GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  GREVĂ

Situație fără precedent în istoria recentă » A doua zi consecutivă în care unul dintre cele mai mari ziare de sport din Europa nu a fost tipărit

Redacția L'Equipe +1   FOTO
Redacția L'Equipe

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2016 09:27

Angajații ziarului L'Equipe se află în grevă pentru a doua zi consecutivă, iar cotidianul nu a apărut nici azi pe piață.

Angajații au decis să intre în grevă luni, după ce conducerea a anunțat că are în plan o restructurare, din cauza pierderilor înregistrate.

Sindicatul angajaților cere ca oamenii din conducere să renunțe la acest plan, în urma căruia ar urma să se concedieze 60 de angajați din cei 150 de la L'Equipe 21, postul de televiziune al grupului, potrivit Le Figaro.

"L'Equipe nu este disponibil azi. Dragi cititori, din cauza unei greve a personalului, ziarul dumneavostră nu este disponibil. Ne pare rău și vă rugăm să ne scuzați"mesajul postat de L'Equipe pe site

Astfel, în timp ce ediția electronică funcționează normal, ziarul nu a fost tipărit. Această situație, două zile consecutive de grevă, este unică în ultimii 25 de ani.

L'Equipe este cel mai important ziar de sport din Franța și unul dintre cele mai prestigioase din întreaga Europă. Cotidianul a fost înființat în 1946.

slequipe40bi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
gerulozaurus
gerulozaurus  •  17 Februarie 2016, 17:42
Postat de para.para pe 17 Februarie 2016, 14:14

Asteptam falimentul singurului ziar de pe planeta asta cu nume doar din initiale, gsp***. Pensionarea aluia care refuza sa paraseasca lumea etc. O sa aveti viata lui Aldo Moro, voi astia carora nu va pasa de sport, poate prea deloc.

nu ai mai avea unde sa-ti versi si tu frustrarile fraiere

para.para
para.para  •  17 Februarie 2016, 14:14

Asteptam falimentul singurului ziar de pe planeta asta cu nume doar din initiale, gsp***. Pensionarea aluia care refuza sa paraseasca lumea etc. O sa aveti viata lui Aldo Moro, voi astia carora nu va pasa de sport, poate prea deloc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mihai231
mihai231  •  17 Februarie 2016, 11:41
Postat de mihai231 pe 17 Februarie 2016, 11:33

clar..spre ata tindem, jurnalisti ls 40-50 de ani lasati acasa de la munca, incotro sa apuce cand au familii?....Conducerea o inteleg perfect, costul de tiparire, hartia, salariile angajatilor......daca stau sa ma gandesc bine, nici Tolo nu sta pe roze,.....mai ales cand au mai ramas doar jumatate din chioscurile de distributie a ziarelor care erua cifrate odata undeva la 6000, deci am ramas in jur de 2300. Putina lumre mai da banii pe hartie din pscsate probabil la fel va devenii si cartea...Problema lui Tolo este alta insa, risca si tine angajatii chiar daca unii dintre ei nu/si merita locul....de ce?....daca ati fi fost in occident ati fi fost falimentari, si nu o data v/am spuso.....echitatea, daxa tu care publici un articol ti cu fcsp si cititorul vede asta......a doua oara nu/ti mai cumpara ziarul....politika ziarului este pro/fcsp, nu stiu de ce..pentru ca sunt ziaristi care tin cu fornmatia respectiva, sau chiae este adevarat ceea ce a spus Prodanka cand va balacarit si/a bsstut joc de voi spunand ca ea in Romania cumpara un articol cu 50 de euro, mai mare rusinea, tocmai de asta si pentru mine ca ziarist, ar reprezenta un nimenii.....Deci, baietii, ca sa iti vinzi articolele trebuie echitate fata de un club sau altul.....si mai ales ...este normal sa ti cu un club de fotbal suntem pana la urma oameni cu totii, i d.voastra sunteti oamenii, dar cititorul nu trebuie sa MIROASE ca esti fan al unei echipe, este ceea ce voua va lipseste si cu parere de rau va spun voua

ca surioara voastra Gazzetta dello Sport din Italia nu are nici un articol tendenzios pro vrreun club......in spania Marca si As este altceva, dar nu sunt in acelasi oras., orase diferite....nu stiu, dar nici nu cred ca L Equipe, sa fie pro PSG si sa aibe ceva cu...Marseille de exemplu....asa ca d.voastra veti decide pe viitor cati cititor veti avea....si daca o sa mai existati pe piata...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează