GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Pornim televizoarele, reîncepe show-ul » Cele mai importante evenimente transmise la TV în următoarele 5 luni

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2017 09:00

Iubitorii sportului vor avea în următoarele 5 luni cele mai importante evenimente transmise de televiziunile de gen din România.

Vara abia a început, e perioada concediilor, dar cele mai importante evenimente sportive se pregătesc de start.

Mâine debutează oficial ediția 100 a Ligii 1, iar posturile de sport din România sunt gata să pornească la drum oficial în noul sezon. Dolce și Digi își reiau emisiunile de tradiție, experții se întorc în studiouri, iar fazele controversate vor fi din nou în prim-plan, după o lună de pauză.

Iar interesul românilor pentru evenimentele transmise la televizor crește de la un an la altul. O arată un studiu publicat de zf.ro și realizat de Mercury Research pentru SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de transmisiune prin satelit. Concluziile? În aproape o jumătate dintre gospodăriile din România există 3 sau 4 televizoare, iar consumul de servicii de televiziune liniare rămâne în creştere cu vârfuri de consum de 7 ore în weekend în cazul a 17% dintre utilizatori.

De la fotbal la judo, tenis și handbal

"17% dintre utilizatori petrec 7 ore în faţa televizorului în weekend, iar 34% dintre utilizatori petrec între 4 şi 6 ore. România este una dintre puţinele ţări din lume în care consumul de servicii de TV liniare este încă în creştere. Media mondială de consum este undeva la 3 ore, iar în România aceasta este de peste 5 ore", a declarat Mihai Ursoi, country manager al SES Astra România, în cadrul unei conferinţe.

Iar românii pasionați de sport chiar au ce vedea începând din această lună la televizor. În doar câteva zile, posturile de la noi vor începe să transmită meciurile din tururile preliminarii de Champions League sau Europa League, turneele de tenis deja consacrate difuzate de Eurosport sau partidele de fotbal din Anglia, Italia și Spania. 

45 la sută dintre români preferă să urmărească în timpul liber canalele de sport din România, în acest moment în număr de patru: DolceSport, DigiSport, Eurosport și Sport.ro

Ce competiții putem urmări la fiecare post de sport

DOLCE SPORT

  • FOTBAL: Champions League (exclusiv*), Europa League (exclusiv*), Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii, Cupa Franței (exclusiv), Premier League, LaLiga, Cupa Germaniei (exclusiv), Cupa Angliei, meciurile echipei naționale a Germaniei (exclusiv)
  • AUTO: Formula 1, GP2, GP 3, Porsche Super Cup, Formula E (exclusiv), Campionatul mondial de raliuri (exclusiv)
  • SPORTURI: NBA (exclusiv), NFL (exclusiv), NHL (exclusiv), Liga Campionilor la handbal m&f, Liga Națională de handbal m&f, turneele ATP 100, turneele ATP 500, 10 turnee ATP 250, Turneul Campionilor, Davis Cup, Fed Cup, Rugby 6 Nations (exclusiv), Cupa Europeană a Națiunilor (exclusiv), Campionatul național de rugby (exclusiv), Cupa Regelui la rugby (exclusiv), Cupa României la rugby (exclusiv), Campionatul Mondial de handbal m&f (exclusiv), Campionatul European de volei (exclusiv), Beach volley (exclusiv), Judo (exclusiv)
    * un meci de marți și unul de joi sunt și pe ProTV

DIGISPORT

  • FOTBAL: Liga 1, LaLiga, Serie A (exclusiv), Ligue 1 (exclusiv), Jupiler League (Belgia), preliminariile CM de fotbal (exclusiv), Cupa Spaniei (exclusiv), Supercupa Spaniei (exclusiv) Cupa Italiei (exclusiv), Cupa Ligii Franței (exclusiv), Cupa Ligii Angliei (exclusiv), "International Champions Cup" (exclusiv)
  • AUTO: Formula 1, Indycar (exclusiv), DTM (exclusiv)
  • SPORTURI: 55 de turnee WTA (exclusiv), turneele ATP 100, turneele ATP 500, 10 turnee ATP 250, Turneul Campionilor, Liga națională de handbal m&f, Liga Campionilor la handbal m&f, Euroliga de baschet (exclusiv), Liga națională de volei (exclusiv), Liga Campionilor la volei (exclusiv), meciurile echipei naționale de volei de pe teren propriu (exclusiv), Diamond League (exclusiv)

EUROSPORT

  • FOTBAL: Premier League
  • AUTO: MotoGP (exclusiv)
  • SPORTURI: Australian Open (exclusiv), Wimbledon (exclusiv), Roland Garros (exclusiv), US Open (exclusiv), toate Marile Tururi de ciclism și cursele clasice (exclusiv), snooker (exclusiv - toate turneele majore, inclusiv Campionatul Mondial și Campionatul Marii Britanii), sporturi de iarnă (incluzând competiții faimoase precum Turneul Celor Patru Trambuline), sporturi cu motor (Cursa de 24 de ore de la Le Mans sau Raliul Dakar)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
923272794477417
Dan Zaharia  •  14 Iulie 2017, 11:53

Dragilor ,articolul se doreste a fi complet, exhaustiv dar nu e! Practic este o reclama agresiva pt. doua retele RDS(Digisport) si Telekom(Dolcesport) !! Dar UPC-ul unde este ? Si acolo unde sunt exclusiv conectat se transmite ceva(mult mai putin ) pe Look si Look+ ! Dar Internetul cu toate devices-le mobile unde sportul este transmis la alt nivel ( un mic exemplu ,platforma Boieng, Itv , etc.) ? Si acestea trebuiesc mentionate ! Va rog sa faceti completarile ! Evident ca mai sunt si multe altele (canale sport ,platforme net: maghiare, rusesti , germane,franceze etc. Un mic exemplu Formula 1 este transmisa de ani de zile de RTL-ul german !Dar de TRV HD nu spuneti nimic ? A transmis EXCLUSIV C.M.Hochei si CE baschet feminin(bravo Emil Hossu si Irina Radu!) Timp ,sanatate, liniste si buna dispozitie sa avem ! Toate acestea se intampla acum cand sportul romanesc se afla la cel mai de jos nivel posibil ! Cu respect, Dan V. Zaharia - Roman

Vezi toate comentariile (1)
Comentează