GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROBLEME

Scandalul cu puștiul-minune continuă » Jucătorul refuză să semneze contractul și riscă suspendarea

Articol de GSP - Publicat joi, 08 februarie 2018 19:12

Gazeta Sporturilor a informat pe larg despre scandalul din jurul lui Radu Drăgușin, căpitanul echipei naționale Under 16, și duelul impresarilor care vor să obțină semnătura acestuia. Drăgușin este în intenția mai multor cluburi din Europa, având șanse mari să semneze cu Juventus Torino. (DETALII AICI)
 
Stoperul a împlinit 16 ani pe 3 februarie, atunci când, conform regulamentelor în vigoare, acesta era obligat să semneze un contract de profesionist cu Regal, clubul care l-a format și care l-a trimis la mai multe trialuri și teste în străinătate. Radu a primit acasă contractul printr-un executor judecătoresc, familia l-a primit, dar jucătorul refuză să-l semneze.

"Regulamentul privind statutul și transferul jucătorului impune o interdicție absolută jucătorilor ce au împlinit vârsta de 16 ani, cărora li s-au propus contracte și au refuzat semnarea lor, de a se transfera sau legitima la un alt club fără acordul clubului la care sunt legitimați", a explicat avocatul Dan Idita. Din acest moment, poate începe procedura de suspendare al fotbalistului. 

S-A ACCIDENTAT SAU VREA SĂ PĂCĂLEASCĂ CLUBUL?

După ce-a primit contractul, jucătorul a refuzat să se mai prezinte la antrenamentele echipei motivând că este accidentat, prezentând și-o adeverință eliberată de fostul medic al echipei naționale, Pompiliu Popescu. "Jucătorul nu s-a prezentat la club, nu ne-a spus ce probleme medicale are, s-a dus de capul lui la doctorul Popescu și ne-a trimis adeverință spunând că nu are voie să iasă din casă", spun cei de la Regal.

dragusin 1

"Confirm că jucătorul a fost la mine, chiar eu i-am pus piciorul în ghips. A stat cu el imobilizat timp de 8 zile, acum este în perioada de recuperare. A avut o leziune fibrilară, o ruptură de ligament"
Pompiliu Popescu, medicul care l-a consultat

Din informațiile pe care GSP le are, și Daniel Mogoșanu, antrenorul echipei naționale Under 16, a aflat de problemele lui Drăgușin și a luat legătura cu familia și cu fotbalistul pentru a clarifica situația.

"Pentru a putea fi convocat la națională, acesta trebuie să aparțină unui club, iar Drăgușin refuză să facă acest lucru. Mogoșanu l-a chemat la o discuție, iar a doua zi s-a prezentat alături de Florin Manea și de cei din familie și l-au anunțat pe antrenor că jucătorul nu vrea să semneze contractul cu Regal. Chiar dacă nu avea voie să iasă din casă și că calce în picior, Drăgușin a plecat din România alături de agentul său în Italia", mai spun cei din club, prezentând mai multe poze cu acesta și Florin Manea.

dragusin 2

FEDERAȚIA A FOST INFORMATĂ DE SCANDAL

După ce-a intrat în posesia acestor documente, Mihai Badea, președinte Regal Sport Club București, a decis să anunțe Federația despre încălcarea regulamentelor. "Clubul Regal a făcut un memoriu către Comisiile Federației în care a anunțat că Drăgușin refuză să semneze contractul cu Regal și au prezentat adeverința medicală fără ca cei din club să fie informați în detaliu de probleme jucătorului. Pe lângă acest lucru, clubul a solicitat FRF un punct de vedere referitor la această speță", dezvăluie cei din club.

CAZUL PE SCURT

1. Monitorizat de Juventus

Căpitanul naționalei de tineret U16 a României a fost testat de italieni în mai multe meciuri amicale împotriva unor echipe ca Inter sau AC Milan. Oficialii "Bătrânei Doamne" s-au arătat extrem de mulțumiți de fundașul central care aparține în acest moment de Regal Sport, un club de copii și juniori.

2. Clubul, reprezentat de Anamaria Prodan

Mihai Badea, președinte Regal Sport Club București, a trimis Gazetei Sporturilor mai multe documente prin care a vrut să arate discuțiile cu Juventus și să demonstreze că Anamaria Prodan este mandatată de către Regal Sport să negocieze transferul lui Radu Drăgușin în Italia, încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut.

3. Manea vrea să-l reprezinte pe jucător

"Având o relație foarte bună cu Juventus, le-am spus celor de acolo că am un jucător foarte bun în România, care din punctul meu de vedere poate ajunge în top. A doua zi au trimis o invitație către Regal. Regal le-a răspuns acestora că nu trebuie să vorbească cu Florin Manea, ci cu Anamaria Prodan", spune Manea.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
marcosimone
marcosimone  •  09 Februarie 2018, 11:01

E copilul unei foste baschetbaliste, mare jucatoare dar infect caracter, Svetlana Simion! Madamma se remarcă zi de zi prin coteriile pe care le face, in sectorul juvenil feminin, in cadrul federatiei de baschet! Bunaoara, in calitate de federal nu ar avea voie sa se implice in activitatea altor echipe de club! E morala pentru ea o problemă? Câh! Are ceva actiuni pe la echipele de fete Admar, Css 4 Lumina wolves, a impus antrenor secund la Olimpia Bucuresti chiar pe iubitul ei mai tanar cu 15 ani! De asemenea, a schimbat antrenorul de la lotul național U16F cu unul mai docil, primul ales de federatie fiind mai greu de manevrat. Alta coterie, a schimbat tabelul cu lotul echipei U14 CSS 4 Lumina Wolves in afara perioadei de transferuri! Cand a fost contestat acest fapt, a pus un trepadus din FRB, pe nume Constantinescu, sa modifice decizia data inițial de comisie. Confruntata cu decizia de a fi actionata in instanță civila, a schimbat formatul competiției doar pentru a salva CSS4 Lumina Wolves! Ce va mirati de această problemă de acum, asa mama infecta, asa copil!

vbga
vbga  •  09 Februarie 2018, 02:48
Postat de gustiroman pe 08 Februarie 2018, 23:23

prietene, clubul a investit, la crescut, iar acum vine un smenar care vrea bani multi in detrimentul clubului ... nu e corect

In general parintii platesc niste taxe lunare la club pentru antrenamentele copiilor,cantonamentele si echipamentul sunt platite tot din banii parintilor,nu vad ce mare investitie face clubul. Talentul jucatorului este de la natura asa ca mi se pare abuziva obligatia de a semna cu un club de juniori.

alenb
alenb  •  08 Februarie 2018, 23:49
Postat de gustiroman pe 08 Februarie 2018, 23:23

prietene, clubul a investit, la crescut, iar acum vine un smenar care vrea bani multi in detrimentul clubului ... nu e corect

Prietene, contractul reprezinta intelegerea intre 2 parti, in nici un caz nu poate fi impus de o parte celeilalte, ca nu traim in sclavagism. Nu stiu regulamentele FRF dar daca obliga jucatorul sa semneze trebuie ajustate urgent! Ok, clubul a investit, de aia peste tot se calculeaza o grila de formare daca jucatorul nu vrea sa semneze. Atentie, legea bosman tocmai de la asa ceva a plecat, un jucator caruia ii expirase contractul era blocat de club care cerea nu stiu ce suma iar el a trebuit sa-si incheie cariera.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează