GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CONFRUNTARE

Polemică Arafat - Tolontan în direct la Antena 3 pe banii pe care-i iau ambulanțele pentru transportul în străinătate. Arafat: "Dacă ar fi gratis, ar vrea foarte mulți!" Tolontan: "Ne anunțați că folosiți criteriul financiar!"

Articol de GSP - Publicat joi, 29 septembrie 2016 23:36

Raed Arafat și Cătălin Tolontan au fost sunați de Antena 3 și au intrat în direct la Sinteza Zilei.

În studioul lui Mihai Gîdea erau, printre alții, directorul Ambulanței București, doctorul Alis Grasu, și directorul de la Spitalul de Oftalmologie, doctorul Monica Pop.

Monica Pop a spus că ”medicii se pregătesc să manifesteze în fața Ministerului Justiției împotriva dumneavoastră, domnule Tolontan, și a Mirelei Neag pentru că autoritățile ar trebui să vă ceară probele pentru care denigrați sistemul medical. Sînteți un Kalașnikov al sistemului medical din România!”. Jurnalistul a intervenit de la telefon: ”Doamna director, numai în Coreea de Nord articolele sînt arătate întîi procurorilor și apoi publicului”.

Dezbaterea s-a încins de la ultimele dezvăluiri ale echipei Gazetei, potrivit cărora un medic și un șofer de la Ambulanțe au descris sistemul prin care o serie de VIP-uri, printre care un avocat de top, un procuror, un multimilionar și alte persoane influente au fost transportate de către ei în străinătate cu ambulanțele de stat.

Alis Grasu a spus că ”n-am luat nici un ban și s-au făcut doar 25 de transporturi în 7 ani”. Cătălin Tolontan a întrebat-o cîți dintre cei 25 au plătit motorina și diurnele, răspunsul fiind ”Toți”. La invitația de a face lista publică ”pentru a vedea numele”, șefa Ambulanței a spus că ”Nu se poate”.

”Care e baza legală pentru care ambulanțele iau bani oamenilor pentru transportul în străinătate cîtă vreme legea 95/2006 stabilește că asistența de urgență este gratuită?”, a întrebat Cătălin Tolontan.

În acel moment a intrat pe telefon și Raed Arafat care a spus că ”dacă ajungem să întrebăm de baza legală atunci ne oprim de mîine și dau telefonul domnului Tolontan să sune pacienții la dînsul”. Ziaristul a replicat: ”Deci răspunsul e că dacă vă întrebăm de lege nu mai faceți nimic și, mai mult, puneți oamenii să ne sune pe noi să ne înjure. Asta răspundeți oamenilor?!”, a spus ziaristul.

Raed Arafat a mai adăugat că ”Nu vă pricepeți!”, iar Tolontan a replicat: ”Deci nu puteți preciza conform cărei legi statul român transportă cu ambulanțele publice în străinătate doar pe pacienții care au bani”.

Raed Arafat a spus că ”Vă dați seama cîți oameni ar vrea să fie transportați în străinătate de ambulanțe dacă ar fi gratis? Am avea nevoie de o nouă flotă de ambulanțe!”, moment în care ziaristul Gazetei a spus: ”Dumneavoastră vă auziți ce spuneți, domnule secretar de stat?! Tocmai ați spus că ați aplicat criteriul discriminant al banilor. Ceea ce legea vă interzice explicit”.

Raed Arafat a acuzat că ziariștii atacă sistemul medical de urgență: ”Dumneavoastră așa faceți presă. Exagerați că poate ține. Eu fac o comparație ca să înțelegeți ce se întîmplă acum. Suntem ca un copil care am primit o jucărie și l-a apucat o criză și lovește jucăria asta toată ziua până se dezmembrează. Jucăria este acest sistem de urgență”.

Cătălin Tolontan a sărit: ”Domnule secretar de stat, n-am primit cadou nici o jucărie și nici un sistem medical de urgență! Au fost viziunea și munca dumneavoastră și a colegilor, felicitări! Dumneavoastră nu respectați felul în care noi ne facem profesia, eu îl respect pe al dumneavoastră. Dar nu ne mai spuneți că am primit ceva! Au fost banii contribuabililor. Care n-au primit nici un cadou. Românii au muncit din greu pentru acești bani investiți în sistemul unic de urgență! Nu ne-a căzut nimic din cer”.

Mihai Gâdea a intervenit și el și a cerut ca Tolontan să facă publice numele VIP-urilor de pe listă, acesta a spus că ministerul trebuie să le facă publice, iar Gâdea a spus că ”sînteți ridicol, domnule Tolontan!”, ziaristul Gazetei a replicat că ”este dreptul dumneavoastră să puneți orice atribuit vreți investigațiilor noastre, multora le-ați spus că sînt ridicole și realitatea a arătat că am avut dreptate”.

Mihai Gâdea și-a încheiat segmentul de emisiune dedicat sănătății ironizînd ”felul în care face presă Tolontan, pe surse”.

Mai multe imagini din emisiunea Sinteza Zilei în care Cătălin Tolontan și Raed Arafat au avut o polemică pe site-ul antena3.ro

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
305809503117617
Bula Bula  •  01 Octombrie 2016, 07:43

Corect spus Domnilor, acest mascarici (a avut dreptate ticalosul de base), care *** SMURD-ul...el care boicoteaza si distruge sitemul de salvare si asa distrus... vine si va spuna ca doar stechrii cu bani se pot plimba cu salvare pe afara... Asha va trebuie *** DIXT!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10209947123862134
Kerekes Csabi  •  01 Octombrie 2016, 01:27

Daca tot discutam despre sistemul de sanatate....care sistem? Cel al spagilor, altfel nu te baga nimeni in seama, desi platesti o gramada de bani statului? Nesimtire, deontologie profesionala 0 barat, si mai vor nenorocitii de medici bani pe garzi in care dorm, ca doar se descurca asistenta sau decedeaza pacientul. Pentru spaga respectiva medicii interneaza pacienti cu boli care apartin de alte sectii(la interne cu boli de inima sau boli mintale ca sa dau decat cateva exemple), dupa car se duc acasa si dorm linistiti. Ambulante care nu sosesc la timp, decedand bolnavii(cazul Ekeng, cazul Gyuri Pascu, cazul unui prieten). Dupa nenumaratele cazuri de deces, eu pot sa spun ca am scapat ietfin, dupa abuzul unui sofer de ambulanta care avea o "urgenta"(probabil la creierul lipsa din capul lui), provocand un accident de masina, pentru simplul fapt ca nu ei se cred pe propriile strazi cu propriile lor reguli de circulatie. Sa fiu mai concret ambulanta s-a deplasat cca. 100m pe contrasens(strada respectiva fiind cu sens unic), iar la capatul strazii, inainte sa intre pe un bulevard intens circulat, masinile circuland bara la bara, a pornit abuziv semnalele acustice si vizuale, doar ca sa se deplaseze cca. 30m, provocand accidentul in care am fost implicat cu un alt automobil. Nu a stat mai mult de 5 minute dupa care a si plecat de data aceasta in liniste, nu cumva sa fie luat la suturi.

10209947123862134
Kerekes Csabi  •  01 Octombrie 2016, 01:26

Nici macar nu s-a obosit sa ne intrebe pe cei implicati in accident daca avem vreo rana, daca am patit ceva sau nu. Asta da bun simt si deontologie profesionala!!! Domnule Arafat v-am scris si pe facebook si pe adresa Dvs., pana acum v-am respectat pentru ceea ce a-ti facut la Tg.-Mures, dar pentru prietenul decedat si accidentul suferit eu v-as propune sa va luati talpasita si *** sau sa va puneti gandurile in ordine si sa faceti odata pentru totdeauna ORDINE IN SISTEMUL DE SANATATE!!!! Nu va mai suporta nici populatia din Mures, in situatia aceasta a-ti ajuns. Si as mai avea rugamintea de a verfica FOARTE SERIOS modul in care sunt utilizate ambulantele si de catre care dintre soferii inconstienti este condusa. Puteti incepe cu Craiova unde aceste abuzuri sunt la ordinea zilei!!! Domnule Tolontan v-as ruga sa va interesati de aspectele sesizate (aceste aspecte sunt valabile si de catre conducatorii automobilelor de politie). Va multumesc si ma scuzati pentru duritatea cuvintelor utilizate dar s-au saturat oamenii acestei tari de abuzurile institutiilor de stat, angajatii carora sunt platiti de catre noi toti. Daca nu inteleg, eu as propune sa-i alungam in jungla, sa ne lase odata sa traim intr-o tara normala si sa-i lase pe cei capabili si care vor sa faca treaba.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează