GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN MEXIC

VIDEO Imagini de colecție cu marele cronicar Ioan Chirilă la Campionatul Mondial din Mexic

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 noiembrie 2017 17:20

Pe canalul de YouTube al celor de la Replay a fost postat un filmuleț de 9 minute în care apare celebrul jurnalist Ioan Chirilă la Campionatul Mondial din Mexic, alături de Pedro Escartin, un celebru jucător, antrenor, jurnalist și arbitru spaniol.

"Câți dintre noi nu au citit, oare, minunatele povești ale lui Ioan Chirilă de la Campionatele Mondiale? Imaginile document, filmate de Bubu Sotir, îl prezintă pe marele cronicar într-un dialog cu Pedro Escartin, figura emblematică a fotbalului spaniol.

Cei doi se aflau în centrul de presă din Ciudad de Mexico, în 1986, la Campionatul Mondial. Escartin a fost primul arbitru spaniol care a oficiat la o Cupă Mondială (1934), a fost selecționer al Spaniei în 2 rânduri și a făcut parte din conducerea arbitrajului mondial.

Dialogul cu Ioan Chirilă este savuros. Cronicarul român i se plânge de condițiile ciudate ale disputării meciului România-Irlanda de Nord, meci pierdut de noi, la București. Ioan Chirilă era însoțit în Mexic de «Gheghe» Nicolaescu, singurul ziarist român prezent la 3 campionate mondiale, dar și de operatorul Bubu Sotir", se arată în descrierea clipului.

"Pedro Escartin se transformase ca prin farmec. El nu mai era decanul de varsta al jurnalistilor din capitala Mexicului, ci tânărul reporter din Italia lui 1934..."
Ioan Chirilă - "Frumoasele noastre duminici"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează