decembrie 2015, 21:05
Postat de steaua1986forever pe 03 Decembrie 2015, 18:31

Ziarul de "sport" a carui editorialist "draga Tolo" face orice mai putin sport nu, a facut zeci de campanii fara importanta (unele chiar de prost gust) si de ani de zile se feresc de o campanie propusa de zeci de cititori aici: "privatizarea" clubului Steaua. De ce? Pentru ca nu e voie. Mai usor e sa fie aruncat cu noroi in Arafat. Si mai ales convenabil . Unei anumite parti politice.

Lasa-ne ba cu steaua ta, bine ca s-a desfiintat *** comunist, acum cu fcsb-ul aveti cazierul curat, aproape...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  03 Decembrie 2015, 18:31

Ziarul de "sport" a carui editorialist "draga Tolo" face orice mai putin sport nu, a facut zeci de campanii fara importanta (unele chiar de prost gust) si de ani de zile se feresc de o campanie propusa de zeci de cititori aici: "privatizarea" clubului Steaua. De ce? Pentru ca nu e voie. Mai usor e sa fie aruncat cu noroi in Arafat. Si mai ales convenabil . Unei anumite parti politice.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează