GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Pact între Romtelecom şi Intel Sky Broadcast » Cablistul nu a scos posturile Look TV şi Look Plus din grilă!

Articol de - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 13:30

De la 1 iulie posturile Look TV şi Look Plus nu mai sînt libere la retransmisie, compania care le deţine solicitînd Consiliului Naţional al Audiovizualului să le scoată din lista "must carry".
Aşa s-a şi întîmplat cu majoritatea societăţilor de cablu din România, mai puţin UPC România,  singura firmă de cablu care a semnat contracte de retransmisie cu Intel Sky Broadcast, cei care au cîştigat drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1 şi din Cupa Ligii pentru următoarele 5 sezoane.

Pe lîngă contractul semnat cu UPC, Intel Sky a mai parafat o înţelegere cu Focus Sat (firmă ce emite doar satelit prin montarea unei antene parabolice) şi cu iNES IPTV (societate ce emite doar digital prin intermediul fibrei optice).

CITEŞTE: Cum se văd meciurile din Liga 1 » GSP vă prezintă toate variantele prin care puteţi urmări meciurile de campionat şi de Cupa Ligii!

Însă, surpriză! Aseară cele două partide programate în Cupa Ligii, Rapid - CS U Craiova şi ASA Tg. Mureş - CSMS Iaşi au putut fi urmărite de abonaţii celor de la Romtelecom. Chiar dacă societatea de cablu n-a semnat un contract de retransmisie a celor două posturi, surse din media au precizat pentru GSP că cele două posturi vor rămîne în grilă pînă la finalul negocierilor celor două părţi.

Oficialii Romtelecom au precizat: "Sîntem în discuţii cu Intel Sky Broadcast, care deţine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1. Ne dorim să retransmitem aceste posturi, în condiţii comerciale avantajoase pentru clienţii noştri".

Cel puţin pentru moment, abonaţii la RCS&RDS şi restul micilor cablişti nu vor putea vedea nici un meci din cele două competiţii interne.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (113)
pinotnoir
pinotnoir  •  22 Iulie 2014, 15:56
Postat de alexandru_p pe 20 Iulie 2014, 20:31

ma doare la banana de liga 1 si cupa ligii (si cupa romaniei). competitii de cacao, nivel de 2 bani!

Pai atunci esti un mare ratat care comenteaza aiurea si nu are ce sa caute pe acest site. Sunt destule persoane care apreciaza aceste doua competitii si prin urmare doresc sa afle daca le vor putea urmari la tv. Cine le va transmite? Upc, romtelecom...etc? Digi am citit ca sunt inclusi in aceasta ecuatie

alexandru_p
alexandru_p  •  20 Iulie 2014, 20:31

ma doare la banana de liga 1 si cupa ligii (si cupa romaniei). competitii de cacao, nivel de 2 bani!

amidal
amidal  •  18 Iulie 2014, 17:18
Postat de rdanutz pe 18 Iulie 2014, 08:57

Tinere, TOATE posturile au acoperire nationala daca sunt retransmise prin cablu! Cred ca te refereai la un operator de cablu cu acoperire nationala. Oricum, in acest caz UPC se incadreaza. Una peste alta, mie nu-mi pare rau ca o sa pierd mizeriile din Liga lu' Mitica! Chiar o sa ma bucur de liniste :) UPC-ul a licitat mizand pe faptul ca multi rds-isti vor trece la UPC ca sa vada Liga I. Se inseala! Liga I nu mai este demult o atractie TV atat de raspandita. Vom vedea ;)

Campionatul intern tine loc romanaului si de teatru si de spectacol de varitetati si de concerte si de orice vrei tu. E o vorba: La fotbal si la politica se pricepe oricine.

Vezi toate comentariile (113)
Comentează