GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  DOSAR

Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, trimis în judecată de DNA

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 15 mai 2017 17:09

Florin Secureanu, fostul manager al spitalului "Malaxa" a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru delapidare și luare de mită, anunță site-ul instituției.

În perioada 1 aprilie 2007-29 noiembrie 2016, în care a fost managerul spitalului " Malaxa", Florin Secureanu și-a însușit "sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului".

Alături de Secureanu au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate alți patru fost angajați ai spitalului: Margareta Preda, fost director financiar-contabil, Traian-Alexandru Nica, fost specialist IT, Paul Stoica, fost șef al Serviciului Tehnic - Administrativ și Ștefan-Lucian Nicolae, fost tehnician administrativ.

În decembrie, Secureanu a fost reținut preventiv și pus sub acuzare de DNA pentru cele două infracțiuni. Prejudiciul produs este de aproximativ două milioane de lei, informa comunicatul DNA la acea dată.

Fostul manager a ajuns față în față cu procurorii anticorupție în urma dezvăluirilor făcute de echipa Gazetei Sporturilor la finlul anului trecut.

CITEȘTE AICI TOATE EPISOADELE ANCHETEI:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!
  9. Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!
  10. DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu – ”Îi am înregistrați pe toți!”
  11. Secureanu s-a pus pe statuia lui Eminescu, i-a urat ”Crăciun fericit!” lui Seneca și vrea să-și cumpere apartamentul RAPPS în numele lui ”Constantin Brâncuși”!
  12. ”Conferențiarul doctor” Secureanu nu dă cu anii pe la Universitatea Titu Maiorescu, unde ”predă” Genetică! Atunci cînd studentele s-au revoltat le-a spus: ”Poate vă treziți cu niște țigani la ușă!”
  13. Universitatea ”Titu Maiorescu” anunță că-l dă afară pe Secureanu! Urs: ”Nu venea la cursuri, am început demersurile de cîteva săptămîni”
  14. Secureanu și-a pus fata pe listele romilor pentru că-și dorea să intre la un liceu de top din București! ”A aranjat cu fiul Mamei Omida!”
  15. Juniorul Mircea Oprescu stăpînește afacerile de la spitalele Malaxa și Sf. Maria! Secureanu: ”Iar a venit băiatul cu pantaloni roz la mine pentru contracte!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
olaru_andrei
olaru_andrei  •  15 Mai 2017, 18:55

20 mil lei inseamna 500 mii euro? cam asta ar fi prejudiciul demontrat pana acuma? Daca e asa...cred ca au de unde sa-l recupereze foarte usor. Inculpatii au averi mult mai mari!

106452019897999
Eduard Girnita  •  15 Mai 2017, 17:40

Uite ca nu mai stiam nimic de lacomul grizonat de la Malaxa! Sant curios cat o lua( daca o lua) si cum (execut. sau suspend.) si mai ales cum vor recupera prejudiciul? Treaba e ca sunt implicati multi politruci cu burta mare!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează