GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  BUNDESLIGA

Bundesliga se vede doar pe Eurosport 2

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2010 00:00

Astăzi, Eurosport 2 transmite în direct și în exclusivitate partidele care încheie etapa cu numărul 13 din Bundesliga: VfB STUTTGART – FC KOLN (16:30, 0-0) şi ST. PAULI – VfL WOLFSBURG (18:30).

Cel mai slab atac din Bundesliga
Sankt Pauli este genul de echipă pentru care terenul propriu, în ciuda susținerii puternice și necondiționate a fanilor, nu este un avantaj. Trupa lui Holger Stanislawski a adunat mai multe puncte în deplasare (9) decât acasă (4). Însă, în ultimele 4 etape nici n-a mai contat unde a jucat, fiindcă a pierdut pe linie, cu Stuttgart, Frankfurt, Schalke și Leverkusen. Paradoxal, problemele mari nu sunt în defensivă, ci în atac. Cu doar 12 goluri marcate în 12 runde, Sankt Pauli are cea mai slabă ofensivă din Bundesliga.


De partea cealaltă, Wolfsburg are în atac 3 oameni letali. Dzeko, Grafite și Diego sunt responsabili de 18 din cele 20 de goluri marcate de „lupi”. Pentru deplasarea pe al doilea stadion din Hamburg, antrenorul Steve McClaren îi are indisponibili pe Arne Friedrich și Fabian Johnson, precum și pe suspendatul Ashkan Dejagah, eliminat runda trecută, cu Schalke, când Wolfsburg a pierdut două puncte pe mâna (la propiu) lui Huntelaar.

Duelul românilor
După golul marcat în poarta Italiei, Ciprian Marica este așteptat titular astăzi, fiind singurul atacant al lui Stuttgart care a înscris în miercurea amicalelor (au mai jucat Cacau pentru Germania și Pogrebniak pentru Rusia). Românul a contribuit la 7 din ultimele 10 goluri ale șvabilor, iar cu cele 6 assist-uri date coechipierilor este pe locul 2 în Bundesliga la acest capitol, după brazilianul Ze Roberto de la Hamburg, care are 7.


Dincolo, Alexandru Ioniță și-a revenit după o accidentare și ar putea să prindă banca de rezerve a „țapilor”.
Stuttgart și Koln sunt singurele formații din Bundesliga care și-au schimbat tehnicienii pe parcursul acestui sezon și merg pe mâna unor antrenori interimari. Șvabii l-au concediat pe elvețianul Christian Gross și l-au uns provizoriu pe Jens Keller, în timp ce Koln l-a demis defensivul Zvonimir Soldo și l-a numit pe Frank Schafer, managerul echipei secunde.

Absențe importante și de o parte și de alta. Stuttgart nu se poate baza pe Boulahrouz, Audel, Harnik și Tasci, Koln pe McKenna, Freis, Ishiaku și Giannoulis.

Runda se încheie de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă. Partidele pot fi urmărite și pe aplicația www.eurosportplayer.ro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează