GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAȚIE GSP

EXCLUSIV Mafia italiană, anunțată prin SMS de meciuri aranjate din România! Unul dintre goluri, marcat de ultima achiziție de la FCSB

Articol de - Publicat marti, 08 august 2017 09:54

Proaspăt transferat la FCSB, Golofca a marcat un gol într-un meci trucat de Liga 2, anunțat prin SMS mafiei italiene. Gazeta prezintă astăzi noi detalii despre legăturile dintre fotbalul românesc și rețeaua internațională descoperită de procurorii italieni.

 Vineri. 28 noiembrie 2014, ora 21:59.

De pe numărul de telefon 0737-635350 (înregistrat într-o rețea telefonică din România sub un nume neidentificat) pleacă un SMS către Ercole di Nicola, unul dintre capii rețelei de trucare de meciuri descoperite în mai 2015 de procurorii italieni.

Conform rechizitoriului din cazul numit Dirty Soccer sau Calcioscommesse, Di Nicola (director sportiv la micuțul club Aquila) a participat activ în trucarea a 9 partide din Serie B și Lega Pro, menținând în același timp legături cu grupuri infracționale din Albania și fosta Iugoslavie.

“Aceste două partide gloria buzau 1 h novodari 2”

Mesajul în limba italiană trimis de pe numărul de Vodafone România conținea, spun procurorii italieni, meciuri cu “rezultate trucate pe care urma să se parieze”:

“Meciurile au adus avantaje grupului criminal”

Partidele din Liga 2 erau programate în ziua următoare. Însemnarea “1h” de la meciul Gloriei reprezintă handicap, adică victoria la cel puțin două goluri diferență.

Ercole din Nicola a răspuns după o oră la mesajul primit de pe numărul românesc: “Ce campionat?”
Expeditorul necunoscut: “Romania B”

840306 ercole di nicolaErcole Di Nicola, alături de familia sa, este unul dintre capii rețelei din Italia. Foto: Facebook

Jucate a doua zi, la ora 11:00, “meciurile aranjate au adus și de această dată avantaje grupului criminal”, susțin procurorii din Catanzaro.

Gloria Buzău a învins Berceni cu scorul de 7-1. Ulterior, partida a făcut inclusă pe lista de 18 jocuri trucate întocmită de departamentul de integritate al FRF în dosarul Gloria Buzău. Cazul s-a finalizat cu suspendarea a 3 antrenori și a 14 jucători!

Al doilea meci, Săgeata Năvodari - Rapid Suceava 0-6, nu a fost niciodată investigat în România.

Pe lângă faptul că au fost oferite mafiei pariurilor din Italia, cele două partide mai au un lucru în comun: antrenorii echipelor învinse au folosit foarte mulți jucători sub 20 de ani.

Din nou albanezul aranjor

“Nu mai aveam echipă, jucam numai cu copiii. A fost ultimul meci al nostru. Nu ne-am mai prezentat ulterior”, a declarat Gheorghe Butoiu, antrenorul de la Săgeata care a folosit 7 juniori în acel joc.

Principalul susținător al echipei, primarul din Năvodari, Nicolae Matei, fusese arestat cu două luni înainte.

În ziua de dinaintea partidei, cu câteva ore înainte ca Di Nicola să primească SMS-ul din România, președintele de la Săgeata, George Poștaliu, anunțase că sunt “șanse 80-90 la sută să fim preluați de investitori italieni. Au aterizat azi la Otopeni, mâine sunt la club”.

A doua zi, la meci s-au prezentat Mugurel Ilisei, impresarul român care i-a adus în România pe toți italienii controversați din dosarul Dirty Soccer, și Massimiliano Solidoro, un italian care avea să fie suspendat 4 ani în același caz. "Au stat în tribune doar o repriză, apoi au plecat", spune Poștaliu pentru Gazetă. 

În spatele “investitorilor italieni” era Edmond Nerjaku.

Citește mai jos continuarea articolului

8 magnifici dirty soccer romnia.001

Arestat în 2015 în scandalul Dirty Soccer, albanezul (care aranja meciuri prin telefon, de pe cartele prepay din România, Birmania sau Albania, înregistrate pe alte nume) avea “resurse nelimitate” pentru trucare de meciuri. Unul dintre partenerii săi de aranjamente era chiar Ercole di Nicola, cel care primise rezultatele din Liga 2 prin SMS-ul de la expeditorul neidentificat!

Surse GSP susțin că, în etapa precedentă meciului de la Năvodari, Nerjaku sponsorizase clubul Săgeata cu contravaloarea deplasării la Slobozia. Unirea Slobozia a câștigat cu 3-2 (1-2) - un 2 pauză, 1 final în limbajul pariorilor - într-un meci în care actualul campion al României, Cristian Ganea, a marcat golul de 2-1.

Președintele Poștaliu a negat finanțarea străină pentru cheltuielile cu deplasarea. Jocul de la Slobozia nu este menționat în dosarul italian Dirty Soccer.

Unde vin investitorii: de la 6-0 la 0-16

La Slobozia, poarta Săgeții a fost apărată de Călin Albuț. O săptămână mai târziu, la dezastrul cu Rapid Suceava, între buturi s-a aflat tânărul Marius Bocai.

sageata rapid 0 6
Fază de joc din meciul Săgeata - Rapid Suceava, disputat pe un frig teribil

Contactat de Gazetă, Bocai a susținut că meciul “nu a fost aranjat”. Apoi a întrerupt abrupt dialogul cu reporterii.

“Am citit și eu articolele din Gazetă despre italienii din România. Ce mafia dracului e acolo! Dar aici nu știu să fi fost ceva”
Gheorghe Butoiu, fost antrenor Săgeata

Bocai a primit golul de 5-0 de la Cătălin Golofca, fotbalistul transferat duminică de FCSB!

După perioada petrecută la Rapid Suceava, atacantul a mers la FC Botoșani unde, în timpul conflictului dintre jucător și Leo Grozavu, conducerea clubului a insinuat în comunicarea cu media că fotbalistul are probleme cu pariurile!

golofca
Golofca a semnat zilele trecute cu FCSB

Printre coechipierii lui Golofca din partida cu Săgeata s-au mai numărat Dorin Semeghin și mijlocașul Dragoș Sfrijan, care acum este acuzat de trucare de meciuri într-un scandal internațional cu epicentrul în Irlanda, la clubul Athlone Town! Echipa irlandeză a fost preluată la începutul acestui an de mafia chineză a pariurilor care în 2016 s-a infiltrat și în România, la Academica Clinceni.

Fără sprijin financiar, clubul Săgeata Năvodari a dispărut la câteva zile după partida cu Rapid Suceava.

Adversara ei din partida menționată în cazul Dirty Soccer a fost implicată cinci luni mai târziu într-un alt meci aranjat: Gloria Buzău - Rapid Suceava 3-1, aflat pe lista FRF din dosarul Buzău.

În 2016, echipa și-a schimbat numele în Foresta. Acum, formația din Suceava traversează o criză financiară profundă.

În ultima etapă de Liga 2, Foresta a pierdut cu 16-0 partida jucată în deplasare, la Ripensia. Directorul agenției de monitorizare a pariurilor Federbet, Francesco Baranca, i-a anunțat pe reporterii GSP înainte și în timpul jocului despre "modificări anormale de cote". 

Într-o coincidență bizară cu meciul din 2014, anunțat prin SMS mafiei italiene, conducerea clubului a trimis pe teren juniorii, după ce a purtat negocieri cu “investitori străini” în săptămâna premergătoare meciului.

La discuții, reprezentantul finanțatorilor nenumiți a fost Marin Mitran.

Rudă prin alianță cu familia Reghecampf, Mitran este “prietenul foarte bun” al lui Alessandro Magni, un avocat italian anchetat și el în dosarul Dirty Soccer și într-un alt caz de trucare de meciuri. 

În final, Gazeta a apelat numărul de telefon de pe care Ercole Di Nicola primea meciuri trucate din România. 

"Momentan, clientul apelat nu poate fi contactat. Vă rugăm reveniți". 

detaliile dirty soccer.001

INVESTIGAȚIA GSP DESPRE INVAZIA ITALIENILOR CONTROVERSAȚI ÎN FOTBALUL ROMÂNESC

 EXCLUSIV Italianul arestat în Spania pentru trucarea unui meci al Barcelonei B a negociat preluarea unui club din România! Partenerul lui a tratat pentru alte 3 cluburi din Liga 1 și Liga 2

EXCLUSIV Strângerea de mână a Mafiei! Cum a vrut CFR să-și facă academie cu un italian arestat și suspendat pentru trucare de meciuri. Legătura cu grupul italian anchetat în Spania și asociat cu mafia calabreză

EXCLUSIV Secretele lui Pagniello » De ce minte CFR în privința colaborării cu italianul asociat cu mafia pariurilor din Italia + Mărturiile unor părinți și copii păcăliți într-o “înșelăciune” internațională

Mărturie incredibilă: fost jucător la Liverpool și Ceahlăul, denunțătorul meciurilor trucate de mafia pariurilor implicată și în România: mesaje de Whatsapp și amenințări cu moartea

EXCLUSIV Rețeaua italiană » 11 cluburi românești, ținta investitorilor străini dubioși: plăți imorale, jucători neplătiți, meciuri trucate, legături cu crima organizată! Detalii incredibile dintr-un raport secret

Interviu cu agentul care i-a plasat în România pe investitorii controversați din Rețeaua italiană. Ilisei: “Mea culpa, asta e. Dar nu truchez meciuri, nu am treabă cu pariurile”

Actele care arată cum preia un “investitor neserios” un club din România. Apărarea lui Cavalli: “Nu am nicio treabă cu pariurile, sunt un om serios”

EXCLUSIV Dirty Soccer.ro: trucare de meciuri în Liga 1 și Liga 2 » Albanezul arestat în scandalul italian, implicat masiv în România

EXCLUSIV Club mare din România, vizat de rețeaua de trucare de meciuri din dosarul Dirty Soccer! Italian arestat pentru blaturi, anunțat antrenor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  08 August 2017, 16:48

A știut Iftimie ce vinde și ce poate Golofca si trecutul lui, nu degeaba a avut altercatie cu Grozavu,Bravo Iftimie ai scăpat de cărbunele aprins și lai pasat lui Becali,el se ocuopă cu astfel de jucători.poate paria pe el.

fibra
fibra  •  08 August 2017, 14:58

D.le.Stucan,m-ai convins esti singurul corect si cinstit din tara asta.La fotbal nu ma mai uit,pentru ca mi-ai aratat ca toate meciurile sunt aranjate. La multe alte sporturi nu ma uit,pentru ca se dopeaza cei mai multi. Rogu-vat Imaculatitatea voastra,indrumati pasii unui nepriceput,sa se poata bucura de spectacolul unei discipline sportive nepatate. Table? Nu e sigur.

blatistu49
blatistu49  •  08 August 2017, 14:50

CU CRAIOVA CALANCEA scapa exact 9in fata la sut si cu DIMITROV rezolva egalarea FCSB ului

Vezi toate comentariile (19)
Comentează