GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

DNA a extins urmărirea penală în dosarul RCS - Dumitru Dragomir » Sechestru de 3 milioane de euro din cauza vânzării drepturilor TV

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 iulie 2017 13:34

DNA a extins urmărirea penală în dosarul RCS - Dumitru Dragomir, care a pornit de la vânzarea drepturilor TV pentru Liga 1 în 2008.

În plus, procurorii au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unei filiale a grupului RCS-RDS, sub acuzațiile de dare de mită și spălare de bani, în timp Mihai Dinei, membru în Consiliu de Administrație, este acuzat de complicitate, potrivit site-ului profit.ro.

De asemenea, DNA a pus sechestru pe două imobile ce aparțin RCS-RDS, până la suma de 13,71 milioane lei.

Potrivit anchetatorilor, Dragomir ar fi cerut mită 3,5 milioane de euro, primind 3,1 milioane de la administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei. În același dosar mai sunt urmăriți Ioan Bendei, Florin-Bogdan Bădiță, administratorul Crystal Palace Ballrooms și fiul lui Dragomir, Bogdan-Dumitru, asociat unic al aceleiași firme.

CONTEXT

În luna mai, DNA a anunțat că începe punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 05 mai 2017, față de inculpatul Dumitru Dragomir.

Conform procurorilor DNA, "în cursul anului 2008, la nivelul L.P.F. s-a organizat o licitație având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiției Liga I, în sezoanele competiționale 2008-2009, 2009-2010 și 2010-2011.

În urma desfășurării licitației cu strigare, consorțiul de firme menționat anterior (RCS-RDS) a fost declarat câștigător, prețul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA).

În aceste împrejurări, inculpatul Dumitru Dragomir, urmărindu-și interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligațiilor contractuale ale consorțiului, a solicitat reprezentanților companiei de televiziune prin cablu să intre într-un parteneriat de afaceri cu o firmă pe care acesta o controla".

Începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată către RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  26 Iulie 2017, 17:49

Un putregai care a infestat tot fotbalul romanesc, ***, militian comunal in haine boieresti, ***. Manca-l-ar ocna 100 de ani impreuna cu ortacul lui, oierul tablagiu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  26 Iulie 2017, 17:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zizu
zizu  •  26 Iulie 2017, 16:08

la ...brutarie cu el...ca a distrus ideea de fotbal

Vezi toate comentariile (9)
Comentează