GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  EXCLUSIV

Cum împarte FRF dreptatea: juniorii neplătiți de 16 luni, declarați liberi de contract a doua zi după investigația GSP. Prietenul lui Burleanu, obligat să le plătească doar 7 salarii

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2017 12:17

Acuzată că favorizează prietenii și votanții lui Răzvan Burleanu, Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor a decis joi seară să-i declare liberi de contract pe juniorii Răzvan și Alexandru Horjea, însă a obligat clubul la care au fost legitimați să le plătească doar șapte dintre cele 16 salarii restante!

Hotărârea a venit la doar 24 de ore după ce Gazeta Sporturilor a publicat povestea abuzurilor din cazul gemenilor Horjea. Legitimați în ultimul an la școala ACS Colțea 1920, denumită și Celta Brașov datorită asocierii cu clubul spaniol Celta Vigo, cei doi fotbaliști în vârstă de 16 ani erau neplătiți din iulie 2016, iar în august 2017 au depus memoriu la FRF pentru a fi declarați liberi de contract.

decizie frf
Decizia FRF în cazul gemenilor Horjea, publicată pe siteul federației. 

În apărarea sa, Ciprian Jurubescu - votant și prieten vechi al lui Răzvan Burleanu, potrivit propriilor declarații, și dealer Joma după ce firma a devenit sponsor tehnic al FRF - a susținut în fața comisiei că jucătorii sunt cu banii la zi, prezentând ca dovadă mai multe tabele cu semnături, fără a aduce, însă, și ștatele de plată aferente. O expertiză grafoscopică a constatat că semnăturile celor doi frați Horjea de pe mai multe tabele erau false!

În urma plângerii penale pentru fals, uz de fals și evaziune fiscală făcută la 3 noiembrie 2017 de tatăl jucătorilor Adrian Horjea, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, Jurubescu le-a expediat celor doi gemeni, prin mandat poștal, echivalentul salariilor pe 12 luni!

Tatăl a decis să nu încaseze acești bani, deoarece datoriile clubului către fiii săi crescuseră între timp la echivalentul a 16 luni de salariu brut (360 de lei pe lună brut).

Cu toate acestea, comisia FRF a amânat decizia în acest caz în mai multe rânduri, determinându-l pe Adrian Horjea să declare: “Sunt 3 săptămâni de când s-a terminat tot, se tot amână soluția. Iar ne-a dat amânare până joi. Bănuiesc că Jurubescu e mână în mână cu ăștia de la comisie. Tu, comisie, ai trimis la o expertiză. A venit expertiza. De ce mai amâni? În tot Brașovul, Jurubescu se bate cu pumnul în piept că e prieten cu Burleanu”.

La o zi după publicarea cazului în Gazetă, comisia FRF i-a declarat pe frații Horjea liberi de contract și le-a acordat câte 2.520 de lei brut pentru drepturile salariale plus 670 de lei cheltuieli de judecată.

Citește mai jos continuarea articolului.

mandat potal jurubescu
Mandatul poștal pentru unul dintre juniori, expediat de Jurubescu. Suma e de 4.360 de lei, aproape dublu decât cea decisă de comisia FRF

Asta înseamnă echivalentul a șapte salarii, în ciuda faptului că însuși Ciprian Jurubescu, președintele clubului în culpă, a admis o datorie mai mare, expediind pe 3 noiembrie câte 4.360 de lei pentru fiecare junior neplătit!

CITEȘTE MAI JOS DETALIILE INCREDIBILE ALE CAZULUI HORJEA

Afaceri cu copii în fotbal » Comisia FRF, acuzată că-l favorizează pe votantul și prietenul lui Burleanu, prins cu acte false la dosar!

EXCLUSIV Portret de membru afiliat: prieten cu Burleanu, dealer al sponsorului tehnic FRF, abonat la bani publici, denunțat pentru evaziune fiscală, fals și uz de fals

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează