GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ANCHETĂ DIICOT

UPDATE Timofte, despre presupusa implicare în rețeaua cămătarilor investigată de DIICOT: "Sunt victima propriilor greșeli. Mi-am pierdut casa!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 martie 2017 10:11

Fostul fotbalist român și director sportiv de la Boavista, Ioan Timofte, ar fi vizat de o anchetă a DIICOT, anunță Digi 24 Procurorii ar fi descins în această dimineață la locuințele unor membri ai unei grupări de cămătari.

Sursa citată a anunțat că Timofte s-ar fi împrumutat de la cămătari, după care s-ar fi alăturat aceste rețele. Acestea sunt suspiciunile procurorilor, care ar avea de gând să-l audieze în acest caz. 

Alte surse precizează că Timofte ar avea doar calitate de martor. 

UPDATE 15:20 

Ioan Timofte a oferit prima reacție după apariția informațiilor privind ancheta DIICOT, pentru site-ul danielnanu.ro: 

"Știrea mi-a făcut mult rău. 

Povestea e veche. În 2012 am împrumutat bani de la ei. Îi știu de prin 1989, de când jucam la Poli. Am avut nevoie de bani în acea perioadă și n-am găsit soluții. Pe urmă, nu i-am putut returna, am zis că mă voi regla în afaceri, nu s-a întâmplat, din păcate. Cu mine nici nu știu dacă au făcut cămătărie. Mi-au dat o sumă de bani, m-au păsuit 4 ani, asta a fost…

Acum o lună am pierdut casa, o pusesem garanție. În perioada 2002 – 2004 am trecut prin momente dificile. Am divorțat, am ratat afaceri… O perioadă de rătăcire m-a făcut să bat cazinourile. În toată această perioadă am pierdut foarte mulți bani. Am pierdut și hotelul ”Boavista” pe care-l aveam în Timișoara… În cazinouri n-am mai călcat de 10 ani.

Eu la DIICOT nici nu am călcat azi, eu sunt cel mult martor în acest dosar. Am fost de două ori acolo să dau declarații, dar anul trecut. E o nebunie să spui că eu m-am asociat mai târziu cu ei. Dacă sunt parte în povestea asta, eu sunt o victimă. De fapt, sunt victima propriilor greșeli". 

***

Anchetatorii susțin că rețeaua cămătarilor ar acționa în Timișoara și Suceava, iar cei care se împrumutau garantau cu locuințele. Din câte se pare ar fi cel puțin 30 de victime, iar prejudiciul este de 3,5 milioane de euro.

Procurorii au în vizor 17 suspecți, iar acuzațiile care li se aduc sunt de construirea unui grup infracțional, camătă, evaziune fiscală și spălare de bani.

Ioan Timofte (49 de ani) a jucat în cariera sa la Minerul Anina, CSM Reșița, Poli Timișoara, FC Porto și Boavista. Între 1991 și 1995 a strâns 10 selecții pentru naționala României și a marcat un gol. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1625629787743612
Livrariacasa Berceni  •  17 Martie 2017, 16:54

La ars si pe Pandi,nenorocitul asta!

ortega
ortega  •  17 Martie 2017, 16:22

Pe ăsta îl cred mafiot ... A venit Hagi la Timișoara în discotecă , în 87 parcă , era pe val , dar i-a ars Timofte două palme de i-au sărit capacele ... Era jupân Timofte în Timișoara . Pe vremea aia lui Hagi , *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gumbo
gumbo  •  17 Martie 2017, 16:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close