GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

La ani lumină de Liga 1 » Bundesliga a depășit în premieră Serie A la veniturile din televizări » Ce sume încasează cele mai mari campionate din Europa

Cluburile din Bundesliga încasează sume generoase nu doar din drepturile TV, ci și de la suporteri: tribunele sunt mereu pline!
Cluburile din Bundesliga încasează sume generoase nu doar din drepturile TV, ci și de la suporteri: tribunele sunt mereu pline!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2016 19:45

Schimbare de forță în marile campionate ale Europei. După ce a fost depășită în clasamentul coeficienților, Serie A a pierdut teren în fața Bundesligii și la capitolul drepturi TV.

Fotbalul italian a mai primit o palmă înaintea startului noului sezon. Într-o analiză realizată de economistul Marco Bellinazzo pentru goal.com se arată că e pentru prima dată când nemții îi depășesc pe italieni la capitolul venituri din drepturi TV.

În această vară, reprezentații din Bundesliga au semnat un nou contract prin care cluburile vor primi în jur de 1,4 miliarde de euro din drepturi TV în fiecare din următorii patru ani. În acest fel, Serie A cade pe locul patru în topul veniturilor, cu 1,2 miliarde de euro încasați anual.

Cluburile din Germania atacă acum campionatul din Spania: Primera Division încasează 1,7 miliarde de euro anual. Lider detașat în acest clasament e Premier League: 3,63 miliarde merg anual în conturile echipelor doar din drepturile TV.

Boom-ul acestor cifre vine, în special, din creșterea interesului în zona asiatică pentru fotbal, sumele venite din această zonă fiind impresionante.

Pentru Ligue 1 se cunoaște doar suma încasată din drepturile de televizare internă: 187,12 milioane de euro. La acești bani se adaugă și drepturile internaționale, însă nu există cifre exacte.

Spre comparație, echipele din Liga 1 încasează doar 34,1 milioane de euro anual, încă o dovadă că fotbalul nostru se află la ani lumină de marile campionate.

Sumele încasate pe sezon:

1. Premier League 3,63 miliarde de euro
2. Primera Division 1,7 miliarde de euro
3. Bundesliga 1,4 miliarde de euro
4. Serie A 1,2 miliarde de euro
5. Ligue 1 187,12 milioane de euro*
... ... ...
xx  Liga 1 34,1 milioane de euro

*doar drepturile TV interne

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
gicab
gicab  •  18 August 2016, 10:03
Postat de jalabert pe 17 August 2016, 22:45

cu banii din drepturile de televizare din uk s-ar eradica saracia in lume. traim intr-o lume nebuna.

Sărăcia se poate eradica dând de munca oamenilor.. Oameni care sa producă lucruri de valoare nu găleți de put...Sa mai aduc aminte ca JIJI ia învățat pe unii doar sa cerseasca?...

fibra
fibra  •  18 August 2016, 08:47

Fara acesti bani Liga 1 s-ar desfiinta. Oricum pretul corect ar fi maximum 5 milioane.

gicab
gicab  •  18 August 2016, 07:15
Postat de jalabert pe 17 August 2016, 22:45

cu banii din drepturile de televizare din uk s-ar eradica saracia in lume. traim intr-o lume nebuna.

Vrei sa spui Anglia... UK nu are campionat!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează