GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  BARCELONA - REAL 2-2

VIDEO Fotbal nebun cu bere şi paella » Cum s-a văzut El Clasico într-un restaurant din Bucureşti plin de madrileni

Spaniolii din Bucureşti în aşteptarea episodului 222 din El Clasico. +3   FOTO
Spaniolii din Bucureşti în aşteptarea episodului 222 din El Clasico.

Articol de - Publicat marti, 09 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 08 octombrie 2012 20:39

Un reporter al Gazetei a văzut Barca-Real 2-2 într-un restaurant spaniol din Bucureşti, alături de aproape 40 de membri ai fan-clubului Real Madrid.

Era aproape 8 seara cînd liniştea de pe strada Popa Tatu se spărgea uşor-uşor, împrumutînd din agitaţia din jurul stadionului Camp Nou. Suporterii Realului, spanioli stabiliţi în Bucureşti sau români seduşi de istoria blanco, se foiau pe scaunele restaurantului Alioli şi începeau să ia cu asalt frigiderele cu bere, plus tăvile fierbinţi şi mari de paella.

"Aici se adună spaniolii mei la fiecare meci al Realului!", explică Sorin Barbu, patronul localului cu specific spaniol.

Singurul fan-club Real Madrid
"În aprilie 2012 am reuşit un lucru uriaş pentru noi! Am obţinut acreditarea oficială pentru a înfiinţa primul şi singurul fan-club Real Madrid din România! Acreditat de către club, totul legal. Am mers chiar şi la Madrid, la întîlnirea oficială a tuturor fan-cluburilor din lume", îl întrerupe un domn simpatic, înalt, echipat ca de stadion, cu tricou şi fular. E preşedintele fan-clubului din România, Carlos Sanz Mulas, venit din Spania cu afaceri la Bucureşti. E foarte sigur pe el: "Cîştigăm sigur, trebuie să-i batem!".

Racheta lui Ronaldo
Comentariul colegului Andrei Niculescu şi al lui Bogdan Socol, cei care transmiteau în direct de pe Camp Nou, este oprit brusc. În boxele restaurantului Alioli explodează comentariul preluat de la un post de radio spaniol, cu doi madrileni care cîntă şi strigă de mama focului!

Racheta lui Ronaldo din minutul 23 pur şi simplu a transformat restaurantul într-o peluză! Serios, m-am speriat de-adevăratelea cînd din spatele meu s-au repezit urlînd vreo 40 de oameni în toată firea! S-au suit pe mese, au ţopăit, s-au îmbrăţişat şi-au dat drumul la bere. Era 1-0 pentru Real! La o masă alăturată se strecuraseră şi cîţiva fani ai Barcelonei, dar Carlos şi ceilalţi madrileni nu s-au sinchisit de ei.

Blonda şi pasiunea
Entuziasmul majorităţii nu ţine mult. Messi face 1-1, sticlele goale de bere se sparg instant, pumnii bubuie în tăbliile meselor. Apoi linişte ca-n biserică! Singura alinare, o blondă superbă apărută în restaurant. E Bianca, sora patronului. OK, viaţa e frumoasă şi la 1-1.

La pauză, toată lumea iese la aer. Analiza meciului, care decurge ca-n Cişmigiu, la şahişti, e oprită de Bernabe Gomez del Moral. E vicepreşedintele fan-clubului: "Să vă spun ceva. Cînd am mers la Madrid, Florentino Perez ne-a promis că la prima vizită a echipei în Bucureşti ne va vizita şi fan-clubul. A rămas impresionat de noi, de România şi de dragostea fanilor din Bucureşti pentru Real Madrid. Sînt sigur că la anul îi vom avea aici, la Bucureşti".

Gaşca se strînge din nou în restaurant. Dar cheful e spart de acelaşi Messi. Remediu? Alte porţii de paella şi multă bere, foarte multă bere. Cursa nebună a geniilor se închide cu CR7, e un 2-2 frumos, fără scandal. Spaniolii care iubesc Madridul pleacă spre casele lor din Bucureşti. Unul e director general la o firmă de construcţii, unul are afaceri în IT, altul e un simplu angajat la o firmă de curierat. Oameni care învîrt bani mulţi sau oameni care au o viaţă normală, uniţi de aceeaşi pasiune, la peste 3.000 de kilometri de Bernabeu.

VIDEO: Vezi AICI golurile marcate de Messi şi Ronaldo!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  09 Octombrie 2012, 11:53

Respect Peña Dacia Blanca de Rumania!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close