GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAȚIE GSP

Primul răspuns oficial al ministrului Sănătății în cazul dezinfectanților diluați: "150 de teste au fost neconforme!"

Patriciu Achimaș-Cadariu Foto: Mediafax
Patriciu Achimaș-Cadariu Foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 mai 2016 14:50

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a susținut azi o conferință de presă în care a vorbit despre scandalul dezinfectanților diluați din spitale, subiect care a făcut obiectul anchetei Gazetei Sporturilor.

"150 de teste din 3526 sunt neconforme, adică aproximativ 5%. Toate laboratoarele sunt acreditate, s-au făcut teste în sute de laboratoare, numai din România. Testarea s-a făcut în laboratoarele unităţilor sanitare, în laboratoarele Direcţiiilor de Sănătate Publică şi în laboratoare private cu care unităţile sunt în contract

Fiind o anchetă penală în derulare nu pot da unele amănunte tocmai din această cauză (Detalii AICI).

Nu e vorba de sancțiuni pentru managerii de spitale, spitalele au cumpărat un produs, de acolo până la contracte e diferit, e altceva..

Se iau măsurile standard: retestare, retragere, carantină. Consider că pacienții noștri sunt în siguranță în acest moment. Concentrația substanței face obiectul anchetei in curs", a declarat Patriciu Achimaș Cadariu.

Cele 7 părți ale investigației:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gilos
gilos  •  04 Mai 2016, 16:24

Ministrul asta ne cam ia de fraieri... Pai care manager de spital e *** sa spuna ca a achizitionat dezinfectanti diluati la pret peste piata ? Adica sa recunoasca singuri ca si-au luat dreptul de la Hexi !! Asa se face un controL ? E clar spitalele sunt pline de bacterii iar dezinfectia este total ineficienta, chiar este asa greu de priceput ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

444001919101397
Florean Andrei  •  04 Mai 2016, 15:59

Se încearcă punerea batistei pe ţambal în continuare. Deci, managerii de spital cumpără apă de ploaie+săpun la preţ de dezinfectant dar nu sunt vinovaţi. În curând se vor şterge şi urmele !

976999305696752
Marian Baraulea  •  04 Mai 2016, 15:53

Foarte bine !Pai, ce mai este conform in tara asta ?Felul,modul sau cum se poate numi in care este condusa tara CU CE ESTE CONFORM ?Cred ca este conform cu:"scapa cine moare" !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează